ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Σαν σε προπόνηση ο Ολυμπιακός, 20-5 τον ΠΑΟΚ

Á1 ÊÁÔÇÃÏÑÉÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Á1 ÊÁÔÇÃÏÑÉÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δίχως να συναντήσει πρόβλημα επιβλήθηκε με 20-5 επί του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών. Μεγάλες νίκες για Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο.

Σε ρυθμούς ρελαντί έφτασε και στην πέμπτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα Α1 πόλο Ανδρών ο Ολυμπιακός το μεσημέρι του Σαββάτου (26/10). Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα του ΠΑΟΚ με 20-5, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», στο ματς που άνοιξε την 5η αγωνιστική και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην εντός έδρας αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι από το Μαυροβούνιο (29/10).

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κυριάρχησε κατά κράτος, πήρε από το ξεκίνημα μεγάλη διαφορά, έφτασε στο 8-1 στο πρώτο οκτάλπετο και στο 11-2 στο ημίχρονο και αύξησε τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής και οι νεότεροι, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν αυτή τη φορά ο Άλεξ Γούνας με 6 γκολ.

Δεν σταμάτησε ούτε στο νησί της μαστίχας η νικηφόρα πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Η "ελαφρά ταξιαρχία" νίκησε εύκολα και τον ΝΟ Χίου Astra Airlines με 13-8, για την 5η αγωνιστική, διατήρησε το απόλυτο (5 στα 5) και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Στην τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών έφτασε εύκολα ο ΝΟ Βουλιαγμένης που επικράτησε εκτός έδρας με 17-4 του ουραγού Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή για την 5η αγωνιστική.

Με δυο ξεσπάσματα στο δεύτερο και στο τέταρτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν έφτιαξε τη μεγάλη διαφορά και με κορυφαίους σκόρερ τους Καλογερόπουλο (5 γκολ) και Μπάσιτς (4 γκολ).

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές και συγκεκριμένα μετά από αυτήν της πρεμιέρας και μάλιστα παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο, το δεύτερο στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επιβλήθηκε με 7-5 επί του Εθνικού Πειραιά στο παραδοσιακό ντέρμπι, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ "Αντ. Δημητρόπουλος".

Μετά από ένα στείρο πρώτο οκτάλεπτο, ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε με 3-0 στο δεύτερο και ο Εθνικός μείωσε σε 3-1 στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός ξαναμπήκε στο παιχνίδι, καθώς ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η ομάδα της Γλυφάδας πήρε εκ νέου το προβάδισμα (4-3) με τον Τρας Τζ. Εν συνεχεία το συγκρότημα του Φάνη Κουντουδιού έκανε το 4-4 με τον Τεσάνοβιτς, αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπραΐμη (5-4). Στη τελευταία περίοδο ο Εθνικός έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Λιαπάκη (5-5) αλλά τα γκολ των Χατζηγούλα και Μπραΐμη έγειραν την πλάστικα υπέρ του ΑΝΟΓ.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών το Παλαιό Φάληρο, που πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε πέντε αγώνες (έχασε μόνο στην πρεμιέρα). Αυτή τη φορά η ομάδα του Τεό Λοράντου πήρε ένα τεράστιο τρίποντο, καθώς επικράτησε μέσα στην έδρα του ΝΟ Χανίων με 10-8 για την 5η αγωνιστική και μάλιστα κάνοντας εκπληκτική ανατροπή στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν μπροστά με 8-5 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου του αγώνα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν για 4 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Γιώργου Κατσουλάκη στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση και νεύρα και νωρίτερα είχαν αποβληθεί με αντικατάσταση οι Φωκάς (Χανιά) και Γαρδίκας (Φάληρο), ενώ στο διάστημα που το Φάληρο αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω, όχι μόνο δε μείωσε (αφού έχασε και το πέναλτι με τον Τρούλο), αλλά δέχθηκε γκολ και το σκορ από 4-2 έγινε 5-2.

Οι Χανιώτες έλεγχαν συνολικά το παιχνίδι, όμως στο τελευταίο οκτάλεπτο (διάστημα που ο ΝΟ Χανίων έχασε δύο πέναλτι), το Φάληρο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άγγελο Γωνιωτάκη (6 γκολ συνολικά), πέτυχε ένα σερί 4-0, μείωσε και στη συνέχεια πέρασε μπροστά στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης.

Πανιώνιος και Υδραϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 7-7 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, σ' ένα ένα όμορφο παιχνίδι που έκλεισε της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Ανδρών.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα των δύο γκολ (7-5 στο 5.50 πριν τη λήξη) με αποτέλεσμα ο Υδραϊκός να ισοφαρίσει και να έχει και ευκαιρίες να περάσει μπροστά στο σκορ και να κλέψεi τη νίκη. Ο Φλέγκας στη συνέχεια έκανε νέα επέμβαση κρατώντας τη διαφορά στα δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με εύστοχο πέναλτι του Ίρβινγκ σε 7-6 (3.34). Ο Παπασηφάκης έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν σκορ ούτε μετά τα τάιμ άουτ που ζήτησαν οι δύο προπονητές και το 7-7 να σφραγίζει τις προσπάθειές.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 20-5

Τα οκτάλεπτα: 8-1, 3-1, 4-3, 5-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Γιόκοβιτς 2, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 6, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μίτροβιτς 2, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας 1, Λέκιτς, Προσινικλής Ν., Σγουρίδης 1, Κεχαλάρης, Καλαϊτζής 1, Παυλίδης, Παπάκος, Προσινικλής Π. 1, Μπλάζεβιτς 1, Βοζίκης, Μανθογιάννης, Παπαδόπουλος Δαν.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-13

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-4, 3-4, 3-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Μαντής, Μιμίδης Σ. 2, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης, Παππάς 2, Κουλιεράκης 1, Κανδιόγλου, Σφηκάκης, Μαρουλάς 1, Κουρλιάφτης, Καλαργυρός 1, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ. 1, Γκίλλας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ – Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 3, Μπεριστιάνος 4, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας 1, Σπηλιόπουλος.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 7-5

Τα οκτάλεπτα:0-0, 3-1, 2-3, 2-1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ(Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 1, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κ., Περόπουλος 1, Μπραΐμης 2, Τρας Τζ. 1, Χατζηγούλας 2, Φωτόπουλος, Μανιουδάκης, Αλβέρτης, Κουβουβάνης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(Φάνης Κουντουδιός):Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλούκας, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 1, Τοράκης, Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 1, Πρωτοψάλτης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Βαλλιανάτος, Κατσαγούνος, Μπελέσης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΛΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 8-10

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 3-3, 0-4.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης , Σαρτζετάκης 3, Νάστραν 3, Φωκάς, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης 6, Γαρδίκας, Αλαφραγκής 1, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης 1, Τρούλος 1, Ντε Σόουζα 1, Γαβαλάς Ι., Μητράκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 4-17

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-6, 1-2, 0-6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Σαλτέρης, Χάλαρης, Μαλανδράκης, Κόσιτς, Χατζηστεφάνου 2, Χριστοφορίδης 2, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος, Ορφανός, Γκαράνης, Παπαδημητρίου Αλ., Κατσαγούνος, Καραπέτσας, Μοσχοβέλης, Δευτεραίος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 4, Καλογερόπουλος 5, Γκιουβέτσης 2, Σταμέλος 1, Γούβης 1, Αφρουδάκης, Παπανικολάου, Ποντικέας 1, Κουρούβανης 1, Παπάζογλου, Βούξεβιτς 2, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 7-7

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-3, 1-1, 1-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 2, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ, Δημακόπουλος 1, Καρακάσης 2, Γιαννόπουλος, Παττακός, Αλεξίου, Γαβαλάς Σ., Βέκκος, Δήμου Δ. 1, Σταθάς, Δούκας, Μπουζαλάς 1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης, Μπλάνης 2, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 1, Καπετανάκης 1, Τσαχιλίδης, Πωλογεώργης, Όμπερτ, Ίρβινγκ 3.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΝΟ Χίου – Απόλλων Σμύρνης 8-13

ΝΟ Χανίων – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 8-10

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 20-5

Πανιώνιος – Υδραϊκός 7-7

ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός 7-5

Παναθηναϊκός – ΝΟ Βουλιαγμένης 4-17

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 15
2 Απόλλων Σμύρνης 15
3 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12
4 ΝΟ Βουλιαγμένης 12
5 Υδραϊκός 10
6 ΑΝΟ Γλυφάδας 6
7 ΠΑΟΚ 6
8 Πανιώνιος 4
9 ΝΟ Χανίων 3
10 Εθνικός 3
11 ΝΟ Χίου 3
12 Παναθηναϊκός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (02/11)

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χανίων

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χίου

Εθνικός – Παναθηναϊκός

Πανιώνιος – ΑΝΟ Γλυφάδας

Υδραϊκός – ΠΑΟΚ

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ