ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό μετάλλιο ο Στεφανουδάκης

Χρυσό μετάλλιο ο Στεφανουδάκης

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Μανώλης Στεφανουδάκης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο κατηγορία F54 με βολή στα 28.45μ.

Η κρητική ψυχή μίλησε στο Suhaim Bin Hamad Stadium της Ντόχα... Ο Μανώλης Στεφανουδάκης με βολή στα 28 μέτρα 45 εκατοστά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο κατηγορίας F54 του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ, που διανύει ήδη την τέταρτη ημέρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου, είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα με 29.75μ. επίδοση που δεν μπόρεσε να την πλησιάσει σήμερα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Η μόνη στιγμή που καρδιοχτύπησε ήταν στην τελευταία βολή του Βραζιλιάνου Χοσέ Ροντρίγκες που τελικά όμως μετρήθηκε 28.33μ., δηλαδή 12 εκατοστά κάτω από την επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στεφανουδάκης, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχε μόνο έγκυρες βολές και συγκεκριμένα 26.28μ., 28.19μ., 27.40μ., 25.70μ., 28.45μ. και 26.57μ.. Ο Βραζιλιάνος από την πλευρά του είχε μόλις μία βολή πάνω από τα 28 μέτρα και συγκεκριμένα την τελευταία στα 28.33μ. Την τρίτη θέση με 27.56μ. πήρε ο Ρώσος Κουζνέτσοφ.

Όσον αφορά στον Κωνσταντίνο Καμάρα που συμμετείχε στο μήκος κατηγορίας Τ38, στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε στην πρώτη του προσπάθεια, η οποία μετρήθηκε πάντως στα 5 μέτρα 66 εκατοστά. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, με την επίδοσή του να αποτελεί και προσωπικό ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ