ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παπάζογλου: "Να είμαι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Evangelia Papazoglou, left, and Evangelia Platanioti of Greece perform during the women's duet free synchronized swimming final free routine of the 17th FINA World Championships in the City Park venue, in Budapest, Hungary, Thursday, July 20, 2017. (Tamas Kovacs/MTI via AP)
Evangelia Papazoglou, left, and Evangelia Platanioti of Greece perform during the women's duet free synchronized swimming final free routine of the 17th FINA World Championships in the City Park venue, in Budapest, Hungary, Thursday, July 20, 2017. (Tamas Kovacs/MTI via AP) AP

Η Εβελίνα Παπάζογλου μίλησε για την επέμβαση χονδροπλαστικής γονάτου στην οποία υποβλήθηκε και τόνισε ότι θέλει να είναι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εβελίνα Παπάζογλου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν φαβορί για την πρόκριση τους στο ντουέτο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το όνειρο για την παρουσία σε δεύτερη διαδοχική Ολυμπιάδα μετατίθεται για λίγους μήνες, αλλά αποτελεί προτεραιότητα για την πρωταθλήτρια των «Σκαθαριών» Μεταμόρφωσης η οποία υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση χονδροπλαστικής γονάτου και προσπαθεί να επανέλθει στις προπονήσεις.

"Έξι εβδομάδες μετά από το χειρουργείο όπου υποβλήθηκα σε μια χονδροπλαστική γόνατος, επιτέλους ξεκίνησα και την αποκατάστασή μου και μεσα στο νερό. Κατάφερα μετά από δυόμισι μήνες να βρίσκομαι στο δεύτερο σπίτι μου.

Ακολουθώ καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας με την φυσιοθεραπεύτριά μου και συνεργάτιδα της ΚΟΕ,Έφη Βούλγαρη. Είμαστε ακόμα στα πρωτα σταδια της αποκατάστασής μου, όμως είμαστε όλοι (και οι προπονητριες μου) πολυ αισιόδοξοι".

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θεωρεί ότι ήταν μια ιδανική χρονική περίοδος να προχωρήσει στην επέμβαση κατά τη διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας. "Δεδομένου οτι οι Ολυμπιακοί αγώνες και το Ευρωπαικό πρωταθλημα αναβλήθηκαν , θεωρήσαμε μαζι με τις προπονήτριές μου Μαρία Θηβαίου και Ναταλία Τσερνέσκα ότι η καλύτερη χρονική περίοδος ήταν τώρα, για να μπορέσω να είμαι ακόμα πιο δυνατή και έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021".

Παράλληλα, αναφέρεται στο σταδιακό πρόγραμμα αποκατάστασης του τραυματισμού της στο γόνατο: "Το πρόγραμμα αποκατάστασής μου αυτή τη χρονική στιγμή ειναι περισσότερο έξω από το νερό, μαζί με θεραπεία και κάποιες ασκήσεις εντός νερού. Προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα γιατί το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε".

Τέλος, ευχαριστεί τον γιατρό της και την ΕΟΕ για την στήριξη και υπόσχεται ότι στο Τόκιο θα είναι έτοιμη για μια αξιοπρεπή παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Θυμίζουμε ότι η Εβελίνα Παπαζόγλου θα διεκδικήσει στο προολυμπιακό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2021 την πρόκριση τόσο στο ντουέτο όσο και στο ομαδικό.

"Θελω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή, την Ευρωκλινική , και πάνω απ´όλα τον γιατρό μου, τον κ. Γεωργιο Κελάλη, διευθυντή του ορθοπαιδικού τμήματος της Ευρωκλινικής, για την αμέριστη αγάπη του και συμπαράστασή του τόσα χρόνια. Ο δρόμος για το Τόκυο είναι μπροστά μας και εγώ είμαι αποφασισμένη να είμαι στην καλύτερή μου φάση".

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ