MMA

Τρικωμίτης: "Το ελληνικό πνεύμα θα μείνει για πάντα ατρόμητο και δοξασμένο"

Τρικωμίτης: "Το ελληνικό πνεύμα θα μείνει για πάντα ατρόμητο και δοξασμένο"

Ψηλά την ελληνική και κυπριακή σημαία κράτησε ο Αντρέας Τρικωμίτης στην Αγγλία πριν από λίγες μέρες όταν επικράτησε στο Cage Warrior του Mark Kinsella μέσα στην έδρα του.

Ο Τρικωμίτης κέρδισε με απόφαση χάρη στο πολύ καλό background που έχει στο τζούντο και του έχει χαρίσει το nickname "Τhe Judo Kid". Ο δυναμικός fighter είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στις μικτές πολεμικές τέχνες στην Κύπρο και μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο Fightsports.gr. Αναλυτικά:

- Πέτυχες μία σπουδαία νίκη σε μία δυνατή διοργάνωση όπως το Cage Warrior.Πήγε το παιχνίδι όπως περίμενες; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

"Ήταν πραγματικά ένας συναρπαστικός αγώνας ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος και ήξερα ότι θα συναντήσω ένα σκληρό αντίπαλο που ήταν δύο φορές πρωταθλητής Αγγλίας στο ημιεπαγγελματικό επίπεδο και ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πλάνο του αγώνα εκτελέστηκε όπως το είχαμε προγραμματίσει χρησιμοποιώντας δυνατές τεχνικές του judo έτσι ώστε να κινήσουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων οργανισμών ΜΜΑ στον κόσμο και τα καταφέραμε έχοντας ήδη πολλές προτάσεις.

Προγραμματίσαμε αγώνα με αθλητή που είναι νούμερο 11 στην Αυστραλία αλλά για κάποιο λόγο αποσύρθηκε μετά την τελευταία μου εμφάνιση στο Cage Warriors 90.

Στο άμεσο μέλλον είμαστε στις διαδικασίες για να επιβεβαιώσουμε τον επόμενο μου αγώνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να μελετήσουμε και τις προτάσεις που μας έχουν γίνει".

- Οι Κυπριακές μικτές πολεμικές τέχνες βλέπουμε πως ανεβαίνουν σιγά σιγά. Θεωρείς πως θα δούμε κι άλλους μαχητές σύντομα στο εξωτερικό από την Κύπρο να πρωταγωνιστούν σε μεγάλα event; Πόσο πιθανό βλέπεις το UFC κάποια στιγμή;

"Στην Κύπρο τώρα άρχισαν να γίνονται αρκετά γνωστές οι Μικτές Πολεμικές Τέχνες και χαίρομαι γι’ αυτό, ανεξάρτητα αν ήταν δημοφιλές το άθλημα στην Κύπρο ή όχι, εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν 7 χρόνια γιατί είναι ένα πολύ μαχητικό άθλημα.

Μακάρι στο μέλλον να έχει και άλλους Κύπριους που να ασχοληθούν σοβαρά. Στην καθημερινότητα είναι ανάγκη να έχεις συνέπεια και συνέχεια χωρίς να υπάρχει καθόλου περιθώριο για οποιουδήποτε είδους δικαιολογία.

Για να μπορέσει κάποιος να παλέψει σε τέτοιο επίπεδο οι προπονήσεις πρέπει να γίνονται κυρίως στο εξωτερικό γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες αθλητές και πρωταθλητές που θα σου δώσουν την δυνατότητα να αναπτύξεις ραγδαία τις μαχητικές σου ικανότητες. Χρειάζεται επίσης μεγάλη οικονομική στήριξη για προπονείτε κάποιος στο εξωτερικό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Προσωπικά καθημερινά προπονούμαι με αθλητές από το UFC, πρωταθλητές του Cage Warriors και κάποια από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Αγγλίας σε επαγγελματικό επίπεδο που διαγωνίζονται σε οργανισμούς όπως το ACB.

Μελλοντικά σαν αθλητής του ΜΜΑ θα ήθελα να αγωνιστώ στην μεγαλύτερη διοργάνωση που είναι το UFC. Αυτό κρίνεται από πολλούς παράγοντες και κάποιοι από τους σημαντικότερος είναι ο αθλητής να έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις με επιτυχία αλλά και ταυτόχρονα να είναι θεαματικός.

Στην Αμερική μεγάλο ρόλο παίζει πόσο θέαμα παράγεις σαν αθλητής με την παρουσία σου.Σημαντικό επίσης είναι να μπεις και να παραμείνεις εκεί κάνοντας σπουδαία αποτελέσματα".

- Όπως έχουμε είδαμε έχεις μεγάλο background στο Judo. Θεωρείς πως είναι όπλο μέσα στο κλουβί η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη;

"Το Judo είναι στην ζωή μου από την ηλικία των 4 ετών παράλληλα έκανα ενόργανη γυμναστική με καθημερινές προπονήσεις και στα δύο αθλήματα.

Στην πορεία εντάχθηκα στις τάξεις του πρωταθλητισμού και στα δύο αθλήματα πραγματοποιώντας μεγάλες επιτυχίες και κατακτώντας πρωτόγνωρα αποτελέσματα για την ηλικία κάτω των 17 στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είχα αγωνιστεί επίσης και στην Ολυμπιάδα Νέων στο Judo το 2007.

Όταν όμως άλλαξαν οι κανονισμοί στο Judoδεν θέλησα να αλλάξω ριζικά τον τρόπο που πάλευα και έτσι συνέχισα με τις Μικτές Πολεμικές Τέχνες.

Το Judo με βοήθησε να χειρίζομαι καλά το αντίπαλο μου σε πολλές φάσεις του αγώνα και οι τεχνικές του είναι ένα απίστευτα δυνατό όπλο μέσα στο κλουβί. Αυτό το βλέπουμε στο UFC κυρίως από Yoel Romero και τον Khabib Nurmagometov".

- Ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες- Κύπριους. Τι μπορείς να τους υποσχεθείς;

"Οι υποσχέσεις για μένα δεν μετράνε, όσο οι πράξεις οπότε για όλους τους Ελληνοκύπριους, θα είναι να διαλύσω ολοσχερώς κάθε αντίπαλο που βρίσκεται μπροστά μου, για να στείλω το μήνυμα ότι το έθνος μας και το πνεύμα το Ελληνικό, θα είναι και θα παραμείνει ατρόμητο και δοξασμένο".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η kickboxer Sandra Prikker μεταμορφώθηκε στο πιο καυτό είδωλο του instagram (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ