ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ξεχώρισαν Πλατανιώτη - Παπάζογλου

Ξεχώρισαν Πλατανιώτη - Παπάζογλου

Οι Πλατανιώτη - Παπάζογλου, Εθνική Ελλάδας και ΑΝΟΜ στα Τεχνικά αγωνίσματα ξεχώρισαν στην πρώτη ημέρα του "Hellas Beetles Synchro Cup".

Το ολυμπιακό Ντουέτο της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, εκτέλεσαν όμορφα τη χορογραφία τους στο Τεχνικό πρόγραμμα, στην πρεμιέρα του διεθνούς μίτινγκ Συγχρονισμένης Κολύμβησης “Hellas Beetles Synchro Cup” στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου, την Παρασκευή (9/6), και φυσικά πρώτευσαν στην κατηγορία των χωρών (ομοσπονδιών) της διοργάνωσης (γίνονται δύο διαφορετικές κατατάξεις αποτελεσμάτων για χώρες και συλλόγους, σύμφωνα με την προκήρυξη).

Η αυλαία του μίτινγκ, που διοργανώνει ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τη συμβολή της ΚΟΕ, του Δήμου Σύρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, άνοιξε με μεγάλη επιτυχία οργανωτικά, αγωνιστικά, αλλά και με προσέλευση κόσμου.Το Ντουέτο της Ελλάδας βαθμολογήθηκε με 87,5458 β. στην πρόβα τζενεράλε (σε αγώνες) πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Παπάζογλου δήλωσε ότι "χρειάζονται ακόμα κάποιες βελτιώσεις εν όψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα δουλέψουμε σκληρά και στη συνέχεια".

Πίσω από την Εθνική, στην κατάταξη των χωρών στο Τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου βρέθηκε η Ουγγαρία με τις Σόφι Κις και Ανέτ Ντόρα Σβαρτζ με 79,0648.

Στην κατάταξη των συλλόγων, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Ντουέτου, πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Όλγα Παπασαράντη – Αλεξάνδρα Κουτσούλα (72.2360), στη δεύτερη θέση οι Ελένη Φραγκάκη και Αναστασία Κουτσελίνη του ΝΟΒΑ (68,5610) και στην Τρίτη οι Κρυσταλένια Γιαλαμά – Μαρία Σφακιανάκη του Ωρίωνα (68,3477).

Το Μικτό Ντουέτο της Ελλάδας δεν αγωνίστηκε, λόγω μικρού προβλήματος υγείας (δυσπνοιϊκό επεισόδιο) που παρουσίασε στην προπόνηση ο Βασίλης Γκορτσιλάς. Ο αθλητής μας πήγε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν όλες οι εξετάσεις και ήταν καθαρές, είναι απολύτως καλά, εξήλθε, αλλά του συστήθηκε προληπτικά να μείνει για λίγο εκτός αγώνων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Τεχνικού Ντουέτου μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ .

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοποίησε ένα καλό τεστ εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Τεχνικό Σόλο, δεύτερο αγώνισμα του μίτινγ. Πρώτευσε στην κατάταξη του Τεχνικού Σόλο χωρών (ομοσπονδιών) με 88,9507 β., ενώ η Ουγγαρέζα Σόφι Κις ακολούθησε με 82,8091 β.

Στην κατάταξη του Τεχνικού Σόλο των Συλλόγων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Όλγα Παπασαράντη του ΑΝΟΜ με 73,41, 05, β., το ασημένιο η Κρυσταλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα με 72,8105 και το χάλκινο η Μαρία Σφακιανάκη του Ωρίωνα με 69,9455 β.

“Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου. Έγιναν κάποια λάθη, αλλά υπάρχει χρόνος για να τα διορθώσουμε” μας είπε η Ευαγγελία Πλατανιώτη και συμπλήρωσε: “Είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό που ο σύλλογός μας διοργάνωσε ένα τόσο μεγάλο event που είμαι σίγουρη πως θα καθιερωθεί”.

Η Όλγα Παπασαράντη δήλωσε από την πλευρά της: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπώ τον σύλλογό μου σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και κατακτώ μετάλλιο. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Τεχνικού Σόλο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Η ελληνική Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης προοδεύει όλο και περισσσότερο και στο Τεχνικό Ομαδικό και αυτό το απέδειξε στον αγώνα του “Hellas Beetles Synchro Cup”, στο τρίτο αγώνισμα της πρώτης ημέρας. Εκεί όπου έδειξε σαφώς πιο δεμένο και υπόσχεται ότι μπορεί να δώσει περισσότερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Ελλάδα, με τις Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Σοφία Σαραντίδη, αναπλ. Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη πρώτευσε με 85,1977 β. Η Εθνική Ουγγαρίας ήταν 2η με 80,0528 β.

Στην κατάταξη των συλλόγων στο Τεχνικό Ομαδικό πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Δανάη Καριώρη, Ελένη Κόντη, Αλεξάνδρα Κουτρουμάνου, Αλεξάνδρα Κουτσούλα, Όλγα Παπασαράντη, Δανάη Σακέλλη, Θεοδοσία Τζουμάκα με 75,14, 90. Τη δεύτερη θέση πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 72,1581 και την τρίτη ο ΝΟΒΑ με 70,4755 β.

“Τα κορίτσια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένη”, μας δήλωσε η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Ναταλία Τσερνέτσκα και συμπλήρωσε: “Νομίζω ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα για μια πολύ καλύτερη εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Αυτά τα κορίτσια δένονται ακόμα περισσότερο μεταξύ τους και όλοι μας λένε ότι η ομάδα είνα σαφώς βελτιωμένη”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Τεχνικό Ομαδικό μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Σάββατο (10/6) με τα προγράμματα του Ελεύθερου Ντουέτου, Σόλο και Ομαδικού και την επίσημη τελετή έναρξης.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα των αγώνων, αλλά και ιδιαιτέρως ενημερωτικό είναι και το ανανεωμένο bulletin της διοργάνωσης, αλλά και οι τελικές συμμετοχές, στοιχεία τα οποία μπορείτε να δείτε και στο ειδικό link της ιστοσελίδας μας που έχει διαμορφωθεί στη πάνω δεξί μέρος της home page της και στο οποίο μπορείτε να μεταβείτε και από ΕΔΩ. Οι αγώνες μεταδίδονται σε live streaming.

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ