ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Στον Απόλλωνα το ντέρμπι, 14-12 τον Υδραϊκό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 14-12 επί του Υδραϊκού στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών. Πρώτη νίκη για Παναθηναϊκό.

Το συγκλονιστικό παιχνίδι στον Άλιμο, που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, είχε τελικά νικητή του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος πέτυχε μια απίστευτη ανατροπή και επιβλήθηκε επί του Υδραϊκού με 14-12, την Τετάρτη (27/11) το απόγευμα.

Με κορυφαίους τους Μοσκόφ και Χαραλαμπόπουλο (ΦΩΤΟ 1), η "ελαφρά ταξιαρχία" επέστρεψε στο ματς και πήρε το σημαντικό τρίποντο, ξεπερνώντας και πάλι στη βαθμολογία τον σημερινό αντίπαλό της, παρότι είχε βρεθεί να χάνει ακόμα και με 7-2 και 8-3. Ο Απόλλων έφτασε στους 24 βαθμούς και περιμένει τον αγώνα του ΝΟ Βουλιαγμένης με το Παλαιό Φάληρο για να δει αν θα είναι 3ος ή 2ος μετά το τέλος αυτής της αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους Αμερικανούς του Υδραϊκού (Όμπερτ, Ίρβινγκ) και τον τερματοφύλακά του Γαλανόπουλο να είναι οι κορυφαίοι του στο πρώτο μισό και να τον οδηγούν σε ευρύ προβάδισμα. Όμως, ο Απόλλων κρατήθηκε στο παιχνίδι με γκολ του κορυφαίου του στην αναμέτρηση φουνταριστού του Χάρη Χαραλαμπόπουλου και σε συνδυασμό με το ανέβασμα της απόδοσης όλων των παικτών των φιλοξενούμενων έφτασε στη νίκη. Καθοριστικό για την ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη ήταν το διάστημα από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν έτρεξε επιμέρους 7-1 και μετέτρεψε το 8-3 σε 9-10.

Είναι πλέον μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο ΝΟ Βουλιαγμένης -έναν βαθμό μπροστά από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τρεις από τον Υδραϊκό- καθώς επιβλήθηκε με 8-6 επί του μαχητικού Παλαιού Φαλήρου για τη 10η αγωνιστική, στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου πάλεψε γερά και στην έδρα του ΝΟΒ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και κυρίως στην άμυνα, κρατούσαν ένα προβάδισμα ενός και δύο γκολ και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε.

Ανεβαίνει συνεχώς βαθμολογικά ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του με ανατροπή επί του ΝΟ Χανίων με 14-11, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και είναι πλέον 5ος.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 9-5 στην αρχή της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Δημήτρη Μάζη είχε σε μεγάλη ημέρα τον Παπούκα, που πέτυχε πέντε γκολ και κράτησε όρθιο τον ΑΝΟΓ, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μισό του αγώνα του τερματοφύλακα Δημήτρη Κουρούβανη. 'Ετσι στο τελευταίο οκτάλεπτο ο ΑΝΟΓ πήρε και προβάδισμα 10-9, ενώ ο Βουλγαράκης ισοφάρισε σε 10-10. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Γλυφάδας έτρεξε ένα σερί 4-0 κλειδώνοντας την νίκη που τον φέρνει στις θέσεις των πλέι οφ.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο τέλος της τρίτης περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του ΝΟ Χανίων Ηλίας Μαχαίρας για έντονες διαμαρτυρίες".

Την πρώτη του νίκη και τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πήρε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 12-11 του ΝΟ Χίου, στο κολυβητήριο του πάρκου Γουδή, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση. Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Νίκου Κουλιεράκη για αντιαθλητικό χτύπημα στον Τζέσε Σμιθ, στο 6.48 πριν από τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου (όπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα), που είχε ως αποτέλεσμα οι πράσινοι να παίξουν για τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω και να χτίσουν μια διαφορά και πέντε γκολ (10-5).

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα στο ξεκίνημα, καθώς εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος σε όλους τους τομείς και προηγήθηκε με 3-0, αλλά στο ημίχρονο οι Χιώτες έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και στο 5-5. Στη συνέχεια, όμως, το τριφύλλι κυριάρχησε πάλι με τον τρόπο που αναφέραμε και προηγήθηκε με 10-5, 11-8 και 12-10 και οι Χιώτες μείωσαν απλά στο τελικό 12-11, στα 4 δευτερόλπετα πριν από τη λήξη.

Επίσης, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία οι προπονητές και οι βοηθοί προπονητές των δύο ομάδων και ο έφορος του Παναθηναϊκού Σελετόπουλος.

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", ο Εθνικός κατάφερε τελικά να πάρει την πολύτιμη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 9-8, για τη 10η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, ισοβαθμώντας με Π. Φάληρο και ΑΝΟ Γλυφάδας στην 5η θέση και τους 15 βαθμούς.

Το νικητήριο γκολ των κυανόλευκων του Πειραιά πέτυχε ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας (φωτο), στα 9 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες είχαν συνεχώς προβάδισμα στην αναμέτρηση. Όμως, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν αρχικά σε 6-6 και όταν ο Εθνικός πήρε προβάδισμα δύο γκολ ξανά (8-6) και έχασε πέναλτι, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν σε 8-8. Όμως ο Παπαδόγκωνας είπε την τελευταία κουβέντα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Σαρησάββας σούταρε, ο Καραμπέτσος απέκρουσε, αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Στη συνέχεια υπέβαλαν και ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Χονδροκούκη.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 12-14

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-4, 1-5, 3-4.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας 1, Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας 1, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 2, Τσαχειλίδης 1, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Όμπερτ 3, Ίρβινγκ 3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ – Νάσερ, Μητρόπουλος, Γραμματικός, Μοσκόφ 6, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος Γεώργ., Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης Δ., Χαραλαμπόπουλος 5, Βιτέλλας, Τρόβας, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 8-6

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 1-3, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 3, Γούβης, Αφρουδάκης 2, Παπανικολάου, Ποντικέας, Κουρούβανης, Καστρινάκης, Βούξεβιτς 1, Ανδρέαδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος 1, Κοπελιάδης 1, Τρούλος 1, Ντε Σόουζα 2, Γαβαλάς, Μητράκης, Μανδάλιος, Κοντονής.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 14-11

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-4, 4-1, 5-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 5, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κάιλ 2, Περόπουλος, Μπραΐμης 2, Τρας Μάικλ, Χατζηγούλας 2, Φωτόπουλος, Νιαρχάκος, Αλβέρτης 3, Κουρούβανης Ν., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης, Σαρτζετάκης, Νάστραν 2, Φωκάς 1, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 4, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης 2, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης Σ.

Παναθηναϊκός - ΝΟ Χίου 12-11

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 5-1, 2-5

Παναθηναϊκός (Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης, Παπαδημητρίου Δ. 1, Κόσιτς, Χατζηστεφάνου 2, Χριστοφορίδης 3, Μπιτσάκος 1, Πανταζόπουλος 3, Αθανασίου, Γκαράνης 1, Σμιθ, Κατσαγούνος 1, Σαλτέρης, Παπαδημητρίου α. και Μοσχοβέλης

ΝΟ Χίου (Ντόσκας): Μιμίδης Σ. 3, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης 1, Παππάς, Κουλιεράκης 1, Κανδιόγλου, Μόκκας 2, Κουρλιάφτης 2, Καλάργυρος 1, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ. και Γκίλλας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΟΚ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 2-2, 1-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Θαλασσινός 2, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 2, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Κατσαγούνος Δ., Μπέλεσης, Ξυλούρης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Λέκιτς 1, Προσινικλής Ν. 1, Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής 2, Παυλίδης, Παπάκος, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς 1, Αντιβαλίδης, Νικολαΐδης Ιωάν., Βοζίκης, Μουρατίδης 1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χανίων 14-11

Παναθηναϊκός – ΝΟ Χίου 12-11

Υδραϊκός – Απόλλων Σμύρνης 12-14

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 8-6

Εθνικός – ΠΑΟΚ 9-8

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 7-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 28
2 ΝΟ Βουλιαγμένης 25
3 Απόλλων Σμύρνης 24
4 Υδραϊκός 22
5 Εθνικός 15
6 ΑΝΟ Γλυφάδας 15
7 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12
8 Πανιώνιος 10
9 ΠΑΟΚ 9
10 ΝΟ Χίου 6
11 ΝΟ Χανίων 6
12 Παναθηναϊκός 3

Επόμενη αγωνιστική (30/11):

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Εθνικός

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΝΟ Χίου – Υδραϊκός

ΝΟ Χανίων – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ