ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Μεγάλες νίκες για Εθνικό και Χανιά

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Εθνικός επικράτησε με 11-10 επί του ΠΑΟΚ και ο ΝΟ Χανίων με 8-7 επί του Απόλλωνα στα πιο σημαντικά ματς της 20ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών.

Χαλαρά και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας με 20-3 τον ΓΣ Περιστερίου, για την 20η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και διατήρησε το απόλυτο των νικών (20 στα 20).

Οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν και αύριο Κυριακή (24/3), καθώς υποδέχονται τον ΠΑΟΚ (14:00) στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" του Πειραιά για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος, διότι την Τετάρτη (27/3), που γίνονται οι υπόλοιποι αγώνες της συγκεκριμένης αγωνιστικής, εκείνοι αντιμετωπίζουν τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ στην Κροατία για την 11η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε πιο εύκολα του αναμενομένου τον Υδραϊκό, με 15-2 και μάλιστα μέσα στο κολυμβητήριο του Αλίμου, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και όχι μόνο παραμένει μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά τη σιγουρεύει, καθώς με δύο αγωνιστικές να απομένουν, έχει πλέον 4 βαθμούς διαφορά από τον 3ο Απόλλωνα Σμύρνης.

Τεράστια νίκη με την οποία αγγίζει την είσοδό του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο Εθνικός, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής, το μεσημέρι του Σαββάτου (23/3), στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ".

Οι κυανόλευκοι του Πειραιά επικράτησαν με 11-10 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ένα παιχνίδι που είχαν το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά στο φινάλε έγινε θρίλερ . Έτσι ο Εθνικός ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, ξεπερνώντας κατά έναν βαθμό τον αντίπαλό του (που ισοβαθμεί με τον Υδραϊκό, ο οποίος αγωνίζεται λίγο αργότερα με τον ΝΟ Βουλιαγμένης) και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση μιας θέσης μέσα στην τελική εξάδα. Οι Πειραιώτες, μάλιστα, ευνοούνται και σε πιθανή τελική ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, καθώς είχαν χάσει στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη 9-8.

Η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε χωρίς κόουτς στον πάγκο της, καθώς ήταν τιμωρημένοι και ο πρώτος προπονητής Φάνης Κουντουδιός και ο βοηθός Νίκος Βενετόπουλος και ο έφορος Μάρκο Μίσιτς, επειδή είχαν αποβληθεί με κόκκινη κάρτα την προηγούμενη αγωνιστική. Άτυπα χρέη προπονητή είχε αναλάβει ο παίκτης Πέτρος Πρωτοψάλτης (συγκαλούσε τα τάιμ άουτ). Παρόλα αυτά οι παίκτες του Εθνικού μπήκαν δυναμικά, έδειξαν πάθος για τη νίκη και κατάφεραν να προηγηθούν με 5-1 (στο πρώτο οκτάλεπτο) και 8-4 (στο ημίχρονο). Ο ΠΑΟΚ του Βέργου, όμως, βρήκε ψυχικά αποθέματα και αντέδρασε δυναμικά στην τρίτη περίοδο, μειώνοντας σε 9-8 και 10-9. Ο Εθνικός, όμως, ήταν πιο ψύχραιμος προς το φινάλε και με καθοριστικό γκολ του Λιαπάκη στην κόντρα (0:52 πριν από τη λήξη) προηγήθηκε με 11-9 και «σφράγισε» τη νίκη. Ο Μουρατίδης στην εκπνοή μείωσε στο ένα γκολ και διαμόρφωσε απλά το τελικό 11-10.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 5.29 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου ο έφορος του ΠΑΟΚ κ. Πετρίδης, για έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές, ενώ στο 0.52 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Πάνος Βέργος για έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές".

Ο ΝΟ Χανίων πέτυχε τη μεγάλη νίκη - έκπληξη της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, που του δίνει σημαντική ανάσα στην προσπάθεια αποφυγής των πλέι άουτ.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα νίκησε με 8-7 τον 3ο της βαθμολογίας και πολύ φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Απόλλωνα Σμύρνης, κόβοντάς του την ξέφρενη πορεία, στο κολυμβητήριο των Χανίων, έφτασε τους 21 βαθμούς και (αν πάρει τους βαθμούς στον εκκρεμή αγώνα με τον ΟΦΘ), θα δώσει μεγάλη μάχη στις δυο τελευταίες αγωνιστικές (με βασικό συνδιεκδικητή το Παλαιό Φάληρο) για την κατάληψη τουλάχιστον της προνομιούχου 8ης θέσης και να μην μπλέξει στην περιπέτεια των πλέι άουτ.

Οι Χανιώτες μπήκαν αποφασισμένοι, πήραν προβάδισμα ένα και δύο γκολ στη διάρκεια του αγώνα (6-4 στο ημίχρονο), εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή με αντικατάσταση, από νωρίς, του "βαρέως πυροβολικού" του Απόλλωνα Νίκολα Μοσκόφ, αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν και ισοφάρισαν σε 6-6 και 7-7. Ο Ματέι Νάστραν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως, 1.39 πριν από το φινάλε, έδωσε την πολύτιμη νίκη στον ΝΟ Χανίων.

Όλο και πιο κοντά τη ζώνη των πλέι οφ πλησιάζει ο ΑΝΟ Γλυφάδας που νίκησε 8-6 τον ΝΟ Χίου Astra Airlines στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της της μαστίχας, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι η ΑΝΟΓ έφτασε στους 29 βαθμούς πλησιάζοντας σε απόσταση ενός βαθμού Υδραϊκό και ΠΑΟΚ, καθώς αμφότεροι έχουν 30. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη την επόμενη αγωνιστική (27/3) την ομάδα της Ύδρας σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά όσο αφορά την υπόθεση πλέι οφ.

Οι Γλυφαδιώτες πήραν ένα καλό προβάδισμα στο δεύτερο οκτάλεπτο του ματς και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε.

Το Παλαιό Φάληρο νίκησε εύκολα τον ουραγό ΟΦΘ NEOTEX με 10-3, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, το Σάββατο (23/3) το μεσημέρι στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ήταν και μια σημαντική νίκη για τους Φαληριώτες που τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τη ζώνη των πλέι άουτ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-20

Τα οκτάλεπτα: 0-5, 1-3, 0-5, 2-7.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ., Τσιφτσής, Παζαΐτης, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 2, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης, Δαλμάρας, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Γούνας 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Ομπράντοβιτς 4, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 2-15

Οκτάλεπτα: 0-4, 1-4, 1-3, 0-4.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης, Πρέκας Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ. 1, Στελλάτος 1, Τσαχιλίδης, Ίρβινγκ, Μαντής, Ρουμάνης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 4, Κουρούβανης Ν., Γούβης 2, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης 2, Σολανάκης 1, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης 1, Σταμέλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΟΚ 11-10

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 1-4, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής 2, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καραβιώτης, Φώσκολος 3, Μπεριστιάνος 2, Μαθιόπουλος, Βαλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας 2, Ζάτοβιτς 3, Κόχειλας, Κουλούρης 1, Νάνος, Κεχαλάρης 1, Καρούντζος 1, Παυλίδης Χ., Βοζίκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης, Παπαδομανωλάκης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-7

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 1-2, 1-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 1, Πετρόχειλος, Νάστραν 3, Χατζηκυριακάκης, Μπατάκης, Βουλγαράκης, Χαριτάκης, Μπαριωτάκςη 2, Κατσουλάκης 1, Αγιωργούσης 1, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Λειψάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 1, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ. 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Γραμματικός 1, Αλαμάνος, Κουμής.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-8

Οκτάλεπτα: 2-3, 0-2, 2-2, 2-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Φουντούλης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 1, Ρουστάμοφ 1, Τζελάτης, Παππάς Κ., Μίμιδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ. 2, Ρούντα 2, Ντούλος, Σωτηριάνος, Κόλλιας, Καρακούρος Μ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Κουτσιαλής 2, Μπραΐμης 1, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 3, Παπανικολάου Ν. 2, Σαλτέρης, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 23/03

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 3-10

Εθνικός – ΠΑΟΚ 11-10

ΓΣ Περιστερίου – Ολυμπιακός 3-20

ΝΟ Χανίων – Απόλλων Σμύρνης 8-7

Υδραϊκός – ΝΟ Βουλιαγμένης 2-15

ΝΟ ΧίουAstra Lines –ΑΝΟ Γλυφάδας 6-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 20 60
2 Βουλιαγμένη 20 49
3 Απόλλων Σμύρνης 20 45
4 Υδραϊκός 20 30
5 Εθνικός 20 31
6 ΠΑΟΚ 20 30
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 20 29
8 Παλαιό Φάληρο 20 23
9 ΝΟ Χανίων 19 21
10 ΝΟ Χίου 20 15
11 Γ.Σ. Περιστερίου 20 15
12 ΟΦΘ 19 0

Σημείωση:Ο ΓΣ Περιστερίου έχει έναν (1) Μηδενισμό και μείον έναν (-1) βαθμό, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα ΝΟ Χανίων – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/3)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (24/3)

Απόλλων Σμύρνης – ΓΣ Περιστερίου

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – Εθνικός

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χίου Astra Lines

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χανίων

Την Κυριακή (24/3) θα διεξαχθεί το παιχνίδι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ (Εθνικό Πειραιά 14.00, Κουρτίδης – Δασκαλοπούλου), για την 21η αγωνιστική, λόγω του αγώνα του πρώτου με την Μλάντοστ στο Ζάγκρεμπ, για το Τσάμπιονς Λιγκ (27/3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ