MMA

Shoham Das: Ένας 16χρονος έγινε πρωταθλητής μετά από τρεις εγχειρήσεις στην καρδιά

Shoham Das: Ένας 16χρονος έγινε πρωταθλητής μετά από τρεις εγχειρήσεις στην καρδιά

Ο 16χρονος Αμερικανός, Shoham Das, μετά από τρεις σοβαρές εγχειρήσεις στην καρδιά του λόγω μία σπάνιας ασθένειας, κατάφερε να γίνει πρωταθλητής στο ταε κβον ντο.

Ένα αγόρι από το San Jose της Καλιφόρνια αποδεικνύει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα. Συγκεκριμένα μετά από τρεις σοβαρές εγχειρήσεις στην καρδιά του λόγω μία σπάνιας ασθένειας, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο Ταεκβοντο, κατακτώντας μάλιστα μαύρη ζώνη τρίτου βαθμού.

Ο 16χρονος Shoham Das άκουγε από τους γιατρούς πως οι προσπάθειες του στον πρωταθλητισμό δύσκολα θα έπιανα τόπο. Ο Das όμως δεν το έβαλε κάτω. "Έχω λιγότερη αντοχή από άλλους. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κοιμάμαι περισσότερο και να ξεκουράζομαι συνέχεια", αναφέρει.

Ο Das έκανε τις εγχειρήσεις όταν ήταν έξι μηνών και τεσσάρων ετών. Η μητέρα του τον ώθησε να ξεκινήσει τις πολεμικές τέχνες όταν ήταν επτά ετών. Οι περισσότερες ακαδημίες τον απέρριψαν λόγω του ιατρικού του ιστορικού. Τελικά βρήκε στέγη στο West Coast Martial Arts. Μετά από χρόνια προπονήσεων κατάφερε να πάρει μαύρη ζώνη όντας μόλις 11 ετών!

"Με την εξάσκηση στο Ταεκβοντο δυνάμωσα την καρδιά μου και την ποιότητα της ζωής μου", υπογραμμίζει. Πλέον είναι 16 ετών και έχει μαύρη ζώνη τρίτου βαθμού.

Ο δάσκαλος του λέει πως ξεχωρίζει από τα άλλα παιδιά λόγω της θέλησης του. Η μητέρα του κάνει συγκεντρώσεις για να παροτρύνει και άλλες οικογένειες με παρόμοια προβλήματα. Άλλωστε ο νεαρός Das ξεκίνησε ως καρδιοπαθής και σήμερα είναι παράδειγμα στο σπορ του Ταεκβοντο.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Mia Kang έχει το πιο σέξι κορμί του παγκόσμιου thai (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ