ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Αήττητος για 150 αγώνες ο Ολυμπιακός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δίχως να δυσκολευτεί και με πρώτο σκόρερ των Γενηδουνιά (φωτό) επικράτησε με 12-4 επί του Απόλλωνα και έφτασε τις 150 διαδοχικές νίκες στην Α1 πόλο ανδρών. Ανέβηκε δεύτερη η Βουλιαγμένη.

Με τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το Σάββατο (12/1) το 33ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το κολυμβητήριο Γουδή, εκεί όπου υπέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης, νικώντας τον με 12-4 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών (πρώτης του Β' γύρου) και του έκοψε τη φόρα από το εντυπωσιακό σερί νικών.

Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν έτσι το απόλυτο των νικών (12 στα 12) στο φετινό πρωτάθλημα φτάνοντας τις 150 διαδοχικές επικρατήσεις στην Α1 και απολαμβάνουν πάντα τη μοναξιά της κορυφής. Ο Απόλλων ηττήθηκε μετά από οκτώ συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (έχει εννέα συνολικά) και υποχωρεί πάλι στην 3η θέση της βαθμολογίας, καθώς νίκησε ο ΝΟΒ.

Η ομάδα του Βλάχου πήρε ένα προβάδισμα στο ξεκίνημα, οι Απολλωνιστές αντιστάθηκαν γερά στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά στις δύο τελευταίες περιόδους ο Ολυμπιακός, με σφιχτή άμυνα και λύσεις με όλους τους τρόπους, επέβαλλε τον ρυθμό του και έφτασε άνετα στη νίκη.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, μερίδα οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης έβριζαν με τις παρακάτω φράσεις: "Γ... η διαιτησία, γ... τα σπίτια σας, μαλάκες, πούσ..., γ... το σπίτι του Πολυχρονόπουλου".

Μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας, την περασμένη αγωνιστική, από τον ΓΣ Περιστερίου, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 9-4 του ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 12η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Παράλληλα οι Βουλιαγμενιώτες του Χρβόγιε Κόλιανιν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης και επανήλθαν στη 2η θέση της βαθμολογίας. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.15 πριν από τη λήξη της γ΄περιόδου αποβλήθηκε ο έφορος του ΠΑΟΚ κ. Πετρίδης, για διαμαρτυρία"

Ο Εθνικός πήρε εύκολα τη νίκη με 13-8 επί του ΝΟ Χίου Astra Airlines στο κολυμβητήριο του Πειραιά, για την 12η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και πλασαρίστηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Σ' ένα παιχνίδι όπου παίχτηκε ελεύθερο πόλο, με πολλά γκολ, οι κυανόλευκοι του Φάνη Κουντουδιού επέβαλαν από το δεύτερο οκτάλεπτο τον ρυθμό τους και έφτασαν στη νίκη αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι το φινάλε.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας πήρε την πολύτιμη νίκη στην έδρα του επί του ΓΣ Περιστερίου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, και παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι Περιστεριώτες, αντίθετα, προσγειώθηκαν μετά τη νίκη έκπληξη της ρποηγούμενης αγωνιστικής στη Βουλιαγμένη και παραμένουν στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 5.56 πριν από τη λήξη της γ' περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΓΣ Περιστερίου κ. Παπασταμόπουλος, για έντονη διαμαρτυρία. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δημιουργούνταν προβλήματα με τα χρονόμετρα του κολυμβητηρίου". Σ.Σ. Αυτό το τελευταίο ήταν και ο λόγος που άργησε να ολοκληρωθεί ο αγώνα.

Δύσκολα, αλλά πήρε στο τέλος τη νίκη ο Υδραϊκός επί του ΟΦΘ NEOTEX με 7-3, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη διατηρήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΦΘ παραμένει ουραγός χωρίς βαθμό. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Ο αγώνας ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω καθυστέρησης προσέλευσης της ομάδας του Υδραϊκού".

Παιχνίδι με συνασπαστική εξέλιξη έγινε στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, αυτό που έκλεισε και την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, όπου τελικά η τοπική ομάδα και ο ΝΟ Χανίων αναδείχθηκαν ισόπαλοι 6-6.

Οι φιλοξενούμενοι Χανιώτες, που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα, πήραν ένα προβάδισμα με 3-0, αλλά οι Φαληριώτες αντεπιτέθηκαν, ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά με 4-3. Η ομάδα του Μαχαίρα πέρασε και πάλι με 5-4 και 6-5, αλλά το συγκρότημα του Τεό Λοράντου ισοφάρισε στο τελικό 6-6 με τον Τρούλο, 3 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νο 4 του ΝΟ Χανίων Νάστραν για έντονη διαμαρτυρία".

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-12

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 0-3, 1-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Μητρόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μοσκόφ 2, Θεδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ., Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Γραμματικός, Αλαμάνος 1, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Νικολαίδης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Κάκαρης 1, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΟΚ 9-4

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-1, 2-0, 1-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 2, Ηλιόπουλος, Γούβης 2, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 2, Σολανάκης 2, Κουρούβανης, Χριστοφορίδης, Σταμέλος.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Κόχειλας 1, Κουλούρης, Παπδομανωλάκης, Κεχαλάρης, Καρούντζος 1, Παυλίδης Χρ. 1, Σολεϊμανιπάκ, Χαραλαμπόπουλος, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης, Βοζίκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 13-8

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-0, 4-2, 3-3

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός 2, Τεσάνοβιτς 4, Καλαϊτζής, Λιαπάκης, Παπαδόγκωνας 3, Καραβιώτης 1, Φώσκολος 1, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος, Βαλιανάτος, Ματθαίου, Πρωτοψάλτης 1, Ξυλούρης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Φουντούλης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 2, Καρακούρος Μ., Τζελάτης 1, Παππάς 3, Μιμίδης Μ. Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ. 2, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Γδύσης.

ΟΦΘ NEOTEX - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 3-7

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 1-0, 0-3.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Σιορδίλης, Δανιήλ, Προσινικλής Π. 1, Αληχανίδης Αβ. 1, Γιώρτσιος 1, Τερτιρόπουλος, Παυλίδης Β., Αληχανίδης Β. Αντιβαλίδης, Πισσίας, Φοριτζίδης, Βαχαρέλης, Φαρσαρής, Παπαμανωλιουδάκης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρη Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης 2, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 2, Πρέκας 1, Καλαργυρός 1, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος, Τσαχιλίδης, Μαντής, Ρουμάνης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 14-8

Τα οκτάλεπτα:4-3, 2-1, 3-2, 5-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ(Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας 2, Περόπουλος, Κουτσιαλής 1, Μπραϊμης 1, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Αλβέρτης 3, Χατζηγούλας 2, Παπασηφάκης, Παπανικολάου Ν. 3, Γαλάνης, Σαλτερής, Λεμπέσης, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου 1, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ 3, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Παζαϊτης, Αγκόρτσας 2, Κλήμος, Τσιφτσής, Τσαγκάρης 2, Καζάκος, Γιαννουλάτος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 6-6

Τα οκτάλεπτα:1-3, 1-0, 2-1, 2-2.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ(Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής, Βιτέλλας, Τοράκης, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος, Αλεξίου, Τρούλος 2, Ντε Σόουζα, Δήμου Δ., Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Μοοσχοβέλης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ(Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 1, Πετρόχειλος, Νάστραν, Χατζηκυριακάκης 2, Μπατάκης, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιωργούσης, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 11/1

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΠΑΟΚ 9-4

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 4-12

Εθνικός – ΝΟ Χίου ASTRA LINES 13-8

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – Υδραϊκός 3-7

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΓΣ Περιστερίου 14-8

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου - ΝΟ Χανίων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 36

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 28

3. Απόλλων Σμύρνης 27

4. Υδραϊκός 23

5. ΑΝΟ Γλυφάδας 20

6. Εθνικός 18

----------------------------

7. ΝΟ Χανίων 17

8. ΠΑΟΚ 15

..................................

9. ΑΟ Π. Φαλήρου 13

10. ΓΣ Περιστερίου 7

11. ΝΟ Χίου ASTRA 6

12. ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/1)

Υδραϊκός – ΝΟ Χίου Astra Lines

Απόλλων Σμύρνης – Εθνικός

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΓΣ Περιστερίου – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

ΝΟ Χανίων – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ