ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Στα play offs ΠΑΟΚ και Υδραϊκός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ και ο Υδραϊκός επικράτησαν κόντρα σε Απόλλων Σμύρνης και Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΑΝΟ Γλυφάδας και θα βρίσκονται στα play offs της Α1 πόλο των ανδρών.

Με γκολ του νεαρού Γιάννη Κεχαλάρη, 2.10 πριν από τη λήξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 13-12 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΝΟ Γλυφάδας στα Χανιά (8-6) τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας της κανoνικής περιόδου (ισόβαθμος με τον 5ο Υδραϊκό) και θα μετάσχει στα play offs.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει στην Α΄φάση των πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας, τον (σημερινό αντίπαλό του) Απόλλωνα Σμύρνης, που τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου. Στη Β' φάση των πλέι οφ (ημιτελικούς) θα περάσει αυτός που θα συμπληρώσει πρώτος δύο νίκες.

Οι Θεσσαλονικείς του Πάνου Βέργου καιγόταν για τους βαθμούς της νίκης και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απέναντι στους θεωρητικά και βαθμολογικά αδιάφορους Απολλωνιστές. Μπήκαν, μάλιστα, στο τέταρτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με δύο γκολ (12-10). Ο Απόλλων, όμως, αρχικά μείωσε σε 12-11, στο 6.14 πριν από το φινάλε με τον Θεοδόση - Παπαλουκά και στη σνέχεια ισοφάρισε, στο 2.41 με τον Ραμίρεζ σε 12-12. Ο Γιάννης Κεχαλάρης, όμως, είπε την τελευταία κουβέντα για τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας στο 2.10 πριν από τη λήξη. Το 13-12 έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες στον εναπομείναντα χρόνο και στο φινάλε οι Παοκτσήδες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Ο Υδραϊκός επικράτησε με 8-5 του Παλαιού Φαλήρου στο κολυμβητήριο του Αλίμου, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών και πήρε τελικά την 5η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (ισόβαθμος με τον 6ο ΠΑΟΚ), που του εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη θα αντιμετωπίσει στην Α' φάση των πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας, τον Εθνικό, που τερμάτισε 4ος στην κανονική περίοδο.

Το Παλαιό Φάληρο από την πλευρά του, τερμάτισε με 26 βαθμούς στην κανονική περίοδο και είναι αυτή τη στιγμή στην προνομιούχο 8η θέση, αλλά επειδή ο ΝΟ Χανίων νίκησε τον ΑΝΟ Γλυφάδας με 8-6 και ανέβηκε στους 24 βαθμούς, θα περιμένει τον αγώνα ΝΟ Χανίων - ΟΦΘ, που θα γίνει τελικά, όπως αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής και όρισε η ΚΟΕ, στις 17/4, προκειμένου να μάθει τελικά αν θα κρατήσει την θέση αυτή ή θα πάει στην 9η και θα μετάσχει στα πλεί άουτ.

Αν, πάντως, το Παλαιό Φάληρο είναι τελικά 9ο, θα αντιμετωπίσει στα πλέι άουτ, με πλεονέκτημα έδρας, τον ΟΦΘ (12ος) και μάλιστα προηγείται μαι στις μεταξύς τους νίκες (που μεταφέρονται από την κανoνική διάρκεια στα πλέι άουτ) με 2-0 (θα χρειάζεται άλλη μία για την παραμονή).

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε εύκολα εκτός έδρας, για την 22η και τελευταία αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, έναν αντίπαλο από τον οποίο είχε ηττηθεί στην έδρα της στον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα επικράτησε με 11-6 του ΓΣ Περιστερίου στο κολυμβητήριο της Χωράφας.

Ο ΝΟΒ τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου και δεν μετέχει στην Α' φάση των πλέι οφ. Ο αντίαπλός του στη Β' φάση θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ.

Ο ΓΣ Περιστερίου πήρε την 11η θέση στην κανονική περίοδο και θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ, με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον 10ο ΝΟ Χίου. Ο ΓΣΠ, μάλιστα, είναι πίσω και στις νίκες με 0-2 (από την κανονική περίοδο) απέναντι στους Χιώτες και θα χρειαστεί τεράρτσια ανατροπή για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο ΝΟ Χίου Astra Airlines νίκησε στην έδρα του, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, με 12-6 τον ουραγό ΟΦΘ NEOTEX, για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και τερμάτισε στην 10η θέση της κανονικής περιόδου.

Έτσι, οι Χιώτες θα αντιμετωπίσουν στα πλέι άουτ, με πλεονέκτημα έδρας, τον 11ο ΓΣ Περιστερίου, ενώ προηγούνται και με 2-0 νίκες (που μεταφέρονται από την κανονική περίοδο), κάτι που σημαίνει ότι θέλουν μία ακόμα, σε τρεις συναντήσεις, για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ΝΟ Χανίων πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα του με 8-6 επί του ΑΝΟ Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη και στο παιχνίδι που εκκρεμεί κόντρα στον ΟΦΘ και το οποίο έχει οριστεί να γίνει στις 17/4, έτσι ώστε να φτάσει στους 27 βαθμούς, να προσπεράσει το Παλαιό Φάληρο και να πάρει την πολυπόθητη και προνομιούχο 8η θέση που θα τον απαλλάξει από τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας με την ήττα του αυτή έμεινε εκτός 6άδας των πλέι οφ και τερματίζει 7ος, παραμένει στη μεγάλη κατηgορία και τελειώνει τις υποχρεώσεις του για φέτος.

Οι Χανιώτες πήραν από το ξεκίνημα το πάνω χέρι και προηγήθηκαν και με 8-4. Ο ΑΝΟΓ -που κατέβηκε με 11 παίκτες στα Χανιά- μείωσε απλά στο φινάλε στο τελικό 8-6.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 8-5

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-1, 0-0, 4-2.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης 1, Κοκκινάκης, Πρέκας 2, Καλαργυρός, Μπλάνης 1, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος, Τσαχιλίδης 1, Ίρβινγκ 3, Μαντής, Ρουμάνης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Αλαφραγκής 1, Βιτέλλας, Τοράκης 1, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος 1, Αλεξίου, Τρούλος 1, Ντε Σόουζα 1, Δήμου, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Αθυμαρίτης.

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗ 13-12

Τα Οκτάλεπτα: 3-2, 4-3, 5-5, 1-2.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας 1, Ζάτοβιτς 2, Κόχειλας 3, Κουλούρης, Νάνος, Κεχαλάρης 3, Καρούντζος 2, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμανιπάκ, Χαραλαμπόπουλος 2, Μουρατίδης, Μανθογιάννης, Τάτσης, Βοζίκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης 1, Μοσκόφ 4, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 2, Παπαδόπουλος Γ. 2, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 6-11

Τα οκτάλεπτα:2-3, 1-1, 2-5, 1-2.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου 1, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Σκαρπέλης, Φαναριτγλου, Αγκόρτσας, Κλήμος, Φωκάς 1, Τσαγκάρης 1, Δαλμάρας, Τσιφτσής, Αμπατζής.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ(Χρβόγιε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλιος 1, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν. 1, Γούβης 2, Αρουδάκης 2, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπαετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 2, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλιός 1.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Ailines - ΟΦΘ NEOTEX 12-6

Τα οκτάλεπτα:4-2, 2-1, 3-2, 3-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines(Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 3, Ρουστάμοφ 4, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου 1, Γδύσης, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ. 1, Ρούντα, Ντούλος 2, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Καρακούρος Μ. 1.

ΟΦΘ NEOTEX(Τέλης Κορίτσας): Σιορδίλης, Παπαμανωλιουδάκης, Τερτιρόπουλος 1, Αληχανίδης Αβ. 1, Γιώρτσιος 1, Παυλίδης Β., Ζαρκαντζάς, Αληχανίδης Β., Δημητριάδης, Πισσίας 2, Αντβαλίδης, Προσινικλής Π. 1, Φαρσαρής.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 8-6

Οκτάλεπτα:1-1, 3-1, 2-2, 2-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ(Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης, Πετρόχειλος, Νάστραν 3, Χατζηκυριακάκης, Μπατάκης, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης 3, Αγιωργούσης, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Πολύζος, Λειψάκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ(Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Κουτσιαλής, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης 1, Χατζηγούλας 2, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου Ν., Σαλτερής.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 10/4

Εθνικός – Ολυμπιακός 7-19

Σάββατο 13/4

ΝΟ Χανίων – ΑΝΟ Γλυφάδας 8-6

Υδραϊκός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 8-5

ΝΟ Χίου – ΟΦΘ 12-6

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 13-12

ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Βουλιαγμένης 6-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 22 66
2 Βουλιαγμένη 22 55
3 Απόλλων Σμύρνης 22 48
4 Εθνικός 22 34
5 Υδραϊκός 22 33
6 ΠΑΟΚ 22 33
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 22 32
8 Παλαιό Φάληρο 22 26
9 ΝΟ Χανίων 21 24
10 ΝΟ Χίου 22 18
11 Γ.Σ. Περιστερίου 22 15
12 ΟΦΘ 21 0

Σημείωση: Ο αγώνας ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ