ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

"Χάλκινος" στα -51 κιλά o Τορουνίδης

"Χάλκινος" στα -51 κιλά o Τορουνίδης

Το χάλκινο μετάλλιο στα -51 κιλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων στο ταεκβοντό φόρεσε στο στήθος ο Ιωάννης Τορουνίδης.

Η συλλογή μεταλλίων για το ελληνικό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Λετονίας καλά κρατεί. Μετά το ασημένιο του Ιωάννη Παυλίτσα και το χάλκινο της Κατερίνας Τζέλλου, σήμερα ήταν η σειρά του Ιωάννη Τορουνίδη να βρεθεί στο βάθρο των νικητών.

Ο αθλητής του ΑΣ Χουαράνγκ Μαχητές κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -51 κιλών, πραγματοποιώντας δύο εξαιρετικές νίκες στα προκριματικά και στα προημιτελικά.

Ο Τορουνίδης, στην αναμέτρηση απέναντι στον Βούλγαρο Μπίνεφ, κατάφερε στο τελευταίο κυριολεκτικά λάκτισμα να πάρει τη νίκη με 12-11, ενώ στα προημιτελικά δεν άφησε περιθώριο στον Γκόμεζ Αρνάου από την Ανδόρα, επικρατώντας με άνεση 16-10.

Στα ημιτελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατέβηκε ν` αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στο χέρι, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τρίτη θέση της κατηγορίας του.

Ο Τορουνίδης δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του μεταλλίου, αφού εκτός της διάκρισης θα πάρει και όλα τα προνόμια για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο.

"Ήταν το πρώτο μου μετάλλιο σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Λόγω τραυματισμού στο χέρι δεν μπόρεσα να διεκδικήσω την είσοδό μου στον τελικό ώστε να παλέψω για το χρυσό μετάλλιο. Ακόμη και έτσι όμως αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Με αυτό το μετάλλιο βοηθάω και τους γονείς μου, αφού μου δίνει τη δυνατότητα να πάρω μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Έτσι δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν φροντιστήριο. Η προετοιμασία που έκανα γι' αυτήν την διοργάνωση ήταν υπερβολικά υψηλού επιπέδου με τους δασκάλους και τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο και στο μέλλον οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Για μένα αυτή ήταν η τελευταία χρονιά στους έφηβους. Είμαι χαρούμενος που ήρθαν έτσι τα πράγματα αυτή τη χρονιά", τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παντελής Εφραιμίδης, τόνισε: "Ακόμη μία μέρα πήγε πάρα πολύ καλά. Παρόλο τον τραυματισμό στο χέρι, ο Τορουνίδης έδειξε μεγάλη ψυχή, δυνατό χαρακτήρα, πάθος και πείσμα με αποτέλεσμα να κερδίσει δύο δυνατούς αγώνες που τον έφεραν στα μετάλλια της κατηγορίας του. Για ακόμη μία φορά φάνηκε η ελληνική ψυχή και η δύναμη καρδιάς που έχουμε σαν Έλληνες".

Συνοπτικά οι ελληνικές συμμετοχές την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων:

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

-46 κιλά

Προκριματικά: Αντωνία Ζωή Γκαγιάννη-Ολεξάντρα Ντάνσινα (Ουκρανία) 4-6

-59 κιλά

Προκριματικά: Κωνσταντίνα Τζέλη-Αλέινα Γιλμάζ (Τουρκία) 3-11

ΕΦΗΒΟΙ

-73 κιλά

Προκριματικά: Αλέξανδρος Καναρίου-Γκεόργκι Σουρκόφ (Ρωσία) 12-24

Προκριματικά: Νικίτα Ζνταζίνσκις (Λετονία)-Αλέξανδρος Καναρίου 10-22

-51 κιλά

Ημιτελικά: Ιωάννης Τορουνίδης-Τάρας Μαλτσένκο 0-1 αποχώρηση

Προημιτελικά: Γκόμεζ Αρνάου (Ανδόρα)-Ιωάννης Τορουνίδης 10-16

Προκριματικά: Καλογιάν Μπίνεφ (Βουλγαρία)-Ιωάννης Τορουνίδης 11-12

+78 κιλά

Προκριματικά: Νικόλαος Γιαμαλάκης-Λουσιγιάν Κομπάλ (Σλοβενία) 0-12

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή) με πενταπλή ελληνική συμμετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ