ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή κορυφή για Διαμαντή

Διπλή κορυφή για Διαμαντή

Ο Στέφανος Διαμαντής στο τουρνουά της αρχαίας Μεσσήνη αφού κατέκτησε την κορυφή τόσο στο μόνο όσο και στο διπλό έχοντας ως συμπαίκτη του τον Γιώργο Λαζαρίδη.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Στέφανο Διαμαντή. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με αμαξίδιο κατέκτησε την κορυφή τόσο στο μόνο όσο και στο διπλό έχοντας ως συμπαίκτη του τον Γιώργο Λαζαρίδη στο τουρνουά της αρχαίας Μεσσήνης.

Στο μόνο στον πρώτο γύρο ο Στέφανος Διαμαντής πέρασε χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιον αντίπαλο.

Στη συνέχεια βρήκε μπροστά του τον Έρβις Κάπα (Λετονία) του οποίου και επιβλήθηκε με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Γκάι Σασόν από τον Ισραήλ επικρατώντας με 6-2, 6-3, ενώ στον ημιτελικό πήρε τη νίκη απέναντι στον Νίκολα Βανλερμπέγκε (Γαλλία) με 6-1, 6-3. Στον τελικό είχαμε ελληνικό εμφύλιο με τον Διαμαντή να αντιμετωπίζει τον Γιώργο Λαζαρίδη και να κατακτά το τουρνουά με 6-1, 6-0.

Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους στο διπλό και επιβλήθηκαν με 6-0, 6-1 επί τον Μάτας και Βιλίστε (Εσθονία) στα προημιτελικά και στη συνέχεια πέρασαν στον τελικό νικώντας τους Αμαντόρι και Σπάνο (Ιταλία) με 6-1,6-1. Στον τελικό το ελληνικό δίδυμο αντιμετώπισε τους Νίκολα Βανλερμπέγκε (Γαλλία) και Τανέλι Τένχουνεν (Φινλανδία) σε μία εντυπωσιακή αναμέτρηση που βρήκε νικητές τους Έλληνες τενίστες με 6-7 (3), 7-5 (7).

Έτσι, ο Στέφανος Διαμαντής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του για φέτος όντας στο Νο 30 της Παγκόσμιας κατάταξης στο μόνο, ενώ στην 46η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Λαζαρίδης. Στο διπλό ο Διαμαντής είναι 22ος, ενώ ο Γιώργος Λαζαρίδης 40ος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ