ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Τεράστια έκπληξη από το Περιστέρι, νίκησε στο Λαιμό τη Βουλιγαμένη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Περιστέρι έκανε την έκπληξη της χρονιάς μέχρι τώρα στην Α1 πόλο των ανδρών αφού επιβλήθηκε με 8-6 επί της Βουλιαγμένης στο Λαιμό. Ανέβηκε δεύτερος ο Απόλλων.

Είναι σίγουρα η έκπληξη της σεζόν. Ο ΓΣ Περιστερίου του Κώστα Λούδη (πρώην προπονητή του ΝΟΒ) πέτυχε μια τεράστια και ιστορική νίκη, μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, επί του ΝΟ Βουλιαγμένης με 8-6, στο πλάισιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, έφτασε τους 7 βαθμούς, παραμένει στην 10η θέση, πάνω από τον ΝΟ Χίου, και ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης του Χρβόγιε Κόλιανιν ήταν αγνώριστος και με την εμφάνιση αυτή δεν άξιζε τη νίκη, ενώ κινδυνεύει να χάσει και τη 2η θέση της βαθμολογίας, αν ο Απόλλων Σμύρνης νικήσει τον ΠΑΟΚ στο Γουδή.

Οι Περιστεριώτες, με κορυφαίο τον τερματοφύλακά τους Στέλιο Δαλμάρα (που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα), προηγήθηκαν στο σκορ από το ξεκίνημα, οι Βουλιαγμενιώτες ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά στο τέλος της τρίτης περιόδου (6-5), αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Περιστεριώτες κυριάρχησαν και με γκολ των Κλήμου, Γκαρντιγιάν και Γερακούδη, αλλά και νέες σωτήριες επεμβάσεις του Δαλμάρα, πήραν τη σπουδαία νίκη με το τελικό 8-6.

Ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και ολοκληρώνει θριαμβευτικά το πρώτο του μισό.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη νίκη της και ένατη συνολικά στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 9-6 του ΠΑΟΚ, στο κολυμβητήριο Γουδή, στο ματς που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (λόγω τιμωρίας των Απολλωνιστών) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Έτσι φτάνει στους 27 βαθμούς και ανεβαίνει στην 2η θέση της βαθμολογίας (έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό), καθώς εκμεταλλεύτηκε και την ήττα του ΝΟ Βουλιαγμένης, τον οποίο άφησε πίσω του 3ο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1 και στη συνέχεια, όταν πήρε προβάδισμα ο Απόλλων, αντιστάθηκε γερά στο ματς στο Γουδή, ήταν κοντά στο σκορ, αλλά στο φινάλε υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου που έφτασε δίκαια στη νίκη, με κορυφαίους τους Ραμίρεζ, Μοσκόφ και Δερμιτζάκη, με τρία γκολ διαφoρά και το τελικό 9-6.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 25 λεπτών επειδή, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Πριν από τον αγώνα, φίλαθλοι του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κολυμβητηρίου από την πλευρά της κερκίδας. Μετά από συννενόηση με την αστυνομία και τον έφορο της ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης, οι φίλαθλοι διασκορπίστηκαν περιμετρικά και εκτός του κολυμβητηρίου".

Μια μικρή βαθμολογική ανάσα, μετά από καιρό, πήρε ο ΝΟ Χίου Astra Airlines που επικράτησε του ουραγού ΟΦΘ NEOTEX με 7-2, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και μάλιστα μέσα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, κι ευελπιστεί ότι θα ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ήταν φυσικά πετυχημένο και το ντεμπούτο του Γιώργου Ντόσκα στον πάγκο της ομάδας του νησιού της μαστίχας (ήταν γραμμένος τυπικά στο φύλλο αγώνα ως έφορος και προπονητής φαίνεται ο Γιώργος Φουντούλης), που κατάφερε να περιορίσει με την καλή της άμυνα τα ατού του αντιπάλου και με ξέσπασμα στο δεύτερο οκτάλεπτο, κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι το φινάλε.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη που τον έφερε και στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας πέτυχε ο ΝΟ Χανίων, που επικράτησε με 11-8 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" της Γλυφάδας, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι Χανιώτες αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 4-0. Οι Γλυφαδιώτες συνήλθαν και μείωσαν σε 6-5, στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα (που δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας), με κορυφαίο τον Μάριο Χατζηκυριακάκη (που πέτυχε 5 γκολ), κυριάρχησε στο υπόλοιπο του αγώνα και ολοκλήρωσε τη μεγάλη της επιτυχία.

Ο Υδραικός πέρασε νικηφόρα από το Ρέστειο κολυμβητήριο, όπου επικράτησε του Παλαιού Φαλήρου με 8-4, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης Ανδρών, τελευταίας του Α’ γύρου.

Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη εδραιώνει τη θέση της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και είναι πλέον μόνη 4η με 20 βαθμούς.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 6-8

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-0, 0-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αρτίν Ελμισιάν): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Γούβης 1, Αφρουδάκης 1, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Χριστοφορίδης, Δήμου Π.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου 1, Γκαρντιγιάνς 2, Σπούνερ 1, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Παζαϊτης, Αγκόρτσας, Κλήμος 1, Φωκάς 1, Τσαγκάρης, Καζάκος, Αμπατζής.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ 9-6

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-2, 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 3, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ. 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 3, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Κόχειλας 1, Κουλούρης, Παπαδομανωλάκης, Κεχαλάρης 1, Καρούντζος 1, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμανιπάκ 1, Χαραλαμπόπουλος, Μουρατίδης 1, Μανθόπουλος, Τάτσης, Βοζίκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 8-11

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-2, 2-2, 2-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας 2, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Μπραϊμης 2, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης, Χατζηγούλας 1, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου Ν. 2, Γέμελος, Σαλτερής, Λεμπέσης, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μανούσης Βιζυράκης): Λεβεντάκης, Λειψάκης, Πετρόχειλος, Νάστραν, Χατζηκυριακάκης 5, Μπατάκης, Βουλγαράκης 3, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης 1, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Αποστολάκης, Μανιουδάκης.

ΟΦΘ NEOTEX - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 2-7

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-3, 1-1, 0-1

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Φαρσαρής, Δανιήλ, Προσινικλής Π., Αληχανίδης Αβ., Γιώρτσιος, Τερτιρόπουλος, Παυλίδης, Αληχανίδης Β. 1, Δημητριάδης, Πισσίας, Ζαρκαντζάς, Βαχαρέλης 1, Φοροτζίδης, Παπαμανωλιουδάκης, Λεμπετλής.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Φουντούλης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 3, Καρακούρος Μ., Τζελάτης 1, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου 2, Μόκκας 1, Γκίλας, Γαβαλάς Σπ., Μπλάζεβιτς, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Γδύσης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ- ΥΔΡΑΙΚΟΣ 4- 8

Οκτάλεπτα: 2-0, 0-3, 0-4, 2-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ(Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Βιτέλλας 1, Τοράκης, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξόπουλος, Τρούλος 1, Ντε Σόουζα 1, Δήμου, Μητσάκης, Κατσαγούνος Γ., Μαλανδράκης.

ΥΔΡΑΙΚΟΣ(Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 2, Πρέκας 1, Καλαργυρός, Μπλάνης 2, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος, Τσαχιλίδης 2, Ίρβινγκ, ΜΑντηπς, Ρουκάκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 05/01

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χανίων 8-11

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Υδραϊκός 4-8

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – ΝΟ Χίου Astra Lines 2-7

Ολυμπιακός – Εθνικός 15-7

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 9-6

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΓΣ Περιστερίου 6-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 33

Απόλλων Σμύρνης 27

Βουλιαγμένη 25

Υδραϊκός 20

Γλυφάδα 17

ΝΟ Χανίων 16

-----------------

Εθνικός 15

ΠΑΟΚ 15

----------------

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12

ΓΣ Περιστερίου 7

Χίος 6

ΟΦΘ 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/1)

Εθνικός – ΝΟ ΧίουAstra Lines

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – Υδραϊκός

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χανίων

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΓΣ Περιστερίου

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΠΑΟΚ

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ