ΠΟΛΟ

A1 πόλο ανδρών: Ο Ολυμπιακός κράτησε στο μηδέν τα Χανιά για 28 λεπτά!

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΧΑΝΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΧΑΝΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες του επιβλήθηκε με 9-3 εκτός έδρας επί των Χανίων κρατώντας τον ΝΟΧ για 28 λεπτά χωρίς τέρμα. Εντυπωσιάζει ο Απόλλων, ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ.

Σε ρυθμούς ρελαντί πέρασε και από την Κρήτη ο Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα του ΝΟ Χανίων με 9-3, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και διατήρησε το απόλυτο των νικών (8 στα 8). Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε στην Αθήνα τους Πάβιτς, Μπούσλιε και Μουρίκη, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τους ερυθρόλευκους.

Οι παίκτες του ΝΟ Χανίων προηγήθηκαν στο ματς με τον Μάνθο Βουλγαράκη να σκοράρει μετά από ένα λεπτό και 13 δευτερόλεπτα στον αγώνα.

Για να σκοράρουν ξανά οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να περάσουν 28 αγωνιστικά λεπτά και 17 δευτερόλεπτα! Στο μεσοδιάστημα οι ερυθρόλευκοι είχαν τρέξει επί μέρους 7-0 για να μειώσει ο Νάστραν σε 7-2 με 2.30 να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τέρματα των Φουντούλη, Πετρόχειλου και Ομπράντοβις για να διαμορφωθεί το τελικό 9-3.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης βρήκε αντίσταση μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο από τον ΝΟ Χίου, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, στο μεταξύ τους παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και τελικά επικράτησε εύκολα με 11-5.

Έτσι η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν παραμένει μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και έναν μόλις μπροστά από τον 3ο Απόλλωνα Σμύρνης, που την ίδια ώρα επικρατούσε του Υδραϊκού με 12-8 στον Άλιμο.

Ο Εθνικός πήρε τελικά τη σημαντική νίκη στην έδρα του, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", επί του Παλαιού Φαλήρου, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, που εξελίχθηκε σε "θρίλερ" και είχε φινάλε γκραν γκινιόλ.

Η εξέλιξη του σκορ ήταν συναρπαστική, ο Εθνικός προηγείτο και το Φάληρο ισοφάριζε. Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι κυανόλευκοι του Πειραιά προηγήθηκαν με 7-5 (με κορυφαίο σκόρερ τον Παπαδόγκωνα, 3 γκολ). Οι Φαληριώτες όμως ισοφάρισαν σε 7-7, αλλά στα 9 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Εθνικός πήρε τη νίκη με γκολ του Φώσκολου στον παίκτη παραπάνω.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε τελικά με νίκη από το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, με 11-9 επί του ΟΦΘ NEOTEX, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και έφτασε τους 14 βαθμούς.

Οι Θεσσαλονικείς (που παρέμειναν ουραγοί χωρίς βαθμό) είχαν προηγηθεί με δύο γκολ στο ημίχρονο (7-5), αλλά οι Γλυφαδιώτες έκαναν την ανατροπή με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο (επί μέρους 5-1) και έφτασαν τελικά στην επικράτηση, καθώς διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 5.53 πριν από τη λήξη του δ' οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, για έντονη διαμαρτυρία, ο βοηθός προπονητής του ΟΦΘ Γιάννης Παπαγιαννάκης. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ήρθε στη γραμματεία ο πρόεδρος του ΟΦΘ Αθανασιάδης Λεωνίδας και ο έφορος Κατσαρίδης Βασίλης διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είστε εμπαθείς με τον ΟΦΘ και θα ζητήσουμε την εξαίρεσή σας από τα παιχνίδια του ΟΦΘ".

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο ΠΑΟΚ που πήρε την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 7-3 επί του ΓΣ Περιστερίου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επέβαλε από το δεύτερο οκτάλεπτο τον ρυθμό του και με βασικό όπλο την άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές σε κρίσιμα σημεία, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.12 πριν από τη λήξη της δ’ περιόδου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση (κόκκινη κάρτα) το Νο 6 του ΓΣ Περιστερίου Κουκουμάκης Κωνσταντίνος για βιαιοπραγία (γρονθοκόπησε το Νο 8 Καρούντζο του ΠΑΟΚ)". Έτσι σ' αυτό το τελευταίο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο.

Επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Απόλλων Σμύρνης και στο ντέρμπι που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στον Άλιμο, παίρνοντας μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 12-8 επί του Υδραϊκού.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη, που έφτασε στην έκτη νίκη της και τους 18 βαθμούς, διατηρείται έτσι μόνη της στην 3η θέση της βαθμολογίας, ένα μόλις πίσω από τον 2ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ αύξησε τη διαφορά του από τους 4ους Υδραϊκό και ΑΝΟ Γλυφάδας.

Ο Απόλλων έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα, εξουδετέρωσε τα ατού του Υδραϊκού, βρήκε εύκολα λύσεις στην επίθεση στα κρίσιμα σημεία και αύξησε τη διαφορά στο τέλος.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.00 πριν από τη λήξη της β' περιόδου αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης Ιντζές Γιώργος, με κόκκινη κάρτα, για έντονες διαμαρτυρίες σε αποφάσεις των διαιτητών. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί του Απόλλωνα Σμύρνης έβριζαν τους διαιτητές (γα.. το μ... της μάνας σας, γα...στε. Πώς θα φύγετε από δω ρε αρχ...)".

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-9

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-1, 0-2, 2-3.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πετρόχειλος 1, Νάστραν 1, Χατζηκυριακάκης, Μπατάκης, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιοργούσης, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Αποστολάκης, Λειψάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Κάκαρης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς 2, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-3, 1-3, 2-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 1, Καρακούρος Μ., Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Σωτηριάνος, Μπλάζεβιτς 2, Ντούλος 1, Καρακούρος Ι., Γκίλας, Γδύσης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 2, Ποντικέας 1, Καπετανάκης, Τίγκας 3, Σολανάκης 3, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 2-2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής 2, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 3, Καραβιώτης, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος, Μπιλάλης, Βαλιανάτος, Σπηλιώπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 2, Βιτέλλας 1, Τοράκης 1, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου, Τρούλος, Δήμου, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ.

ΟΦΘ NEOTEX - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 9-11

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-3, 1-5, 1-1.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Φοροτζίδης, Δανιήλ, Προσινικλής Π. 1, Αληχανίδης Αβ. 1, Γιώρτσιος, Μπιτσάκης, Αντιβαλίδης, Αληχανίδης Β. 2, Δημητριάδης 1, Πισσίας 1, Ζαρκαντζάς 1, Βαχαρέλης 2, Φαρσαρής, Παπαμανωλιουδάκης, Λεμπεκλής.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Περόπουλος, Κουτσιαλής 2, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης 1, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης, Παπανικολάου 3, Παπούκας 2, Σαλτερής, Χαλυβόλουπος Ιπ. 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΟΚ 3-7

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 0-1, 1-3, 1-2.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου 1, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ, Γερακούδης, Κοκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος, Φωκάς 1, Τσαγκάρης, Τσαλίκης, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Κόχειλας 1, Βοζίκης, Νάνος, Κεχαλάρης, Καρούντζος 2, Παυλίδης, Σολεϊμανιπάκ, Χαραλαμπόπουλος 2, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης, Παπαδομανωλάκης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-12

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 3-3, 3-5.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 2, Πρέκας 1, Καλαργυρός, Μπλάνης 1, Χονδορκούκης, Αργυρόπουλος, Στελλάτος 1, Τσαχιλίδης, Ίρβινγκ 2, Μαντής, Ρουμάνης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Γιαννουρής, Σαρτζετάκης 2, Μοσκόφ 4, Παπαλουκάς 1, Παπδόπουλος 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 3, Δερμιτζάκης Δ., Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Μαυρωτάς Χρ., Ξανθόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 08/12

Εθνικός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 8-7

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – ΑΝΟ Γλυφάδας 9-11

ΝΟ Χίου Astra Lines – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-11

Υδραϊκός – Απόλλων Σμύρνης 8-12

ΝΟ Χανίων – Ολυμπιακός 3-9

ΓΣ Περιστερίου – ΠΑΟΚ 3-7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 24

Βουλιαγμένη 19

Απόλλων Σμύρνης 18

Υδραϊκός 14

Γλυφάδα 14

ΝΟ Χανίων 13

-----------------

ΠΑΟΚ 12

Εθνικός 12

----------------

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 6

ΓΣ Περιστερίου 4

Χίος 3

ΟΦΘ 0

Σημείωση: Εκκρεμεί η απόφαση για τον μηδενισμό του ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στον αγώνα με τον ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/12)

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΠΑΟΚ – Εθνικός

Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χανίων

ΝΟ Βουλιαγμένης – Υδραϊκός

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου Astra Lines

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ