ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Προελαύνουν Απόλλων και Υδραϊκός

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΘΝΙΚΟΣ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης και ο Υδραϊκός επικράτησαν κόντρα σε Γλυφάδα και Εθνικό αντίστοιχα και έκαναν το 3/3 στην Α1 πόλο των ανδρών. Πρώτη νίκη για Χίο.

Ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία στην Α1 Ανδρών της υδατοσφαίρισης, καθώς πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του ΑΝΟ Γλυφάδας, τον οποίο υπέταξε εύκολα με 13-6, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έτσι η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη πέτυχε το "3 στα 3" και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αποφασισμένη να πάει και φέτος πολύ ψηλά. Παρουσία του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά στις εξέδρες του "Αντ. Δημητρόπουλος", ο Απόλλων είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, με βασικό όπλο την άμυνα και με πρωταγωνιστή επιθετικά (για άλλη μια φορά) τον Μοσκόφ, κυριάρχησε κατά κράτος και αύξανε τη διαφορά στο σκορ μέχρι το τελικό 13-6.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη του Απόλλωνα επί της Γλυφάδας.

Με τρόπο επιβλητικό πέρασε από την έδρα του Εθνικού, στο κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" ο Υδραϊκός, το Σάββατο (19/10) το απόγευμα. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησε άνετα με 14-6 του αντπάλου του, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και πέτυχε την τρίτη νίκη του στα ισάριθμους αγώνες.

Ο Υδραϊκός επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται να τον αναδεικνύει ως έναν από τους πρωταγωνιστές και πρωτοπόρους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ο Εθνικός έχει μείνει χωρίς νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη με μεγάλη διαφορά. Στο φινάλε του παιχνιδιού υπήρξε ένταση, όταν σε εκτέλεση πέναλτι του Τοράκη που απέκρουσε ο Γαλανόπουλος, οι δύο παίκτες είχαν έντονο διάλογο με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν την κατάσταση.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και αυτή τη φορά εκτός έδρας. Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν, στηριζόμενη κυρίως στα νέα παιδιά της (καθώς απουσίαζαν ο τιμωρημένος Αφρουδάκης και ο τραυματίας Ποντικέας, που αναφέρεται στο φύλλο αγώνα αλλά δεν αγωνίστηκε), κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Πανιωνίου, μέσα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με 12-9, κάνοντας, μάλιστα ανατροπή.

Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με 3-0 και 4-1, αλλά οι Βουλιαγμενιώτες βελτιώθηκαν στη συνέχεια σε όλους τους τομείς (από το τέλος της 2ης περιόδου) και με κορυφαίους σκόρερ τους Γκιουβέτση (5 γκολ) και Μπάσιτς, Καλογερόπουλο (από 3) κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φτάσουν στη νίκη με το τελικό 12-9.

Το πρώτο του πολύ σημαντικό τρίποντο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, πήρε ο ΝΟ Χίου Astra Arlines στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Η ομάδα της μαστίχας επιβλήθηκε με 9-5 του ΠΑΟΚ στο Ιωνικό κολυμβητήριο του ακριτικού νησιού για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα ήταν καταιγιστικό στο πρώτο ημίχρονο και παράλληλα δεν επέτρεψε στον Δικέφαλο του Βορρά να σκοράρει για 18 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα, με σφιχτή άμυνα και με τον τερματοφύλακά του Αδαμάντιο Μαντή να βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα και να κατεβάζει ρολά. Έτσι οι Χιώτες προηγήθηκαν μέχρι εκείνο το σημείο με 7-0. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, αλλά ήταν αργά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο αγώνα μαζεύτηκαν χρήματα για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ από την Εύβοια που έχει διαγνωσθεί με νωτιαία μυική ατροφία και χρειάζεται το ποσό των 3.000.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει θεραπεία στη Βοστώνη.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Παλαιό Φάληρο, αυτή τη φορά εκτός έδρας και επίσης πολύ σημαντική. Η ομάδα του Τεό Λοράντου επιβλήθηκε με 12-8 επί του Παναθηναϊκού, μέσα στο κολυμβητήριο του πάρκου "Γουδή", στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι Φαληριώτες μπήκαν δυνατά στο ματς πήραν ένα προβάδισμα και με πλουραλισμό στην επίθεση το αύξησαν μέχρι το φινάλε. Οι πράσινοι, μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχουν πάρει ακόμα βαθμό και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 6-13

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-2, 1-3, 3-5.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας, Λ. Μαυρωτάς, Μάικλ Τρας 1, Περόπουλος, Μπραΐμης 1, Τζακ Τρας 1, Χατζηγούλας, Φωτόπουλος 3, Μανιουδάκης, Αλβέρτης, Κουρούβανης, Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 2, Μητρόπουλος, Γραμματικός, Μοσκόφ 6, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας 1, Καβουσάνος, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 6-14

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-3, 1-4, 2-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Κατσαγούνος, Θεοδόσης – Παπαλούκας, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς, Κουτσιαλής 2, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Πρωτοψάλτης, Λιαπάκης 1, Καραβιώτης, Βαλλιανάτος, Ματθαίου, Μπελέσης, Θηραίος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 3, Πρέκας, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 2, Τσαχειλίδης 2, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Όμπερτ 1, Ίρβινγκ 5.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-12

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-3, 2-2, 2-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 1, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 4, Νταλάπας, Αλεξίου 1, Γαβαλάς Σ., Βέκκος 3 Δήμου Δ., Σταθάς, Παττακός, Μπουζαλάς.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος 3, Γκιουβέτσης 5, Καστρινάκης, Γούβης, Σταμέλος, Παπανικολάου Γ. 1, Ποντικέας, Κουρούβανης Ν., Χαλκιάς, Βούξεβιτς, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΠΑΟΚ 9-5

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-0, 2-2, 1-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Μαντής, Μιμίδης Σ. 2, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης 1, Παππάς, Κουλιεράκης 1, Κανδιόγλου 2, Φραγκιαδούλης, Μαρουλάς, Κουρλιάφτης 2, Καλαργυρός 1, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ., Γκίλλας.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Λέκιτς, Προσινικλής Ν., Νικολαΐδης Ι., Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής 1, Παυλίδης 1, Παπάκος 2, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Βοζίκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 8-12

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-2, 4-5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ. 1, Κόσιτς 1, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης 1, Μπιτσάκος 1, Πανταζόπουλος 1, Ορφανός, Γκαράνης, Παπαδημητρίου Αλ. 1, Κατσαγούνος Γ. 2, Σαλτέρης, Μοσχοβέλης Δ., Δευτεραίος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος 2, Κοπελιάδης 2, Τρούλος 3, Ντε Σόουζα 2, Γαβαλάς Ι., Μητράκης, Μανδαλιός, Κουρμελές.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

(15/10) ΝΟ Χανίων – Ολυμπιακός 8-19

(19/10) ΝΟ Χίου – ΠΑΟΚ 9-5

Εθνικός – Υδραϊκός 6-14

Πανιώνιος – ΝΟ Βουλιαγμένης 9-12

ΑΝΟ Γλυφάδας – Απόλων Σμύρνης 6-13

Παναθηναϊκός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 8-12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 9
2 Υδραϊκός 9
3 Απόλλων Σμύρνης 9
4 ΝΟ Βουλιαγμένης 6
5 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 6
6 ΝΟ Χανίων 3
7 Πανιώνιος 3
8 ΑΝΟ Γλυφάδας 3
9 ΠΑΟΚ 3
10 ΝΟ Χίου 3
11 Εθνικός 0
12 Παναθηναϊκός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/10)

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΑΝΟ Γλυφάδας

Εθνικός - Πανιώνιος

Υδραϊκός - Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - ΝΟ Χανίων

Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Χίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ