ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστος στο Παγκόσμιο

Χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστος στο Παγκόσμιο

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -54 κιλών κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Τέταρτος με ρεκόρ Ευρώπης ο Δήμου.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου ελληνικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενείται για 6η ημέρα στο Μεξικό. Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, κατέκτησε την 3η θέση στα -54 κιλά με 170 κιλά στην πρώτη και μοναδική έγκυρη προσπάθεια.

Ο Μπακοχρήστος είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 176 και τα 178 κιλά, που ωστόσο δεν το στέρησαν το δικαίωμα να βρεθεί στο βάθρο των νικητών. Να σημειωθεί ότι 170 κιλά σήκωσε και ο τέταρτος της κατάταξης, ο Κινέζος Γιάν Βάνγκ, ωστόσο το μετάλλιο πήρε στον Μπακοχρήστο επειδή ήταν 400 γραμμάρια ελαφρύτερος.

Στα υπερβαρέα ο Κωνσταντίνος Δήμου... άγγιξε το μετάλλιο, όμως η αποτυχημένη τρίτη προσπάθεια του το στέρησε. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δύο έγκυρες προσπάθειες στα 222 και 229 κιλά, όμως δεν κατάφερε να σηκώσει τα 236 κιλά (το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 230 κιλά από το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα) με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος. Να σημειωθεί ότι την τρίτη θέση στην κατηγορία των +107 κιλών πήρε ο Ιορδανός Ελσεμπλί με 235 κιλά.

Ακόμη ο Αναστάσιος Μπάος ήταν 5ος στο β` γκρουπ των -97 κιλών με 181 κιλά (στην πρώτη προσπάθεια), ενώ είχε δύο άκυρες στα 185 κιλά. Κατέλαβε την 14η θέση στη γενική κατάταξη με την ολοκλήρωση και των τριών γκρουπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ