ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Εύκολα Ολυμπιακός και ΝΟΒ, μεγάλο διπλό η Χίος!

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - Π.ΦΑΛΗΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - Π.ΦΑΛΗΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε το 15Χ15, αφού επικράτησε εύκολα του Παλαιού Φαλήρου, ενώ η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε του Εθνικού με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χίος πέρασε από το Περιστέρι.

Σε ρυθμούς ρελαντί ο Ολυμπιακός έφτασε σην 15η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 16-6 του Παλαιού Φαλήρου στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπεγέρωφ», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Φαλήρου, που δεν είχε στον πάγκο της τον προπονητή της Τεό Λοράντο, λόγω τιμωρίας, προσπάθησε να σταθεί αξιοπρεπώς, αλλά υπέκυψε γρήγορα στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Θύρας 7 στην τραγωδία της 8/2/1981.

Οκτάλεπτα: 5-2, 3-2, 5-2, 3-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 3, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Κάκαρης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Ομπράντοβιτς, Χαλυβόπουλος Αρ. 1

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Βιτέλλας, Τοράκης 1, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου 1, Τρούλος 2, Ντε Σόουζα 1, Δήμου, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Μοσχοβέλης

ΕΥΚΟΛΑ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο καθόλου παραγωγικό, στον αγώνα που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης, ο ΝΟΒ πήρε μπρος στο δεύτερο και κατάφερε με ένα ξέσπασμα να πάρει τη νίκη με 7-1 επί του Εθνικού Πειραιά, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

Έτσι η ομάδα της Βουλιαγμένης παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό μπροστά από τον Απόλλωνα, ενώ ο Εθνικός υποχώρησε στην 6η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον 5ο ΠΑΟΚ.

Στα δύο πρώτα οκτάλεπτα ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με τις δύο ομάδες νωθρές. Το ημίχρονο τελείωσε με 1-1, με γκολ των Τεσάνοβιτς (Εθνικός) και Καλογερόπουλου (ΝΟΒ) στο δεύτερο οκτάλεπτο (το πρώτο οκτάλεπτο είχε λήξει 0-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η ομάδα του Κόλιανιν επιβλήθηκε κατά κράτος και πέτυχε ένα σερί 6-0 (από τρία γκολ σε γ' και δ΄περίοδο) παίρνοντας τη νίκη με σκόρερ τους Μπάσιτς 2, Γκιουβέτση 2, Αφρουδάκη και Τίγκα, καθώς ο Εθνικός δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αφού η άμυνα και ο τερματοφύλακας του ΝΟΒ Άντονι Χρύσανθος έπιαναν τα άπιαστα.

Οκτάλεπτα: 0-0, 1-1, 3-0, 3-0

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος 2, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης 1, Δήμου Π., Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Σταμέλος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Καλαϊτζής, Λιαπάκης, Παπαδόγκωνας, Καραβιώτης, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος, Βαλιανάτος, Σπηλιώπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΠΛΟ Η ΧΙΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη στην προσπάθεια παραμονής στη μεγάλη κατηγορία της υδατοσφαίρισης πέτυχε ο ΝΟ Χίου, που επιβλήθηκε με 7-6 του ΓΣ Περιστερίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Περιστερίου στη Χωράφα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Με αυτό το δίποντο - χρυσάφι η ομάδα του νησιού της μαστίχας ξεπέρασε στη βαθμολογία τον αντίπαλό της (ανέβηκε 10η θέση με 12 β. και άφησε στην 11η τον ΓΣΠ με 10 β.), προβάδισμα που αν παραμείνει μέχρι το φινάλε θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας, και παράλληλα πέτυχε δεύτερη νίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επί των Περιστεριωτών, κάτι που της δίνει σημαντικό προβάδισμα στην πιθανότητα κόντρας τους για τα πλέι άουτ. Διότι είναι μπροστά το 2-0 στις μεταξύ τους νίκες, που μεταφέρονται εκεί και θα χρειάζονται άλλη μία για να μείνουν στην κατηγορία.

Ήταν ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δυο ομάδες αγχωμένες και με κλειστές άμυνες. Οι Χιώτες έδειξαν ψυχραιμία σε καθοριστικά σημεία, σε αντίθεση με τα λάθη απειρίας του ΓΣ Περιστερίου, που είχε μεν την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να είναι αποτελεσματικό.

Ο ομάδα του Ντόσκα προηγήθηκε 2-0, οι Περιστεριώτες μπήκαν στο ματς και προηγήθηκαν 4-3. Στην τρίτη περίοδο κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι άμυνες των δύο ομάδων με τους τερματοφύλακες να επεμβαίνουν σε καίριες περιπτώσεις. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ρούντα σε τριπλό παραπάνω για την ομάδα του νησιού της μαστίχας. Η τελευταία περίοδος ήταν η κομβική, με τον Στέλιο Μιμίδη να αποδεικνύνεται ψυχρός εκτελεστής.

Ο έμπειρος φουνταριστός έδωσε δύο φορές προβάδισμα στον ΝΟ Χίου (4-5 και 5-6), ενώ ο Κόλλιας ήταν αυτός που 21 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη σφράγισε τη νίκη της ομάδας του (5-7). Αμέσως μετά ο Τζελάτης δέχθηκε αποβολή χωρίς αντικατάσταση, ο Σπούνερ σκόραρε (6-7), ωστόσο ήταν πολύ αργά για να μπορέσει ο ΓΣ Περιστερίου να πετύχει κάτι καλύτερο. Σημαντικό στοιχείο ήταν η παρουσία τουλάχιστο 500 φιλάθλων στις εξέδρες του κολυμβητηρίου.

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 0-1, 2-3

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ 3, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης 1, Καζάκος, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 3, Ρουστάμοφ, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Γ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλας, Γαβαλάς Σπ., Ρούντα 3, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας 1, Καρακούρος Μ.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΧΑΝΙΑ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ

Με τρομερή επιστροφή στο παιχνίδι, παρότι είχε βρεθεί να χάνει και με πέντε γκολ διαφορά, ο ΝΟ Χανίων κατάφερε να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του, με το τελικό 10-10 κόντρα στον Υδραϊκό, στην Κρήτη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο Υδραϊκός κυριάρχησε στα τρία πρώτα οκτάλεπτα του αγώνα, προηγήθηκε 7-2 και στη συνέχεια 8-4, στο ημίχρονο και 10-6 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Με μια εκπληκτική αντεπίθεση στο τέλος, όμως, ομάδα του Ηλία Μαχαίρα (που δεν ήταν στον πάγκο, λόγω τιμωρίας) πέτυχε 4 αναπάντητα γκολ στην τελευταία περίοδο και ισοφάρισε στο τελικό 10-10.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.29 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου ο έφορος της ομάδας του ΝΟ Χανίων κ. Κουβαριτάκης Αλέξανδρος διαμαρτυρήθηκε σε απόφαση των διιατητών και απεβλήθη (κόκκινη κάρτα)".

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-4, 2-2, 4-0

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μανούσος Βιζυράκης): Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πολύζος, Νάστραν 2, Χατζηκυριακάκης 1, Μπατάκης 2, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης 1, Λειψάκης, Αγιωργούσης, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Αποστολάκης, Μανιουδάκης

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 1, Πρέκας 3, Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος, Τσαχειλίδης 2, Ίρβινγκ 3, Μαντής, Ρουμάνης

ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο μισό του αγώνα του με τον ΟΦΘ NEOTEX ο ΠΑΟΚ, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, για την 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, αλλά με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο ξέγυγε και έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη με 14-7.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τους 24 βαθμούς και περιμένει το παιχνίδι του Εθνικού με τον ΝΟΒ στον Λαιμό για να δει αν θα βρεθεί μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 6-1, 3-2

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Κόχειλας 6, Κουλούρης, Παπαδομανωλάκης, Κεχαλάρης, Καρούντζος 4, Βοζίκης, Σολεϊμανιπάκ 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Μουρατίδης, Μανθογιάννης, Τάτσης 1, Σγουρίδης

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Σιορδίλης, Μπιτσάκης, Προσινικλής Π., Αληχανίδης Αβ. 4, Γιώρτσιος 2, Δημητριάδης, Τερτιρόπουλος, Αληχανίδης Β. 1, Αντιβαλίδης, Πισσίας, Φοροτζίδης Χρ., Βαχαρέλης, Φοροτζίδης Ηλ., Παπαμανωλιουδάκης, Λεμπεκλής

Πηγή: koe.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ