ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Δεν νίκησε ο Ολυμπιακός μετά από 2759 ημέρες!

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός έμειναν στο ισόπαλο 13-13 και οι ερυθρόλευκοι δεν νίκησαν σε ματς της κανονικής διάρκειας της Α1 πόλο ανδρών για πρώτη φορά μετά από σχεδόν επτά χρόνια.

Θύμισε ντέρμπι από τα παλιά μεταξύ των δύο ομάδων η αναμέτρηση στο κολυμβητήριο του Λαιμού ανάμεσα στον ΝΟ Βουλιαγμένης και τον Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, που μετά από ανατροπές και εντυπωσιακό φινάλε, έληξε ισόπαλο 13-13.

Με τον Κώστα Γκιουβέτση να σκοράρει στο 1 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη του αγώνα, ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε σπουδαία ισοπαλία απέναντι στον νταμπλούχο Ελλάδας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακό και σταμάτησε το τρομερό σερί του, καθώς ο ΟΛυμπιακός δεν πήρε τη νίκη σε παιχνίδι πρωταθλήματος κανονικής διάρκειας για πρώτη φορά μετά από το μακρινό Απρίλιο του 2012 και 162 συνεχόμενες νίκες! Για την ακρίβεια στις 28 Απριλίου του 2012 η Βουλιαγμένη και πάλι είχε επικρατήσει τότε του Ολυμπιακού στο Λαιμό με 8-7. Φυσικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν βάζει τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί των ερυθρολεύκων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Με παθιασμένη εμφάνιση οι Βουλιαγμενιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με 9-7 στο ημίχρονο, με διακριθέντες τους Κουρούβανη και Γκιουβέτση. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μισό του αγώνα και με κορυφαίους τους Γούνα, Γενηδουνιά και Μυλωνάκη και ένα δικό τους επιμέρους 1-6, πέρασαν μπροστά με 10-13, 4.47 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ωστόσο, οι παίκτες του Χρβόγιε Κολιάνιν δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν με γκολ των Καλογερόπουλου και Κουρούβανη σε 12-13. Όμως, έχασαν επίθεση στον παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρέθηκε να έχει κατοχή 10 δευτερολέπτων στα τελευταία σχεδόν 12 δευτερόλεπτα (11.9) που απέμεναν για τη λήξη της αναμέτρησης. Ωστόσο, κράτησαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου ξεχνώντας τον Γκιουβέτση μόνο του στα δύο μέτρα. Όταν έληξε ο χρόνος επίθεσης η πάσα έγινε άμεσα και ο Χιώτης σκόραρε απέναντι στο Ζερδεβά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τη μεριά των Βουλιαγμενιωτών.

Σε ρυθμούς ρελαντί ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε –μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, που είναι και η μοναδική έως τώρα– νικηφόρα στις υποχρεώσεις του για την Α1 Ανδρών, επικρατώντας στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική με 16-7 του ΠΑΟΚ, στο κολυμβητήριο στο Γουδή.

Η «ελαφρά ταξιαρχία», που με την έβδομη φετινή νίκη της διατηρήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, ήταν καταιγιστική ειδικά στο δεύτερο οκτάλεπτο στη διάρκεια της οποίου δέχτηκε μόλις ένα γκολ και στον αντίποδα πέτυχε επτά, παίζοντας εξαιρετικά τόσο στην άμυνα όσο και στην κόντρα. Κορυφαίος σκόρερ ο Παπαγεωργίου με 5 γκολ.

Παραμένει στα ψηλά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, και συγκεκριμένα στην 3η θέση, ο Υδραϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησε με 16-10 του Παλαιού Φαλήρου, στο κολυμβητήριο τυου Αλίμου, για την 8η αγωνιστική και έφτασε τους 19 βαθμούς. Το Παλαιό Φάληρο, που αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Ντε Σόουζα, παρέμεινε στη πέμπτη θέση με 12 βαθμούς. Με ξεσπάσματα στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο και με πλουραλισμό στην επίθεση, ο Υδραϊκός κυριάρχησε στο ματς και έφτασε άνετα και δίκαι στη νίκη.

Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΝΟ Χίου στη Νέα Σμύρνη, καθώς επικράτησε με 6-5 του Πανιώνιου και του έκοψε τη φόρα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ήταν η δεύτερη νίκη για τους Χιώτες στο πρωτάθλημα, με τον Στέλιο Μιμίδη να είναι αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ, στον παίκτη παραπάνω, 2.03 πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Πανιώνιος, που αγωνίστηκε με ελλείψεις και συγκεκριμένα χωρίς τους τιμωρημένους Νίκο Καρακάση και Μιχάλη Βέκκο, παράμεινε στους 10 βαθμούς γνωρίζοντας την ήττα μετά από τρεις αγώνες.

Οι Χιώτες αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και με όπλα την άμυνα, την καλή εμφάνιση του τερματοφύλακά τους Ι. Καρακούρου και την καλή επιθετική λειτουργία κατάφεραν να προηγηθούν και με 4-0, ενώ το ημίχρονο τελείωσε 4-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 4-4 στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τους Γιαννόπουλο, Μπουζαλά και Δήμου, αλλά οι Χιώτες ήταν ψύχραιμοι και έφυγαν με τη σπουδαία νίκη από τη Νέα Σμύρνη με τον Στέλιο Μιμίδη να "μιλάει" τελευταίος.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες φώναξαν στο κέντρο της πισίνας για τον αδικοχαμένο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Αδαμάντιο Μαντή, ενώ η Χίος τον είχε δηλωμένο τιμητικά στη σύνθεσή της.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας έφτασε στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς το Σάββατο (16/11) το μεσημέρι η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επιβλήθηκε -και μάλιστα άνετα- επί του ουραγού Παναθηναϊκού με 10-3, στην έδρα της στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" στη Γλυφάδα. Ήταν το ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Οι πράσινοι παραμένουν χωρίς βαθμό.

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα και τον τερματοφύλακα Θωμά Γαβαλά, αλλά και με πλουραλισμό στην επίθεση και στο σκοράρισμα, ο ΑΝΟΓ επέβαλε από νωρίς τον δικό του ρυθμό, κυριάρχησε κατά κράτος και κατάφερε να προηγηθείο και με 7-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του γκολ 18:14 μετά την έναρξη του αγώνα μειώνοντας σε 7-1.

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο πολύ κακό ποσοστό των πρασίνων στον παίκτη παραπάνω (0/8) και στο αντίστοιχο πολύ καλό του ΑΝΟΓ που εκμεταλλεύτηκε το συγκεκριμένο τομέα (4/6, ενώ κάποια στιγμή είχε 4/4).

Σπουδαία νίκη, την τέταρτή του στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Εθνικός στην έδρα του, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", με 7-4 επί του ΝΟ Χανίων για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε να χάνει με 2-4 στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο αρχικά ισοφάρισε με τον Κουτσιαλή σε 4-4 και στη συνέχεια σκόραρε σε κόντρα με τους Παπαδόγκωνα, Λιαπάκη και Τεσάνοβιτς για να φτάσει στο 7-4. Κομβικό το χαμένο πέναλτι (δοκάρι) του Νάστραν για τους Χανιώτες με το σκορ στο 4-4, ενώ οι δύο τερματοφύλακες (Καραμπέτσος, Λεβεντάκης) έκαναν πολύ καλή εμφάνιση.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΟΣ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-13

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-4, 0-4, 4-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος 3, Γκιουβέτσης 4, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης Χ., Παπανικολάου, Ποντικέας, Κουρούβανης 4, Χαλκιάς, Βούξεβιτς, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Γιόκοβιτς 3, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μίτροβιτς, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΟΚ 16- 7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 7-1, 3-2, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Τσιστράκης 1, Αλαμάνος, Γραμματικός 2, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου 5, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Βιτέλλας, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος 1.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Λέκιτς 2, Προσινικλής Ν., Νικολαΐδης, Κεχαλάρης, Καλαϊτζής, Παυλίδης, Παπάκος 2, Προσινικλής Πολυμ., Μπλάζεβιτς 3, Αντιβαλίδης, Μανθογιάννης, Παπαδόπουλος, Βοζίκης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 16-10

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-3, 6-1, 4-5.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας 3, Μπλάνης 3, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 2, Τσαχιλίδης 2, Καπετανάκης, Πολωγεώργης, Όμπερτ 3, Ίρβινγκ 2.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης 3, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης 1, Δίπλαρος, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης 2, Τρούλος 2, Κοντονής, Γαβαλάς Ι., Μητράκης, Μανδαλιός, Κουρμελές.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 5-6

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-2, 2-0, 2-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ, Δημακόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Παττακός, Αλεξίου, Γαβαλάς Σπ., Νταλάπας, Δήμου Δ. 2, Σταθάς, Δούκας, Μπουζαλάς 1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Μιμίδης Στ. 1, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης 1, Παππάς Κ. 2, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Κουρλιάφτης, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ., Γκίλλας 1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10-3

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-0, 4-2, 1-1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 2, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κάιλ 2, Περόπουλος, Μπραΐμης 1, Τρας Τζακ 1, Χατζηγούλας 2, Φωτόπουλος, Νιαρχάκος, Αλβέρτης 2, Κουρούβανης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ. 1, Κόσιτς, Χατζηστεφάνου 1, Χριστοφορίδης, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος, Αθανασίου, Γκαράνης 1, Σμιθ, Κατσαγούνος, Σαλτερής, Παπαδημητρίου Αλ., Μοσχοβέλης.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 7-4

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 2-0, 2-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 1, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Πρωτοψάλτης, Λιαπάκης 1, Καραβιώτης 1, Βαλλιανάτος, Κατσαγούνος, Μπέλεσης, Θηραίος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης, Σαρτζετάκης 1, Νάστραν 1, Αγιωργούσης 1, Μπατάκης, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Φωκάς, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Υδραϊκός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 16-10

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 16-7

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 13-13

Εθνικός – ΝΟ Χανίων 7-4

Πανιώνιος – ΝΟ Χίου 5-6

ΑΝΟ Γλυφάδας – Παναθηναϊκός 10-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 22
2 Απόλλων Σμύρνης 21
3 Υδραϊκός 19
4 ΝΟ Βουλιαγμένης 16
5 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12
6 Εθνικός 12
7 Πανιώνιος 10
8 ΠΑΟΚ 9
9 ΑΝΟ Γλυφάδας 9
10 ΝΟ Χανίων 3
11 ΝΟ Χίου 6
12 Παναθηναϊκός 0

* ΝΟ Χανίων και Βουλιαγμένη έχουν ένα ματς λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (16/11):

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Απόλλων Σμύρνης

ΠαναθηναΪκός – Υδραϊκός

ΝΟ Χίου – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Χανίων – Πανιώνιος

Ολυμπιακός – Εθνικός

ΠΑΟΚ – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ