ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η δυναμική παρουσία της ΔΟΑ στο Λιλεχάμερ

Η δυναμική παρουσία της ΔΟΑ στο Λιλεχάμερ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία έχει δυναμική παρουσία στους 2ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία έχει δυναμική παρουσία στους 2ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος Learn & Share Program, η ΔΟΑ φιλοξενεί τις δραστηριότητές της σε περίπτερο από κοινού με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Οι δύο οργανισμοί επιδεικνύουν τις εκπαιδευτικές τους δράσεις για δύο μέρες στο Hamar και μεταξύ 15 και 21 Φεβρουαρίου στο Håkons Hall, στο Ολυμπιακό Χωριό του Λιλεχάμερ.

Το Learn & Share είναι ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου ο αθλητισμός αναμιγνύεται με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με στόχο την έμπνευση των νέων αθλητών βάσει του συνθήματος “go beyond and create tomorrow”, όπως είναι το μότο των αγώνων του Λιλεχάμερ.

Σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού οι 1100 αθλητές από 71 χώρες, στον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν την ευκαιρία μέσω αμφίδρομων προγραμμάτων, να επεκτείνουν τις ικανότητές τους. Η ΔΟΑ έχει την ευχαρίστηση να συμμετέχει, παρουσιάζοντας το καινοτόμο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

Μέσω του προγράμματος “Discovering the Olympic Movement and its Values” η ΔΟΑ θέλει να αφυπνίσει το ενδιαφέρον για την ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, τη φιλοσοφία, τις αξίες και τα ιδανικά και να ενθαρρύνει τους νέους αθλητές να μεταδώσουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη στις τοπικές κοινωνίες τους.

Χρησιμοποιώντας ένα αμφίδρομο Ολυμπιακό εκπαιδευτικό εργαλείο σε οθόνες αφής, οι νέοι αθλητές αλλά και οι προπονητές τους, οι αξιωματούχοι των αποστολών και το κοινό του Λιλεχάμερ, ανακαλύπτουν την Ολυμπιακή ιστορία και τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα μέσω παιχνιδιών γνώσης και διαφορετικών δραστηριοτήτων και προσεγγίζουν τον Ολυμπισμό ως φιλοσοφία ζωής.

Είναι η τέταρτη φορά που η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία συμμετέχει στο Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, στο πλαίσιο της αποστολής και του εκπαιδευτικού ρόλου της, για διάδοση του Ολυμπισμού και τον Ολυμπιακών αξιών σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ