ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Ανέβηκε τρίτος ο Απόλλων, σημαντικές νίκες για Χίο και Χανιά

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλες νίκες στη μάχη για την παραμονή στην Α1 πόλο των ανδρών πετυχαν η Χίος και τα Χανιά, ενώ ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Υδραϊκού και ανέβηκε τρίτος.

Σαφώς ανώτερος ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε με 15-7 επί του Παναθηναϊκού, ως τυπικά φιλοξενούμενος στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο Απόλλων ανέβηκε έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας, καθώς εκμεταλλεύτηκε και την ήττα του Υδραϊκού από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έμειναν μόνοι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" καθάρισε τον αγώνα με το ξέσπασμά της στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο και στη συνέχεια ο Κατρουζανάκης χρησιμοποίησε τους νεαρούς παίκτες του. Κορυφαίος σκόρερ του Απόλλωνα ο συνήθης ύποπτος Νίκολα Μοσκόφ (7 γκολ).

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη 14η νίκη του σε 15 αγώνες (έχει και μια ισοπαλία) στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε άνετα επί του Υδραϊκού με 17-7 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, για τη 15η αγωνιστική

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου οι Γούνας, Μίτροβιτς και Αργυρόπουλος - Κανακάκης, που πέτυχαν από 4 γκολ. Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν τη προσοχή τους στον μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελονέτα (22/2, 20:00) για την 9η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θέλουν τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν μόνοι στη κορυφή, αλλά και να φτάσουν πιο κοντά στο Final-8 της διοργάνωσης.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν επιβλητικός στο ντέρμπι των νοτίων προαστίων και πήρε τη νίκη, μέσα στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" της Γλυφάδας, με 8-3 επί του ΑΝΟΓ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της, με βασικό όπλο την άμυνα, με τον τερματοφύλακά της Τζωρτζάτο σε μεγάλη μέρα και με σωστές επιλογές επιθετικά, κυρίως στον παίκτη παραπάνω. Προηγήθηκε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδσιμά της, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς αθλητές.

Μετά από πολύ καιρό και συγκεκριμένα μετά από επτά αγωνιστικές (στην 8η, στις 16/11/2019 είχε νικήσει στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο) είδε και πάλι το ροζ φύλλο αγώνα της νίκης ο ΝΟ Χίου.

Η ομάδα του νησιού της μαστίχας επιβλήθηκε με 12-9 του Παλαιού Φαλήρου στο Ιωνικό κολυμβητήριο, για την 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, έφτασε τις τρεις νίκες και τους 9 βαθμούς, ξεκολλώντας από την τελευταία θέση και παραμένει ζωντανή στην υπόθεση παραμονή.

Οι Χιώτες πήραν τα ηνία από το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και αύξησαν το προβάδισμά τους στο σκορ, στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο, με κορυφαίο επιθετικά τον Στέλιο Μιμίδη (4 γκολ).

Το Παλαιό Φάληρο δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή του Τεό Λοράντο, λόγω τιμωρίας, ενώ ο αντικαταστάτης του Αργύρης Θεοδωρόπουλος αποβλήθηκε στο 7.00 πριν από τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου για διαμαρτυρία.

Πολύτιμη νίκη, με την οποία παίρνει βαθμολογική ανάσα (15 β.) και ελπίζει βάσιμα στην αποφυγή των πλέι άουτ, πέτυχε ο ΝΟ Χανίων στην έδρα του, καθώς επιβλήθηκε επί του ΠΑΟΚ με 9-6 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι Χανιώτες επέβαλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα και πήραν προβάδισμα το οποίο στις αρχές της τρίτης περιόδου έφτασε μέχρι και στα πέντε γκολ (7-2). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τρία γρήγορα γκολ στο τέλος της τρίτης και στην αρχή της τέταρτης περιόδου μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι (7-5), όμως ο ΝΟΧ είχε τις απαντήσεις και έφτασε στην τελική επικράτηση.

Οι φιλοξενούμενοι αέμειναν στους 12 βαθμούς, αλλά κράτησαν τη διαφορά με την οποία είχαν κερδίσει το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, στη Θεσσαλονίκη (14-9) και ευνοούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Κανέναν από τους δύο δεν βόλεψε ως αποτέλεσμα, η ισοπαλία 9-9 ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Εθνικό Πειραιά, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Και τους χαμένους βαθμούς που χρειάζονται στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ θα την επιδιώξουν αμφότεροι στις επόμενες αγωνιστικές.

Ο Πανιώνιος είχε τα ηνία του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεφύγει, με τους Πειραιώτες να βελτιώνουν αισθητά την άμυνά τους στο δεύτερο μισό του αγώνα και να παίρνουν προβάδισμα (7-8 και 8-9). Όμως το γκολ του Αλεξίου έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 3 λεπτά πριν τη λήξη χωρίς να αλλάξει τίποτα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 17-7

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 7-1, 3-0, 5-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης 1, Κάκαρης 2, Μουρίκης, Γούνας 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Μίτροβιτς 4, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ. 1, Χαλυβόπουλος Αρ. 1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Όμπερτ 2, Μπλάνης 3, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης, Τσαχιλίδης, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Ίρβινγκ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3-8

Τα οκτάλεπτα:1-4, 1-2, 1-1, 0-1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ(Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 1, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κ., Περόπουλος 1, Μπραΐμης, Τρας Τζ., Χατζηγούλας 1, Φωτόπουλος, Φωτεινάκης, Αλβέρτης, Κουρούβανης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ(Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης Χ. 3, Παπανικολάου Γ., Ποντικέας, Κουρούβανης Ν., Καστρινάκης, Βούξεβιτς 1, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 12-9

Οκτάλεπτα:3-2, 5-3, 3-2, 1-2.

ΝΟ ΧΙΟΥ(Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Σ. 4, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης Π., Παππάς 1, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου 1, Μόκκας 1, Μαρουλάς, Κουρλιάφτης 2, Καλαργυρός 2, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ., Γκίλλας 1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ(Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Χαϊδόπουλος Σ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής 1, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος 1, Κοπελιάδης, Τρούλος 3, Ντε Σόουζα 1, Γαβαλάς Ι., Μητράκης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΟΚ 9-6

Οκτάλεπτα:3-1, 3-1, 1-1, 2-3.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ(Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Μπανίσεβιτς 2, Σαρτζετάκης, Νάστραν 1, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αποστολάκης 1, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης.

ΠΑΟΚ(Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Κολμπένοφ 2, Προσινικλής Ν., Παπαδόπουλος Δ., Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής, Παυλίδης, Παπάκος Ι. 3, Προσινικλής Π., Ράντονιτς, Μουρατίδης, Νικολαΐδης Ι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 9-9

Οκτάλεπτα:3-2, 3-3, 1-3, 2-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ 1, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 3, Κούκουνας, Αλεξίου 2, Γαβαλάς Σ., Βέκκος, Δήμου 2, Αναγνώστου, Χέλμης, Μπουζαλάς 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης 3, Ζωγράφος, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Καραμπάτης, Κατσαγούνος Δ., Μπέλεσης, Ξυλούρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 7-15

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-6, 2-4, 4-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ., Κόσιτς 1, Χατζηστεφάνου, Δευτεραίος, Χριστοφορίδης, Πανταζόπουλος 1, Αθανασίου, Γκαράνης 2, Σμιθ 3, Κατσαγούνος, Σαλτερής, Παπαδημητρίου Αλ., Μοσχοβέλης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 2, Μοσκόφ 7, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Λουπάκης 1, Τσιστράκης, Καβουσανός, Μπαμπανίκας, Γκάτσος 1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 19/2

Ολυμπιακός – Υδραϊκός 17-7

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-8

Πανιώνιος – Εθνικός 9-9

ΝΟ Χανίων – ΠΑΟΚ 9-6

ΝΟ Χίου – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12-9

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 14 40
2 ΝΟ Βουλιαγμένης 15 38
3 Απόλλων Σμύρνης 15 34
4 Υδραϊκός 15 32
5 ΑΝΟ Γλυφάδας 15 21
6 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 15 21
7 Εθνικός 15 17
8 Πανιώνιος 15 17
9 ΝΟ Χανίων 14 15
10 ΠΑΟΚ 15 12
11 ΝΟ Χίου 15 9
12 Παναθηναϊκός 15 6

* Ολυμπιακός και Χανιά έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χίου

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χανίων

Υδραϊκός – Πανιώνιος

Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Βουλιαγμένης – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (7/3)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ