28 ελληνικά μετάλλια στο πανευρωπαϊκό του Λίβερπουλ!

Η τρίτη μέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν και η πλέον αποδοτική για την ελληνική αποστολή. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν στο κλείσιμο της μέρας να ολοκληρώσουν έναν εντυπωσιακό απολογισμό με 14 μετάλλια και 28 στο σύνολο

Η τρίτη μέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος TKD ITF στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, ήταν και η πλέον αποδοτική για την ελληνική αποστολή. Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες υπερέβαλλαν εαυτόν και κατάφεραν στο κλείσιμο της μέρας να ολοκληρώσουν έναν εντυπωσιακό απολογισμό.

Την τρίτη μέρα, λοιπόν, κατακτήθηκαν 5 χρυσά, 3 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια, με το σύνολο των μεταλλίων να φτάνουν τα 28 (9 χρυσά, 7 ασημένια και 12 χάλκινα). Η εθνική μας ομάδα απέδειξε το Σάββατο, ότι το πιο δυνατό σημείο της είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Έτσι στο τέλος της ημέρας το λαιμό των αθλητών, κόσμησαν 5 χρυσά, 3 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια.

Τα χρυσά κατέκτησαν ο Παύλος Γκαλτσίδης στην κατηγορία εως 69 κιλά εφήβων, η Άννα Μαρία Κηπουρού στην κατηγορία εως 75 κιλά γυναικών, η Σοφία Μπαγιατζίδου στην κατηγορία εως 57 κιλά γυναικών, η Κυριακή Πασχαλίδου στην κατηγορία εως 63 κιλά γυναικών και η Ιωάννα Κωστοπούλου στην κατηγορία συν 75 silver.

Από εκεί και πέρα, τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν η Μαρία Λεκατσά στην κατηγορία γυναικών εως 69 κιλά, η Παρθένα Μανωλούδη στην κατηγορία συν 75 κιλά γυναικών, η Σοφία Κοσμίδου στην κατηγορία silver συν 75. Και τα έξι χάλκινα μετάλλια ο Θόδωρος Μαχαιρίδης εως 51 κιλά εφήβων, ο Αχιλλέας Μπούρδας στην κατηγορία εως 78 κιλά ανδρών, ο Αχιλλέας Μπαντης στην κατηγορία εως 57 κιλά ανδρών, η Εύα Βουγιούκα στην κατηγορία συν 70 νεανίδων, καθώς και το ομαδικό εφήβων στις μάχες, αλλά και το ομαδικό γυναικών στα Tul.

O προπονητής της εθνικής ομάδας και εξπέρ στα Τουλ Μπάμπης Νικολαίδης δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για την προσπάθεια όλων των αθλητών, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά την ποιοτική ανωτερότητα τους, με αποτέλεσμα την κατάκτηση 14 μεταλλίων. Η προπονήτρια, Βάσω Κουσαρίδου, εξέφρασε τον θαυμασμό της για την εμφάνιση όλων και ειδικά για τις γυναίκες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να σκορπίσουν χαμόγελα ικανοποίησης για την κατάκτηση τόσων μεταλλίων.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24