ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασημένιο μετάλλιο ο Σενικίδης στη σφαιροβολία F20

Ασημένιο μετάλλιο ο Σενικίδης στη σφαιροβολία F20

Ο Δημήτρης Σενικίδης, στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία κατηγορίας F20.

Ήρθε τον τελευταίο καιρό στην Παραολυμπακή οικογένεια και είναι σίγουρο ότι θα μείνει για πολύ καιρό... Ο λόγος για τον Δημήτρη Σενικίδη, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και δη σε αυτό που διεξάγεται στην Ντόχα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία κατηγορίας F20, χαρίζοντας την πρώτη μεγάλη διάκριση στην Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Σενικίδης, αθλητής του Λάζαρου Στεφανίδη, στην πέμπτη και προτελευταία προσπάθεια, έριξε τη σφαίρα στα 15 μέτρα 45 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα αλλά και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο που ήταν 15.09μ., κατείχε ο ίδιος από τις 10 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αθήνα. Στον ίδιο τελικό, ο Στράτος Νικολαίδης ήταν 6ος με 13.89μ.

"Νιώθω τιμή που βρίσκομαι σε αυτήν την Εθνική ομάδα. Ήθελα μια μεγάλη βολή. Ήρθε και μαζί και το μετάλλιο. Είμαι πανευτυχής και για να πω την αλήθεια, δεν το έχω πιστέψει ακόμη. Αύριο, με την απονομή του μεταλίου, ίσως να γίνει κι αυτό", είπε ο Σενικίδης, ο οποίος ξεκίνησε με 14.97μ. στην πρώτη προσπάθεια, ενώ στην δεύτερη ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ με 15.09μ.

Ακολούθησαν δύο βολές λίγο κάτω από τα 15 μέτρα και συγκεκριμένα 14,.93μ. και 14.94μ., για να έρθει η πέμπτη βολή στα 15.45μ. που τον έφεραν στην δεύτερη θέση. Στην έκτη βολή, η σφαίρα προσγειώθηκε στα 15.37μ., όμως πλέον δεν είχα καμμία σημασία για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος άνοιξε... λογαριασμό μεταλλίων για την ελληνική αποστολή στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου "Ντόχα 2015".

Όσον αφορά στον Νικολαίδη, είχε μόλις δύο έγκυρες προσπάθειες και συγκεκριμένα την πρώτη στα13.76μ., την πέμπτη στα 13.89μ. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος με ρεκόρ αγώνων κατέκτησε ο Αυστραλός Τοντ Χοντζετς με 15.83μ.

Έβδομος ο Κυριακίδης στην δισκοβολία

Εξαιρετική προσπάθεια που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της 7ης θέσης στον τελικό της δισκοβολίας F44, πραγματοποίησε ο Μιλτιάδης Στεφανίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε καλύτερη βολή στα 40 μέτρα 97 εκατοστά, με την οποία προκρίθηκεκαι στον τελικό. Εκεί είχε τρεις άκυρες προσπάθειες με αποτελέσμα να παραμείνει έβδομος. Να σημειωθεί ότι είχε έγκυρη και την πρώτη βολή που μετρήθηκε 39.71μ.

"Είχα να κάνω με γίγαντες. Όλοι όσοι βρέθηκαν πάνω από εμένα στην κατάταξη, ήταν τεράστια ονόματα Το γεγονός ότι προκρίθηκα στον τελικό, με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Με δεδομένο μάλιστα ότι έχω ν` αγωνιστώ και στην σφαίρα, δηλαδή το καλό μου αγώνισμα, η ψυχολογία μου βρέθηκε στα ύψη με την κατάκτηση της 7ης θέσης. Στη σφαιροβολία όλα είναι ανοικτά. Από την 3η έως και την 7η θέση, όλα παίζουν", είπε ο Κυριακίδης μετά την ολοκλήρωση του τελικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ