ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Το Tae kwon do πάει παραλία

Το Tae kwon do πάει παραλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tae kwon do παραλίας θα διεξαχθεί το επόμενο διήμερο (5-6 Μαΐου) στη Ρόδο. Ετοιμάσου ν' απολαύσεις ένα διαφορετικό θέαμα.

Δεν είναι μονάχα το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ που από το χορτάρι και τη σάλα μεταφέρονται το καλοκαίρι σε αμμώδεις ακτές. Όσο κι αν μοιάζει παράδοξο, το Tae kwon do παραλίας έχει τους δικούς του φανς, καθώς συνδυάζει αρμονικά την αγάπη για το σπορ με το υπέροχο τοπίο.

Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα από την κινηματογραφική επιτυχία του "Karate Kid" με τον Ντάνιελ Λαρούσο με τον μίστερ Μιγιάγκι να εξασκούνται δίπλα (και μέσα στη θάλασσα) και θα έχετε ένα μικρό δείγμα.

Όχι το ακριβές βέβαια για ό,τι θα συμβεί το διήμερο 5-6 Μαΐου στη Ρόδο. Στο πανέμορφο ελληνικό νησί θα φιλοξενηθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Παραλίας με αθλητές απ' όλη την οικουμένη. Και το θέαμα προβλέπεται άκρως εντυπωσιακό. Εντυπωσιακές κινήσεις, εναέριες κλωτσιές και μάχες θα συνθέσουν το σκηνικό.

Η εναρκτήρια εκδήλωση δεν θα περιλαμβάνει kyorugi (sparring) πρωτάθλημα. Αντ' αυτού, θα διαγωνιστούν τα αναγνωρισμένα στιλ poomsae, καθώς και δύο νέες αγωνιστικές κατηγορίες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα πρωταθλήματα παραλίας: technical breaking, freestyle dynamic kicks and breaking challenge.

Μην περιμένεις, φυσικά να δεις τους αθλητές με τις παραδοσιακές λευκές φόρμες και τα πολλά προστατευτικά. Για την περίσταση έχουν εγκριθεί ειδικές στολές παραλίας και πουκάμισα χωρίς μανίκια, φανελάκια, πουκάμισα με μακρύ μανίκι, σορτς και μακρύ παντελόνι. Υπάρχει πρόβλεψη για τις μουσουλμάνες αθλήτριες, οι οποίες μπορούν να φορούν μαντίλα, ενώ όσοι συμμετάσχουν έχουν δικαίωμα να φορούν γυαλιά ηλίου!

Από τη στιγμή που και ο καιρός θα είναι ευνοϊκός, μην το χάσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ