MMA

Τελικά ο Rocky ήξερε πυγμαχία;

Τελικά ο Rocky ήξερε πυγμαχία;

Το 1976 προβλήθηκε η πρώτη θρυλική ταινία "Rocky: Τα χρυσά γάντια" με τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Το αιώνιο ερώτημα είναι αν πραγματικά ο Rocky ήταν καλός πυγμάχος

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο πρωταγωνιστή αντιμετώπιζε τον Apollo Creed που ήταν το μεγάλο αστέρι της πυγμαχίας εκείνη την εποχή. Οι ιστορίες από εκείνα τα γυρίσματα είναι πολλές.

Το αιώνιο ερώτημα είναι αν πραγματικά ο Rocky ήταν καλός πυγμάχος, κάτι που οι περισσότεροι διαφωνούν καθώς οι σκηνές ήταν αρκετές φορές αστείες. Ο Σταλόνε για να προετοιμαστεί σωστά για την ταινία συνεργάστηκε με τον Cus D'Amato(προπονητής του Tyson).

Όταν ξεκίνησαν οι προπονήσεις υπήρχε ένα βασικό πρόβλημα. Ο Σταλόνε έπρεπε να κάνει τον...heavyweight αλλά ήταν πολύ μικρόσωμος για τα κιλά. Στο γυμναστήριο όλοι ειρωνεύονταν τον ηθοποιό καθώς κανείς δεν θεωρούσε πως θα πείσει στον ρόλο.

Δεν άργησε να έρθει η ώρα που ανέβηκε στο ρινγκ. Όλοι ήθελαν να κάνουν ένα σπάρινγκ μαζί του γιατί τον θεωρούσαν του... χεριού τους.

Τελικά ο Rocky ήξερε πυγμαχία;

O D' Amato ζήτησε από τον Σταλόνε να κάνει μόνο αυτά που έχουν δουλέψει και να μείνει πιστός στο πλάνο. Απέναντι του βρήκε τον εγγονό του Jersey Joe Walcott, πυγμάχου που διέπρεψε για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Spencer Walcott μπήκε με τον αέρα του φαβορί στο τρίγυρο σπάρινγκ που θα έκαναν. Ο Σταλόνε όμως ήταν αποφασιστικός και κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τον Spencer στην αρχή του παιχνιδιού, αιφνιδιάζοντας τους πάντες!

Τελικά ο Rocky ήξερε πυγμαχία;

Ο Σταλόνε ήταν 15 κιλά ελαφρύτερος κι αυτή η εξέλιξη αποτελούσε έκπληξη. Ο Walcott το πήρε προσωπικά και κάποια στιγμή που κατέβασε τα χέρια του ο Σταλόνε σαν αρχάριος, του πέρασε ένα χτύπημα που αργότερα οι μάρτυρες το χαρακτήρισαν σαν...βόμβα μεγατόνων!

Ο Stallone έπεσε στο έδαφος από το σκληρό χτύπημα που ανάγκασε τον προπονητή του, Cus D'Amato να τρέξει πανικόβλητος έξω και να καλέσει ασθενοφόρο! Ως αποτέλεσμα αυτού του σπάρινγκ παρέλυσε η αριστερή πλευρά του προσώπου του Σταλόνε, μαζί με τα χείλια, την γλώσσα και το σαγόνι.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

O Mike Tyson είναι επισήμως ο βασιλιάς της κάνναβης (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ