ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός πριν την Γιάντραν

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΧΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΧΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός παίζοντας σε φουλ ρυθμούς σε όλο το ματς επιβλήθηκαν με 25-3 επί της Χίου στη 17η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Με καταιγιστικό ρυθμό έπαιξε ο Ολυμπιακός στο ματς κόντρα στον ΝΟ Χίου Astra Airlines, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" και επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 25-3 του αντιπάλου του.

Έτσι, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διατήρησε άνετα το απόλυτο των νικών (17 στα 17) και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Και φυσικά στρέφει, πλέον, την προσοχή της στο παιχνίδι της προσεχούς Τρίτης (26/2) για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιαντράν στο Σπλιτ. Οι Χιώτες περιμένουν τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια για να δουν αν θα διατηρηθούν στη 10η θέση.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, μετά από πέντε αγωνιστικές, στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και μάλιστα με μια σπουδαία επικράτηση, στην προσπάθειά της για είσοδο στα πλέι οφ, με 8-7 επί του Εθνικού Πειραιά, για την 17η αγωνιστική, στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" στη Γλυφάδα.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη παραμένει 7η στη βαθμολογία, αλλά πλησίασε στον έναν βαθμό (23 έναντι 24) τον σημερινό αντίπαλό της, που είναι 6ος. Ο ΑΝΟΓ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 6-1 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου (και 7-4 στο τέλος του τρίτου). Ο Εθνικός έκανε την υπερπροσπάθεια για την ανατροπή, μείωσε σε 7-6 και 8-7, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φυσούν στον Λαιμό της Βουλιαγμένης δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του αγώνα ΝΟ Βουλιαγμένης - Παλαιό Φάληρο, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Λόγω των ανέμων αναποδογύριζαν ακόμα και τα τέρματα κι έτσι οι διαιτητές και ο αλυτάρχης αποφάσισαν την αναβολή του αγώνα. Τη νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του θα ορίσει η ΚΟΕ τις επόμενες ημέρες.

Το φύλλο αγώνα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Λόγω έντονων δυσμενών καιρικών φαινομένων (δυνατοί άνεμοι κατά ριπάς, που αποτέλεσμα είχαν να αναποδογυρίζουν τα τέρματα, πράγμα το οποίο δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα), οι διαιτητές αποφάσισαν την αναβολή του αγώνα”.

Ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε εύκολα με 11-3 του ουραγού ΟΦΘ NEOTEX, στο κολυμβητήριο Γουδή, για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ΝΟ Βουλιαγμένης δεν έπαιξε με το Παλαιό Φάληρο, ανέβηκε -τουλάχιστον προσωρινά- στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Μια ακόμα σπουδαία νίκη που του δίνει ελπίδες στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε στην έδρα του, το Σάββατο (23/2) το βράδυ, ο ΓΣ Περιστερίου.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 11-9 του ΝΟ Χανίων, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, έφτασε στους 16 βαθμούς και ανέβηκε στη 10η θέση, ισόβαθμος με το 9ο Παλαιό Φάληρο (οι Φαληριώτες ευνοούνται στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς έχουν κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ έχουν και έναν αγώνα λιγότερο).

Στο ματς της Χωράφας, ο ΝΟ Χανίων προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια με 4-3 (στο ημίχρονο). Οι Περιστεριώτες όμως, με αντεπίθεση, έκαναν την ανατροπή, πέρασαν μπροστά με ένα και δύο γκολ διαφορά, διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο τελικό γι αυτούς 11-9.

Οι Χανιώτες, με την ήττα αυτή, έχασαν σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για την είσοδο στην τελική εξάδα των πλέι οφ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 25-3

Τα Οκτάλεπτα: 5-0, 9-1, 6-0, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 3, Νικολαϊδης 2, Δερβίσης 4, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς 4, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ., Ρουστάμοφ 1, Σωτηριανός, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ., Ρούντα 2, Φραγκιαδούλης, Καρακούρος, Κόλλιας, Γδύσης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-1, 2-3, 1-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας 1, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης 1, Χατζηγούλας 1, Παπασηφάκης 2, Παπανικολάου Ν. 1, Γαλάνης, Σαλτερής, Λεμπέσης, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 3, Καραβιώτης, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος 1, Ματθαίου, Βαλλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Ξυλούρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΘ NEOTEX 11-3

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-2, 2-0, 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Γιαννουρής, Σαρτζετάκης 2, Μοσκόφ 5, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ., Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης 1, Γραμματικός, Αλαμάνος 1, Κουμής, Αναγνωστόπουλος 1, Ξανθόπουλος.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Σιορδίλης, Δανιήλ, Προσινικλής, Αληχανίδης Αβ., Τερτιρόπουλος, Φοροτζίδης Χ, Γιώρτσιος 1, Αληχανίδης Β. 1, Δημητριάδης, Πισσίας, Μελλάχ, Μπιτσάκης 1, Φοροτζίδης Ρ., Παπαμανωλιουδάκης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 11-9

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-3, 4-2, 4-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου Αλ., Γκαρντιγιάν 2, Σπούνερ 1, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 2, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος 3, Φωκάς, Τσαγκάρης 1, Καζάκος, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 2, Παπαδόπουλος Τ., Νάστραν, Χατζηκυριακάκης, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης 2, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης, Μαζοκοπάκης 1, Πολογεώργης, Τσιστράκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 23/2

Ολυμπιακός - ΝΟ Χίου Astra 25-3

ΑΝΟ Γλυφάδας - Εθνικός 8-7

Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ 11-3

ΓΣ Περιστερίου - ΝΟ Χανίων 11-9

Βουλιαγμένη - Παλαιό Φάληρο Αναβλήθηκε

Κυριακή 24/2

ΠΑΟΚ - Υδραϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 17 51
2 Απόλλων Σμύρνης 17 39
3 Βουλιαγμένη 16 37
4 Υδραϊκός 16 27
5 ΠΑΟΚ 16 24
6 Εθνικός 16 24
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 17 23
8 ΝΟ Χανίων 15 18
9 Παλαιό Φάληρο 16 16
10 Γ.Σ. Περιστερίου 17 16
11 ΝΟ Χίου 17 15
12 ΟΦΘ 15 0

* Εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/3)

ΝΟ Χανίων – ΠΑΟΚ

Υδραϊκός – Ολυμπιακός

ΝΟ Χίου Astra Lines – Απόλλων Σμύρνης

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΑΝΟ Γλυφάδας

Εθνικός – ΓΣ Περιστερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ