MMA

Tommy Gun: Το πιο σκοτεινό μυστικό στην ιστορία του μποξ

Tommy Gun: Το πιο σκοτεινό μυστικό στην ιστορία του μποξ

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ 23 λεπτών κυκλοφόρησε στο Boxing Legends Tv το 2018 και αφορά τον Tommy Morrison, έναν από τους καλύτερους μποξέρ στο τέλος της δεκαετίας του '80 και το '90.

Η χρυσή εποχή του μποξ με τεράστιους αθλητές όπως ο Mike Tyson, o Lennox Lewis, o Evander Holyfield που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ξεπεραστεί και έχει αφήσει λαμπρές αλλά και σκοτεινές ιστορίες πίσω της.

Ο Tommy ήταν μεταξύ των σπουδαίων, και όπως των περισσότερων μεγάλων μποξέρ έτσι και η ιστορία εκείνου ξεκινάει από το ερασιτεχνικό μποξ όπου είχε σημειώσει πάνω από 200 νίκες!

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκινούσε το 1988 με εντυπωσιακό τρόπο και μέχρι το ματς με τονRay Mercer ήταν ασταμάτητος. Ξεχώριζε για τα ισχυρά του hook, θύμιζε αρκετά τον Tyson και πολλοί ήθελαν να τους δουν μαζί πάνω στο ρινγκ. Δυστυχώς εκτός από μεγάλος πρωταθλητής ο Morrison έκανε άσωτη ζωή. Ποτά, ξενύχτια και πολλές γυναίκες, πολιορκούσαν το ομορφόπαιδο από το Αρκάνσας.

Η κατρακύλα δεν άργησε να έρθει και το συμβόλαιο με τον Don King αποκάλυψε το πιο σκοτεινό μυστικό στην ιστορία του μποξ. Ο Μorrison το 1996 αρνείται να κάνει εξετάσεις αίματος και στην συνέχεια τα τεστ δείχνουν πως είναι θετικός στον ιό του HIV.

Από το 2006 και μετά ακολουθεί μία εποχή παραφροσύνης για εκείνον, αφού γίνεται μανιακός με την γυμναστική και στην συνέχεια επιμένει πως δεν υπήρξε ποτέ φορέας του ιού. Αρνείται να ακολουθήσει θεραπεία και τελικά καταλήγει το 2013.

Η μητέρα του εξομολογείται πως γνώριζε πως ο γιος της ήταν φορέας πολύ πριν γίνει γνωστό ενώ μία από τις πρώην γυναίκα του αποκαλύπτει πως το ήξερε από το 1989! Έκτοτε έδωσε 48 αγώνες.

Η εικόνα του Morrison λίγο πριν πεθάνει είναι σοκαριστική και αυτό αποτέλεσε το πιο σκοτεινό μυστικό της χρυσής εποχής του μποξ.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

O Mike Tyson είναι επισήμως ο βασιλιάς της κάνναβης (ΦΩΤΟ)

Δείτε το φοβερό ντοκιμαντέρ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ