Σύμπραξη Κουντουρά - Βασιλειάδη για την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού

Σύμπραξη Κουντουρά - Βασιλειάδη για την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού

Η Έλενα Κουντουρά και Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκαν με την ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου συνομίλησαν για την ανάπτυξη του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού στη χώρα μας

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκαν με την ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου συνομίλησαν για την ανάπτυξη του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού στη χώρα μας. Κοινή επιδίωξη αποτελεί οι ρωσικές εθνικές ομάδες να επιλέγουν τα αθλητικά και προπονητικά κέντρα της χώρας μας για την προετοιμασία τους, καθώς και η ανάπτυξη αθλητικών συνεργειών.

Τη ρωσική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος και επικεφαλής προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, κ. Yury Borzakobskiy, ο Διευθυντής Αθλητισμού κ. Andrei Kruporushnikov, ο συντονιστής του προγράμματος, κ. Andrey Shlyapnikov και ο επικεφαλής του τμήματος Υποστήριξης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, κ. Nikolai Lukashkin.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού 2017-2018 μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Η κα Κουντουρά βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη σε ό,τι αφορά τον ευρύτερο υλοποιούμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη  του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη στοχευμένη προσπάθεια τα τελευταία 2,5 χρόνια για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

«Από την πλευρά μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτή και με τη φιλοξενία που μπορούμε να παρέχουμε στους αθλητές, τις οικογένειές τους, τις ομάδες και όσους θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα μας για αθλητικό τουρισμό».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμούς και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε σχετικά: «Συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τη φιλοξενία εθνικών ομάδων της Ρωσίας στη χώρα μας για προετοιμασία.  Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο και μια νέα στρατηγική που θέλουμε να χαράξουμε στον ελληνικό αθλητισμό. Γεγονός που θα φέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και για τους αθλητές μας, αλλά και θα βοηθήσει και την οικονομία της χώρας μέσω της ανάπτυξης των δράσεων του αθλητικού τουρισμού».

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Αθλητισμού κ. Kruporushnikov τόνισε: «Στόχος είναι να επενδύσουμε από κοινού στην συνεργασία των δύο χωρών. Θεωρούμε ότι κατάλληλες υποδομές υπάρχουν στην Κρήτη στην Ρόδο και σε άλλες περιοχές. Οι μήνες Μάρτιος- Απρίλιος και Οκτώβριος-Νοέμβριος είναι ιδανικοί λόγω των κλιματολογικών συνθηκών για τις προπονήσεις των Ρώσων αθλητών».

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε, εξετάζονται οι δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών όλων των κατηγοριών και ηλικιακών ομάδων,  καθώς και η επιμόρφωση των προπονητών.

Να σημειωθεί ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί σε πρώτη φάση αθλητικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα (ΟΑΚΑ), Καλαμάτα και Κρήτη.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το μεγάλο σκάνδαλο του σαπουνιού σε σχήμα πέους

Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24