MMA

Θοδωρής Ριτζάκης: "Καλός ο Μάρκου, αλλά θέλει να είναι πρώτος στο... χωριό"

Θοδωρής Ριτζάκης: "Καλός ο Μάρκου, αλλά θέλει να είναι πρώτος στο... χωριό"

Το αγωνιστικό κομμάτι είναι σε πρώτο πλάνο για τον Ριτζάκη που φαίνεται να προτιμάει μία αναμέτρηση με τον Τσανικίδη ή τον Τσαγκράκο παρά με τον Μάρκου.

Η σχέση του Θοδωρή Ριτζάκη με τον Παναθηναϊκό κρατάει χρόνια είτε ως αθλητής είτε πλέον στο διοικητικό κομμάτι της ομάδας πυγμαχίας, ο δυναμικός μποξέρ θέλει να γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του τριφυλλιού.

Αυτή την φορά του δίνεται η σπουδαία ευκαιρία να δείξει το έργο του από διαφορετικό πόστο κάτι που φαίνεται να τον εξιτάρει σαν ιδέα.

"Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και ειδικά στην πυγμαχία, ο πλέον ιστορικός αφού έχει 32 τίτλους(υπερδιπλασιους από τον επόμενο σύλλογο) και άρα μια πολύ μεγάλη παράδοση στο άθλημα.

Για να την τιμήσω επέλεξα να περάσω σε δεύτερο ρόλο προπονητικά και να ασχοληθώ με το διοικητικό κομμάτι της ομάδας και προπονητής είναι ο Πανταζής Μαρκάκης, επί χρόνια προπονητής της εθνικής ομάδας(2004) και της ΑΕΚ μια εποχή που είχε σπουδαίους αθλητές όπως οι Μικαελιαν, Τιγκραν, Αρναουτης, Ανδρεάδης κ.α. θεωρώντας πως ως εμπειροτερος θα προσφέρει πιο πολλά στην ομάδα και θα μεταλαμπαδευσει και σε εμάς τους νεότερους την σοφία της παλιάς σχολής, ώστε να μπει ξανά ο σύλλογος σε τροχιά τίτλου.

Μαζί μας θα είναι και οι Γιάννης Μανώλης και Γιάννης Φούκας που συμπληρώνουν το προπονητικό team. Το δέσιμο είναισυναισθηματικό και η ευθύνη μεγάλη απέναντι στους φίλους του συλλόγου".

O ρόλος του αθλητή και του προπονητή μπαίνει συχνά στην...ζυγαριά, ο Θοδωρής Ριτζάκης όμως ξεκαθαρίζει τι είναι τελικά δυσκολότερο.

"Τον προπονητή δεν προσπαθεί να τον χτυπήσει κανένας! Αν σου είναι δύσκολο να είσαι προπονητής μάλλον πρέπει να βρεις άλλη δουλειά. Πιστεύω πως πρέπει να έχεις κάτι παραπάνω από πάθος, πρέπει να αγαπάς αυτούς που προπονείς και να τους νοιάζεσαι.

Ως αθλητής από την άλλη πρέπει να προπονείσαι και να προσπαθείς όλο και περισσότερο, αφού στο τέλος τέλος εσύ θα παίξεις, μπορεί να μοιραστείς την ήττα και την νίκη σου, αλλά θα είναι δικιά σου".

Ο Μάρκου, ο Τσανικίδης και ο Τσαγκράκος

Το αγωνιστικό κομμάτι είναι σε πρώτο πλάνο για τον Ριτζάκη που φαίνεται να προτιμάει μία αναμέτρηση με τον Τσανικίδη ή τον Τσαγκράκο παρά με τον Μάρκου!

"Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφέρον αγώνες για μένα. Αφού και στα 67 κιλά υπάρχουν αρκετοί αθλητές, που απλά πρέπει να βγουν από το τρυπάκι να προσπαθούν να μείνουν αήττητοι και αντ' αυτού να προσπαθήσουν να πυγμαχήσουν. Θεωρώ πως είναι χαζομάρα και μικρότητα ο καθένας να αρκείται στο να παραμυθιάζει τους γύρω του και να του χαϊδεύουν τα αυτιά, champ και champ και να μην έχει αντιμετωπίσει μια πραγματική πρόκληση.

Προσωπικά έχω βαρεθεί να με ρωτάνε για τον Μάρκου, και αν θα παίξουμε, παρόλο που είναι καλός αθλητής, μάλλον εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία. Ο καθένας θέλει να είναι πρώτος στο χωριό, και να δέρνει ταλαίπωρους. Πλέον η ΕΠΟ επιτρέπει και επαγγελματικά παιχνίδια.Τα ματς που θα με ιντριγκαραν και θα είχαν και ρίσκο, θα ήταν με Τσανικίδη ή Τσαγκρακο στα 67 κιλά πάνω από έξι γύρους ώστε σιγά σιγά να προσπαθούμε να ανεβάζουμε τον πήχη στο εγχώριο κοινό".

Τέλος ο Ριτζάκης μίλησε για την ανάπτυξη της πυγμαχίας τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για να στραφεί ο κόσμος στο μποξ.

"Όσο μεγαλώνει και γίνεται πιο δημοφιλές τόσο πιθανότερο να έρθει και να καλλιεργηθεί και το ταλέντο, και όσο περισσότερο αναπτύσσεται, τόσο πιθανότερο είναι να δοθούν κίνητραπου να πείσουν περισσότερο κόσμο να το δει πιο σοβαρά. Αλλά το βασικό είναι στα γυμναστήρια να υπάρχει σαφής διαχωρισμός με βάση τον στόχο του καθενός, αγωνιστικό ή καθαρά γυμναστικής".

Διαβάστε περισσότερα στο fightsports.gr

Ρώσος μαχητής επεδίωξε να κολλήσει κορονοϊό για να αποδείξει πως δεν υπάρχει!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

If size mattered, the elephant would be king of the jungle - Rickson Gracie #BOXING4ALL #KIDSBOXING

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη panathinaikos.boxing (@panathinaikos.boxing) στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ