ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Ασημένιο μετάλλιο ο Παυλίτσας

Ασημένιο μετάλλιο ο Παυλίτσας

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που άνοιξε αυλαία στην πόλη Νταούγκαβπιλς της Ουγγαρίας, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ταεκβοντό με τον Ιωάννη Παυλίτσα.

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που άνοιξε αυλαία στην πόλη Νταούγκαβπιλς της Ουγγαρίας, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ταεκβοντό. Πρωταγωνιστής του ασημένιου μεταλλίου, ο Ιωάννης Παυλίτσας του ΑΣ Σπάρτακος Κοζάνης, ο οποίος με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, έφτασε στην κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία των -45 κιλών.

Παράλληλα, ο πρωταθλητής Ελλάδας στους έφηβους το 2015, χάρισε στο ελληνικό ταεκβοντό το 49ο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η πρώτη έκδοση της οποίας πραγματοποιήθηκε το 1977. Εκτός από το ασημένιο μετάλλιο του Παυλίτσα, η Ελλάδα είχε και μία πέμπτη θέση με το Δημήτρη Αμερικάνο στα -59 κιλά.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, αλλά και τον προπονητή μου, Αποστόλη Νούκο, ο οποίος με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Ασχολούμαι έξι χρόνια με το αγωνιστικό ταεκβοντό και σήμερα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας μου. Είμαι 16 ετών και έχω έναν ακόμη χρόνο σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία", δήλωσε αμέσως μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ο Ιωάννης Παυλίτσας.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παντελής Εφραιμίδης, δήλωσε: "Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο όμως ανταπεξήλθαμε πολύ καλά. Ο Παυλίτσας έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου εκεί έχασε οριακά. Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ο πιο ψηλός της κατηγορίας του, τα πήγε περίφημα. Ήταν ήρεμος και η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το χρυσό. Είχαμε και μία πέμπτη θέση και γενικά νομίζω ότι η πρεμιέρα ήταν καλή για την ελληνική ομάδα. Φυσικά έπεται συνέχεια. Το ελληνικό ταεκβοντό διαθέτει μια φουρνιά αθλητών με πάρα πολύ ταλέντο. Τα παιδιά αυτά έχουν μέλλον κι αν προσεχθούν τότε οι επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν θα επαναληφθούν".

Στον δρόμο για το ασημένιο μετάλλιο, ο Παυλίτσας επικράτησε 10-7 του Βέλγου Μοχάμεντ Ατσαίμπι (προκριματικά), 3-2 του Ισραηλινού Οτάι Όνι στα προημιτελικά και με το ίδιο σκορ τον Ισπανό Ζοάν Γιοργκέρα Κάλα στα ημιτελικά. Στον τελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 3-0 από τον Ρώσο Αντρέι Κανάεφ με αποτέλεσμα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

-52 κιλά

Προκριματικά: Χριστιάνα Τυρολόγου-Μπρούνα Βούλετιτς (Κροατία) 3-8

Προκριματικά: Χριστιάνα Τυρολόγλου-Αλεξάντρα Μποτνάρου (Μολδαβία) 14-0

-42 κιλά

Προκριματικά: Μαρία Φλουτσάκου-Κορέλι Μαρτίνα (Ιταλία) 2-12

ΑΓΟΡΙΑ

-59 κιλά

Προημιτελικά: Αμερικάνος Δημήτριος-Γέλε Πλομπ (Ολλανδία) 2-9

Προκριματικά: Αμερικάνος Δημήτριος-Κάρελ Άνταμ (Τσεχία) 1-0

Προκριματικά: Αμερικάνος Δημήτριος-Μάτιζ Νόβακ (Πολωνία) 14-2

-78 κιλά

Προκριματικά: Καλιφώνης Χριστόφορος-Αλφόνσο Βισκάρντι (Ιταλία) 11-6

Για την ιστορία να πούμε ότι από το 1997 έως και το 2013, το ελληνικό ταεκβοντό έχει κατακτήσει συνολικά 49 μετάλλια και συγκεκριμένα 12 χρυσά, 13 ασημένια και 24 χάλκινα στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων. Μάλιστα το 2003, στη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, είχε καταλάβει την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Επί πορτογαλικού εδάφους το 2013, η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια και συγκεκριμένα δύο ασημένια (Τσαχτσιρλής +78κ., Ασπρογέρακα -52κ.) και τρία χάλκινα (Χαμαλίδης -63κ., Τσεκούρα -44κ., Μούκα -68κ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ