ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λουφάκη έγραψε ιστορία για την ελληνική γυναικεία ξιφασκία με αμαξίδιο

18/01/20018 Interview with Kelly Loufaki 

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
18/01/20018 Interview with Kelly Loufaki Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η Κέλλυ Λουφάκη, υπο την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κάζαγλη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β' του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στον Καναδά.

Η μεγαλύτερη στιγμή της ελληνικής γυναικείας ξιφασκίας με αμαξίδιο, γράφτηκε στο Μόντρεαλ. Η Κέλλυ Λουφάκη, υπο την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κάζαγλη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β' του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στο Καναδά, χαρίζοντας στα ελληνικά σπαθιά, το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών.

Η Λουφάκη στα προημιτελικά νίκησε 15-7 την Σόφι Σαμπλόν από την Γαλλία, ενώ στον αγώνα για τον είσοδό της στον τελικό ηττήθηκε από το Νο-1 του κυρίως ταμπλό, την Γιάνα Σαισουνέ από την Ταϊλάδη. Στη σπάθη Α` κατηγορίας, η Αδαμαντία-Στυλιανή Ζαχαριάδη κατέλαβε την 15η θέση.

"Ιστορική στιγμή! Το πρώτο μετάλλιο της γυναικείας ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο είναι γεγονός! Η Κέλλυ Λουφάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μόντρεαλ στον Καναδά! Η Αδαμαντία Ζαχαριάδη στην δεκαεξάδα! Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η παρουσία και τα χειροκροτήματα των Ελλήνων του Καναδά όπου μας έκαναν να αισθανόμαστε εντός έδρας! Τους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά! Το μετάλλιο φυσικά αφιερώνεται στους Έλληνες του Μόντρεαλ!", έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o Δημήτρης Κάζαγλης.

Χρυσό μετάλλιο ο Στεφανουδάκης στο μίτινγκ του Μαρακές

Μετά το ασημένιο στη σφαίρα, ο Μανώλης Στεφανάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατηγορίας F54 κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ στίβου που διεξήχθη στο Μαρακές. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, είχε καλύτερη βολή στα 28.25μ. φτάνοντας για ακόμη μία φορά στην κορυφή του αγωνίσματος. Οι έγκυρες βολές του Στεφανουάκη μετρήθηκαν 26.96, 27.32, 27.18, 27.28 και 28.25μ.

Να θυμίσουμε ότι την δεύτερη μέρα των αγώνων ο Στεφανουδάκης είχε κατακτήσε την δεύτερη θέση στη σφαιροβολία με καλύτερη βολή 8.01μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ