ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 2nd TRIMORE M.T. SwimRunHydra προ των πυλών

Το 2nd TRIMORE M.T. SwimRunHydra προ των πυλών

Οι λάτρεις των Multisports μετρούν αντίστροφα για να κολυμπήσουν στα νερά της Ύδρας και να τρέξουν στα μοναδικά μονοπάτια και καλντερίμια του νησιού. Και όλα αυτά δεμένοι.

Το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμος Υδραίων (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας), ο Yδραϊκός Ναυτικός Όμιλος και η TRIMORE Sport Events, διοργανώνουν στο μαγευτικό και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο του TRIMORE Multispots TOUR, το 2ο TRIMORE SwimRunHydra.

Μετά την άριστες εντυπώσεις που άφησε η πρώτη διοργάνωση το 2018, αθλητές και επισκέπτες ανυπομονούν για ένα πλούσιο και δυναμικό τριήμερο με στίβο την άγρια ομορφιά της Ύδρας.

Κάλεσμα γα μια μοναδική εμπειρία κάνει ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης: «Η Ύδρα είναι έτοιμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να υποδεχτεί τους αγώνες SwimRun. Ο πανέμορφος οικισμός της, τα γραφικά σοκάκια και τα καταγάλανα νερά της αποτελούν εγγύηση για μια μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν τα ζευγάρια των αθλητών. Μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού στην πάντα ζεστή και φιλόξενη Ύδρα! Σας περιμένουμε!»

Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές εναλλαγές και με συμμετοχή αθλητών σε ζευγάρια, οι οποίοι διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης, με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο.. κυριολεκτικά δεμένοι!!!

Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει ενωμένο, δεμένο με το ειδικό ελαστικό σχοινί που θα δοθεί από την διοργάνωση και χρησιμοποιώντας τον ατομικό υδατοστεγανό πλωτήρα ασφαλείας και μεταφοράς όλων των απαραίτητων, μιας και καλούνται να ολοκληρώσουν τον αγώνα,, αυτόνομοι.

Στιγμές πολιτισμού

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ο αθλητισμός συναντάει τον πολιτισμό στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας. Στις 19:30 αθλητές και επισκέπτες θα περιηγηθούν στις αίθουσες με τα ιστορικά εκθέματα ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκτός από την τεχνική ενημέρωση του αγώνα, μια 10 λεπτή παρουσίαση από την Μαρία Μαγκανάρη με θέμα: «ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΙΣ: το "ΜΑΖΙ" πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα" στο πνεύμα πάντα του ιδιαίτερου αυτού σπoρ. Στη συνέχεια στο μπαλκόνι του Μουσείου με τη μοναδική θέα θα προσφερθεί το πάντα ιδιαίτερο Υδραίικο pasta party.

Δράση για όλους

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στη θάλασσα και στα μονοπάτια της Ύδρας θα εξελιχθεί το κυρίως αγωνιστικό μενού. Στις 07:30 θα πραγματοποιηθεί το Project 11:Yoga Αθλητών από τη Μαρία Μαγκανάρη και τους συνεργάτες της. Ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για αθλητές πριν την έναρξη του αγώνα, διάρκειας ακριβώς 11 λεπτών

Στις 08:15 θα δοθούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες προς τους Swimrunners και στις 08:30 η κοινή εκκίνηση και των δύο διαδρομών.

- Initiation to SwimRun 9,4 (Swim 0,6k | Run 4k | Swim 0,9k | Run 3,9k) και

- Core distance SwimRun 23,6 (Swim 1,5k | Run 5,5k | Swim 1,7k | Run 7,8k | Swim 2,6k | Run 4,5k)

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα με μουσική και θετική ενέργεια, σ’ ένα κλίμα που μόνο η Ύδρα μπορεί να εμπνεύσει και προσδώσει!

- Kid’s Fun Bike

- Σκάκι σε παράλληλα τραπέζια

-5K νυχτερινό περπάτημα

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομών με το ξεχωριστό κάδρο της αμφιθεατρικής Ύδρας στο φόντο.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το λιμάνι της Ύδρας θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα. Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί το Kids Running Relays και στις 10:30 το Kids Laser Run.

«Με απόλυτο σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την κουλτούρα της Ύδρας, έχει σχεδιαστεί και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ένας πρωτόγνωρος αγώνας μέσα σ’ ένα πολύπλευρο και γεμάτο ενθουσιασμό event. Τολμήσαμε να δημιουργήσουμε έναν αγώνα SwimRun στην Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό να δώσουμε μεγαλύτερο βάθος στα multisports events. Τα συναισθήματα με τα οποία σφυρηλατείται ο νους και η καρδιά των τολμηρών τόσο από το σπορ το ίδιο όσο και από την τοποθεσία και την περίοδο του χρόνου που επιλέξαμε, είναι ανεπανάληπτα, ανεξίτηλα και συναρπαστικά. Φιλοδοξούμε σύντομα το eventνα αποκτήσει το μέγεθος και το περιεχόμενο που έχουμε οραματιστεί και να αποτελέσει κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό και όμορφο!» δηλώνει ο RaceDirector και επικεφαλής της TRIMORE Sport Events, Κωστής Μητρόπαπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ