MMA

Το DNA της Ελένης Μάλλιου "γράφει" πυγμαχία

Το DNA της Ελένης Μάλλιου "γράφει" πυγμαχία

Η Ελένη Μάλλιου έχει μεγαλώσει και γαλουχηθεί από τον πατέρα της και τα αδέρφια της και έχει ακολουθήσει τα βήματα τους στα μαχητικά σπορ.

Την οικογενειακή παράδοση ασπάζεται η Ελένη Μάλλιου που έχει μεγαλώσει και έχει γαλουχηθεί από τον πατέρας της Γιώργο και τον αδερφό της Γρηγόρη στην ιστορική σχολή των Αμπελοκήπων.

Η "ωραία Ελένη" έχει γίνει μάρτυρας επικών προπονήσεων που την ώθησαν να ακολουθήσει τα ίδια βήματα και να συμβουλέψει όλες τις γυναίκες που είναι εκεί έξω να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Η ίδια μιλώντας στο Fightsports.gr θυμάται πως έγινε η αρχή και που έχει φτάσει μέχρι σήμερα:

"Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μέσα στη σχολή του πατέρα μου στους Αμπελόκηπους, όποτε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενασχόληση μου με αυτά τα αθλήματα.

Μετά το σχολείο ανυπομονούσα να τελειώσω τα μαθήματα και να πάω εκεί για να παρακολουθήσω τις προπονήσεις έστω και απ' έξω. Φυσικά κάπου αρχές του γυμνάσιου άρχισα και εγώ να κάνω με δάσκαλο τον πατέρα μου.

Θυμάμαι βάζαμε γάντια μαζί και έχω να σας πω πως δεν με λυπόταν καθόλου. Μου έμαθε πολλά για την τεχνική αλλά και όταν βλέπεις από μικρή πολλούς από τους δασκάλους σήμερα, που έχουν περάσει από τους Αμπελοκήπους με δάσκαλο τον πατέρα μου να προπονούνται, αποκομίζεις πολλά.

Φυσικά θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια οφείλω πολλά στον αδερφό μου Γρήγορη Μάλλιο που με διόρθωσε σε πολλά και με έκανε να χτυπάω τεχνικά και σωστά , να έχω αυτό που λέμε... μάτι, αλλά και το σημαντικότερο για μένα να κρατάω στόχους σωστά, κάτι που αγαπώ πολύ και πλέον έχει γίνει η ζωή μου και η καθημερινότητα μου .

Βλέπω πολλά βίντεο από μεγάλους αθλητές. Κάνω κι εγώ η ίδια με τον αδερφό μου για να τελειοποιήσω τεχνικές και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα πέρσι το καλοκαίρι να επισκεφτώ το γυμναστήριο του Floyd Mayweather στο Λας Βέγκας για να πάρω όσες περισσότερες εικόνες και πληροφορίες για το άθλημα που αγαπώ και να συνεχίσω να εξελίσσομαι κάθε μέρα".

Η Μάλλιου ήταν ανάμεσα σε έντονες προσωπικότητες όπως ο πατέρας της και ο αδερφός της. Μας εξηγεί μάλιστα με πόσο πάθος ζούσε ο πατέρας της τις προπονήσεις:

"Θυμάμαι πως πάντα ο πατέρας μου σε κάθε προπόνηση με τους αθλητές του έκανε κι εκείνος μαζί τους. Δεν ήταν από τους δασκάλους που απλά θα σου πουν τι να κανείς. Έβαζε τις φόρμες του και γυμνάζονταν μαζί τους , έδινε όλη του την ψυχή. Έβγαζε 10 γύρους κι έβαζε γάντια με όλους τους αθλητές έναν έναν . Ήταν όπως πολλοί λένε και το έχω κρατήσει γιατί συμφωνώ απόλυτα, από τους ρομαντικούς του αθλήματος γιατί το αγαπούσε και το αγαπάει ακόμη παρά πολύ. Το αγαπημένο του κόλπο ήταν όταν έβαζε γάντια με κάποιον να του αποσπά την προσοχή με άσχετα πράγματα και να τον χτυπά για να του μάθει πως τίποτα δεν πρέπει να του ξεφεύγει μέσα στο ρινγκ, το μυαλό του και το μάτι του πρέπει να είναι πάντα στον αντίπαλο και μόνο μέσα στο ρινγκ. Ήταν κάτι που μου έχει μείνει μέχρι και σήμερα γιατί ήταν διασκεδαστικό και ταυτόχρονα ένα μάθημα για τον αθλητή που είχε απέναντι του".

Το κορίτσι της φαμίλιας Μάλλιου έχει δοκιμάσει να αγωνιστεί όμως τονίζει πως της αρέσει περισσότερο η άθληση πάνω στα μαχητικά σπορ. Σε ερώτηση μας γιατί δεν συνέχισε να αγωνίζεται ενώ βρίσκεται σε καλό επίπεδο τεχνικά, απάντησε σχετικά:

"Πάντα προσπαθούσα να μάθω ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια ακόμη και ως μικρότερη που το έκανα για γυμναστική και μόνο, αγαπούσα αυτό το άθλημα και είμαι τυχερή που μεγάλωσα με πατέρα τον Γιώργο Μάλλιο και αδερφό τον Γρήγορη Μάλλιο. Όταν έχεις δίπλα σου τους καλύτερους να σου μαθαίνουν (για να το λέτε κι εσείς) έκαναν καλή δουλειά.

Έχω παίξει αγώνα όταν ήμουν 16 ετών και ήταν κάπως... επεισοδιακό. Ήταν μια περίοδος όπου ο πατέρας μου ετοίμαζε τους αθλητές του για να κατέβουν σε αγώνες. Δυο εβδομάδες πριν του ζήτησα να λάβω μέρος κι εγώ στους αγώνες αυτούς χωρίς ιδιαίτερη έως καθόλου προετοιμασία για κάτι τέτοιο . Ο πατέρας μου είχε τις αντιρρήσεις του γιατί είχε μόνο μιάμιση βδομάδα μπροστά του για να με προπονήσει, αλλά δεν μου το αρνήθηκε. Κάναμε αρκετή προπόνηση μαζί για όσο χρόνο είχαμε και αφού κυλάει το DNA της οικογένειας Μάλλιου, στάθηκα πολύ καλά σε αυτό τον αγώνα και να συμπληρώσω πως στη γωνία μου ήταν ο πατέρας μου και ο Γιάννης Κακαράκης.

Ήταν μια ωραία εμπειρία αλλά δεν νομίζω πως το αγωνιστικό κομμάτι ήταν για εμένα. Φυσικά και μετά συνέχισα τις προπονήσεις με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και ήθελα να μάθω ακόμη περισσότερα από τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, αλλά περιορίστηκε μέσα στη σχολή και οποιοδήποτε σπαρινγκ έκανα, ήταν καθαρά για δική μου προπόνηση και γυμναστική".

Πολλές γυναίκες έχουν ακόμα ενστάσεις για την επικινδυνότητα των μαχητικών σπορ, όμως η Μάλλιου είναι εδώ για να τις διαψεύσει και να δείξει πως αυτή η μορφή γυμναστικής είναι για όλους τους ανθρώπους.

"Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι κάθε μέρα στη σχόλη μας στους Αμπελόκηπους και βλέπω πως οι γυναίκες πλέον είναι περισσότερες από τους άντρες. Επειδή πάντα ήμουν μέσα στη σχολή παρατήρησα πως ευτυχώς έχει αλλάξει και έχει καταλάβει ο κόσμος ότι το άθλημα αυτό, αν δεν το κάνεις επαγγελματικά, είναι ακίνδυνο και ίσως μία από τις καλύτερες προπονήσεις, τις πιο δυνατές που μπορείς να εκτονωθείς, να κάψεις θερμίδες και να δυναμώσεις το σώμα σου . Είναι μία ολοκληρωμένη γυμναστική και ταυτόχρονα μαθαίνεις ένα άθλημα. Θα συμβούλευα και θα παρότρυνα όλες τις γυναίκες να το δοκιμάσουν και ειδικά στις μέρες που διανύουμε, η εκτόνωση που προσφέρει αλλά και ταυτόχρονα το αποτέλεσμα που βλέπουμε στο σώμα μας, είναι εκπληκτικό".

Παρόλα αυτά στον κύκλο της υπήρχαν γυναίκες που αρχικά απέρριπταν αυτή την προπόνηση.

"Από μικρή όλες μου οι φίλες ήταν διστακτικές ως προς το άθλημα που έκανα και έκανε η οικογένεια μου ειδικά όταν τις έπαιρνα μαζί μου σε διοργανώσεις αγώνων, αλλά μόλις το δοκίμαζαν μετάνιωναν που δεν το είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Ήταν παρεξηγημένο παλιότερα αυτό το άθλημα από τις γυναίκες, αλλά ευτυχώς λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όταν είδαν ότι μπορεί να γίνει και πιο fitness η πυγμαχία και δεν χρειάζεται ούτε να χτυπήσεις, νομίζω πως έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη γυμναστική και στο αγαπημένο άθλημα των γυναικών".

Τέλος σε ερώτηση μας πως αντιδρούν οι επώνυμοι όταν κάνουν προπόνηση με τον Γρηγόρη Μάλλιο, η αδερφή του Ελένη ξεκαθαρίζει πως φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

"Νομίζω ότι είτε επώνυμος είσαι είτε ανώνυμος, από την πρώτη στιγμή που χτυπάς στους στόχους,κολλάς με αυτό το άθλημα! Είναι τόσα πολλά αυτά που σου δίνει,που το ερωτεύεσαι.

Η αλήθεια είναι ότι με όλους αυτούς τους επώνυμους που έχει προπονήσει ο αδερφός μου, έχει βοηθήσει να ανέβει το άθλημα και να το γνωρίσει πολύς κόσμος στην Ελλάδα , που μπορεί να το είχαν παρεξηγημένο. Πάρα πολλοί ακολουθούν αυτά που κάνουν οι επώνυμοι και έτσι ανέβηκε τα τελευταία χρόνια το άθλημα όσον άφορα το fitness κομμάτι του, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα γυμναστήρια".

Διαβάστε περισσότερα στο fightsports.gr

Ρώσος μαχητής επεδίωξε να κολλήσει κορονοϊό για να αποδείξει πως δεν υπάρχει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ