MMA

Yuji Gomez: Ο πρώην πυγμάχος που έγινε πρωτοπαλίκαρο της Yakuza

Yuji Gomez: Ο πρώην πυγμάχος που έγινε πρωτοπαλίκαρο της Yakuza

Φημιζόταν για το σκληρό παιχνίδι του και την μεγάλη του καριέρα στην Ιαπωνία. Ο πρώην πυγμάχος Yuji Gomez πήρε την κάτω βόλτα όταν τελείωσε η καριέρα του στο μποξ.

Μία σειρά από κατηγορίες εκβιασμών μέχρι και ξυλοδαρμών τον οδήγησαν στην φυλακή πριν από λίγα χρόνια, καθώς έφτασε σε σημείο να κόψει τα δάχτυλα θύματος που είχε πάρε- δώσε με την ιαπωνική μαφία.

Στα 42 του χρόνια βρέθηκε στην φυλακή και οι άγραφοι νόμοι τον Yakuza τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση, εφόσον τολμούσε να μιλήσει για την ιεραρχία. Άλλωστε ήταν bodyguard ενός από των δύο πιο υψηλόβαθμων στελεχών της μαφίας.

Το 2015 κατάφερε να βγει από την φυλακή και τα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν να πρωταγωνιστήσει σε αρκετές πορνοταινίες ενώ παράλληλα μπήκε στην ομάδα των Puma Taguchi gym όπου δουλεύει ως προπονητής.

Πάντως οι Ιάπωνες φανς τον λάτρευαν για το agressive style του μέσα στο ρινγκ. Στα 26 παιχνίδια της καριέρας του,πέτυχε το ασύλληπτο κάνοντας 20 νοκ άουτ που μέχρι και σήμερα αποτελεί ρεκόρ στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Η Γιακούζα ή Ιαπωνική μαφία, είναι ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο με 80.900 μέλη σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με εκτίμηση του 2009, ενώ συνολικά δραστηριοποιούνται σε αυτήν 150.000 άτομα. Είναι γνωστή για τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της.

Ο όρος Γιακούζα στα Ιαπωνικά σημαίνει «8-9-3» (Για-Κου-Ζα). Πρόκειται για το χειρότερο φύλλο στο Ιαπωνικό παιχνίδι χάνα κούντα, αντίστοιχο του Μπλακ τζακ, στο οποίο ο παίκτης καλείται να συγκεντρώσει 19 για να κερδίσει. Οπότε όποιος τραβούσε 20 έχανε. Ο όρος σταδιακά άρχισε να σημαίνει "απόκληρος".

Η Γιακούζα ασχολείται παραδοσιακά με την πορνεία, τον τζόγο, την προστασία, τον εκβιασμό και την τοκογλυφία. Τα τελευταία όμως χρόνια, η Γιακούζα ασχολείται με τις αγοροπωλησίες ακινήτων και το χρηματιστήριο, επενδύοντας εκεί τα κέρδη της.

Μια άλλη πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος για την Γιακούζα είναι η εμπορία πορνογραφικού υλικού, καθώς εξάγει πορνογραφικό υλικό στην Ευρώπη και Αμερική. Επίσης, εμπορεύεται όπλα και ελέγχει το εμπόριο μεταμφεταμίνης.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ρώσοι χούλιγκανς εκπαιδεύονται στα γυμναστήρια για να κυνηγήσουν τους Άγγλους (ΒΙΝΤΕΟ)
Σοκ και δέος: Η καυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
O τσιγγάνος πυγμάχος που "τρόλαρε" τους Ναζί και το πλήρωσε με την ζωή του (ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ