ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο στημένων αγώνων και στο κρίκετ

Σκάνδαλο στημένων αγώνων και στο κρίκετ
© REUTERS

Ο Λου Βίνσεντ σε δηλώσεις του παραδέχτηκε πως του πρόσφεραν 50.000 δολάρια για κάθε αγώνα που έστηνε καθώς και πολλές άλλες... παροχές.

Το ντόμινο των αποκαλύψεων για στημένους αγώνες έφτασε μέχρι και το κρίκετ. Με κάθε επισημότητα ο Λου Βίνσεντ παραδέχτηκε πως στο παρελθόν του πρόσφεραν χρήματα για να στήνει αγώνες όντας κάτω από τις οδηγίες του Κρις Κέιρνς.

Φυσικά, τα σκάνδαλα στημένων αγώνων δεν είναι νέο φαινόμενο, ωστόσο αυτή τη φορά ο Λου Βίνσεντ τα αποκάλυψε όλα με λεπτομέρειες...

"Δρούσα κάτω από τις εντολές του Κρις Κέιρνς σε ό,τι αφορά το στήσιμο των αγώνων. Μου έγινε μία πρόταση για χορηγία που από την αρχή δεν πίστευα ότι ήταν μία απλή χορηγία. Πήγα αμέσως στον Κρις Κέιρνς και τον ενημέρωσα για όλα όσα είχαν συμβεί. Μια σιωπή ακολούθησε τα όσα είπα και στη συνέχεια μου μίλησε για το στήσιμο αγώνων.

Μου ανέφερε τους αγώνες που θα έπρεπε να στήσουμε. Μετά μου ανέφερε πόσα χρήματα θα μου έδινε για αυτή τη διαδικασία τονίζοντας ότι θα με πληρώνει ανά παιχνίδι. Δεν περίμενα να ακούσω όλα αυτά. Είχα εκπλαγεί. Ακόμα δεν είχα ξεπεράσει την κατάθλιψη που είχα και δεν ένιωθα καλά. Στη συνέχεια σκέφτηκα ότι είμαι μέρος του παιχνιδιού και ότι αυτά συμβαίνουν στους αγώνες.

Ήμουν πλέον υπό την προστασία του Κρις. Δεν θα νοιαζόμουν ξανά για χρήματα. Θα μου έδινε 50.000 δολάρια για κάθε αγώνα που θα στήναμε. Συνολικά έπαιξα μάξιμουμ 12 παιχνίδια και τα τέσσερα από αυτά ήταν στημένα" αναφέρει σε μέρος της ομολογίας του .

Φυσικά, όπως παραδέχτηκε στις... προσφορές δεν υπήρχαν μόνο χρήματα. Όπως αποκάλυψε του πρόσφεραν και άλλα πράγματα που διασφάλιζαν την άνετη διαβίωση του καθώς και την ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορέξεων. "Ήμουν ένα απαίσιο ανθρώπινο ον. Είμαι σίγουρος ότι οι πράξεις μου παρενέβησαν πολλούς νόμους της χώρας. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου" τόνισε χαρακτηριστικά .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ