ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Αναλλοίωτη η κορυφή, εδραιώθηκαν στην εξάδα Εθνικός και ΠΑΟΚ

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη συνέχισαν με νίκες την πορεία τους στη Α1 πόλο ανδρών, όμως Εθνικός, ΠΑΟΚ και Παλαιό Φάληρο πήραν τα πιο σημαντικά τρίποντα της 18ης αγωνιστικής.

Την 18η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στην Α1 Ανδρών πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 14-4 του Υδραϊκού για την 18η αγωνιστική, συνεχίζοντας το απόλυτο των νικών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικεντρώνεται πλέον στο καθοριστικό ματς απέναντι στον Σόλνοκ για την 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ρυθμούς ρελαντί έπαιξε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον εδρούχο και ουραγό ΟΦΘ NEOTEX, ο ΝΟ Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και πήρε μια εύκολη νίκη με 14-3 που τον διατηρεί μόνο στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Εύκολα επικράτησε και στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας ο Απόλλων Σμύρνης, με 15-7 του ΝΟ Χίου Astra Airlines, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΝΟ Χίου είναι στη 10η. Πρωταγωνιστής και σ´ αυτόν τον αγώνα για τον Απόλλωνα ο Μοσκόφ με 6 γκολ.

Πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών βρίσκεται ο Εθνικός με την πολύ σημαντική νίκη που πέτυχε στην έδρα του στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής, με 16-8 του ΓΣ Περιστερίου.

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Άγγελο Φώσκολο, που πέτυχε πέντε γκολ και όντας κυρίαρχη από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος στο ματς (προηγήθηκε και 13-4), η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού επέστρεψε στις νίκες -μετά την ήττα από τον ΑΝΟΓ την προηγούμενη αγωνιστική- και παραμένει στη πρώτη εξάδα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Κώστα Λούδη ηττήθηκε μετά από δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Υδραϊκό και ΝΟ Χανίων και θα παλέψει για καλύτερη θέση εν όψει πλέι άουτ.

Τεράστια εκτός έδρας νίκη που τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση για την είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πάνου Βέργου "άλωσε" το κολυμβητήριο των Χανίων στην Κρήτη, καθώς επιβλήθηκε με 10-7 του ΝΟΧ, για την 18η αγωνιστική, διατηρείται ισόβαθμος με τον Εθνικό στην 5η θέση της βαθμολογίας, αλλά ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τον 7ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που ηττήθηκε νωρίτερα στο Φάληρο από τον ΑΟΠΦ.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τη διαφορά με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο και είχαν σε μεγάλη μέρα τον έμπειρο Διονύση Καρούντζο που πέτυχε 4 γκολ.

Επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών το Παλιό Φάληρο και έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση που του έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια και το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου επικράτησε με 11-7 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Φαλήρου, για την 18η αγωνιστική, έφτασε στους 19 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ήττα του ΝΟ Χανίων από τον ΠΑΟΚ ανέβηκε στην όγδοη θέση και, τουλάχιστον προσωρινά, να φύγει από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ, μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (7-6). Στις αρχές της τέταρτης, οι Φαληριώτες με ένα ξέσπασμα και με τον Χαράλαμπο Τρούλο σε μεγάλη μέρα (πέτυχε 7 γκολ!), ξέφυγαν και με τρία γκολ διαφορά (9-6), φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 11-7.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 0-4, 1-3.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης, Πρέκας 1, Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος 2, Τσαχιλίδης 1, Ίρβινγκ, Μαντής, Ρουμάνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΟΦΘ NEOTEX - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3-14

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-5, 0-4, 1-2.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Σκορδίλης, Δανιήλ, Προσινικλής, Αληχανίδης Αβ. 1, Τερτιρόπουλος, Γιώρτσιος, Παυλίδης Β., Αληχανίδης Β. 1, Δημητριάδης 1, Πισσίας, Αντιβαλίδης, Βαχαρέλης, Φαρσάρης, Παπαμανωλιουδάκης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 3, Γκιουβέτσης 4, Κουρούβανης Ν., Γούβης 2, Ηλιόπουλος, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 5, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 7-15

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ., Ρουστάμοφ 2, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου 1, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ., Ρούντα 2, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Καρακούρος Μ. 2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Μητρόπουλος 1, Σαρτζετάκης 3, Μοσκόφ 6, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης Δ. 1, Γραμματικός 1, Αναγνωστόπουλος, Κουμής.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΟΚ 7-10

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 0-3, 4-5, 2-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πετρόχειλος, Νάστραν 1, Χατζηκυριακάκης 1, Μπατάκης, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης 1, Αγιωργούσης, Λειψάκης, Πολογεώργης, Αποστολάκης 2, Μανιουδάκης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 2, Κόχειλας 1, Κουλούρης, Παπαδομανωλάκης, Κεχαλάρης 1, Καρούντζος 4, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμάνιπακ 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Μουρατίδης, Μανθογιάννης, Τάτσης, Βοζίκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 16-8

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-0, 6-2, 3-4.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής 2, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καραβιώτης 1, Φώσκολος 5, Μπεριστιάνος 2, Ματθαίου, Βαλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης 2, Ξυλούρης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ., Γκαρντιγιάν, Σπούνερ, Γερακούδης, Κουκουμάκης 2, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος 2, Παζαϊτης, Τσαγκάρης 3, Τσαλίκης, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 4-3, 4-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας, Αλαφραγκής 1, Βιτέλλας 1, Τοράκης, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου, Τρούλος 7, Ντε Σόουζα, Δήμου, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Μαλανδράκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Περόπουλος 1, Κουτσιαλής 1, Μπραϊμης 3, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης, Χατζηγούλας 1, Παπασηφάκης, Παπανικολάου Ν., Γαλάνης, Σαλτερής, Γέμελος, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 09/03

ΝΟ Χανίων – ΠΑΟΚ 7-10

Υδραϊκός – Ολυμπιακός 4-14

ΝΟ Χίου Astra Lines – Απόλλων Σμύρνης 7-15

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-14

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΑΝΟ Γλυφάδας 11-7

Εθνικός – ΓΣ Περιστερίου 16-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 18 54
2 Βουλιαγμένη 18 43
3 Απόλλων Σμύρνης 18 42
4 Υδραϊκός 18 30
5 ΠΑΟΚ 18 27
6 Εθνικός 18 27
7 ΑΝΟ Γλυφάδας 18 23
8 Παλαιό Φάληρο 18 19
9 ΝΟ Χανίων 17 18
10 Γ.Σ. Περιστερίου 18 15
11 ΝΟ Χίου 18 15
12 ΟΦΘ 17 0

Σημείωση:Ο ΓΣ Περιστερίου έχει έναν (1) Μηδενισμό και μείον έναν (-1) βαθμό, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα ΝΟ Χανίων – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/3)

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Εθνικός

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ ΧίουAstra Lines

Απόλλων Σμύρνης – Υδραϊκός

Ολυμπιακός – ΝΟ Χανίων

ΠΑΟΚ – ΓΣ Περιστερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ