MMA

Σάββας Μιχαήλ: "Στην Κύπρο δεν πίστευαν σε μένα, αλλά τα κατάφερα"

Σάββας Μιχαήλ: "Στην Κύπρο δεν πίστευαν σε μένα, αλλά τα κατάφερα"

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο επίσημο σαιτ του ONE FC ο Σάββας Μιχαήλ ενόψει της μάχης του την Παρασκευή στην Μπανγκόκ.

Μπορεί το Muay Thai να μην είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Κύπριων όμως ο Μιχαήλ κόντρα σε όλες τις προβλέψεις φαίνεται να πετυχαίνει το όνειρο και να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια.

Είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ONE FC με μία νίκη στο ενεργητικό του. Ο Μιχαήλ κατάγεται από την Λεμεσό με μητέρα Καναδή, πατέρα Κύπριο και μία αδερφή την Χριστίνα.

"Η ζωή στην Κύπρο είναι όπως σε κάθε νησί. Είναι μία μικρή χώρα με πληθυσμό κοντά στο ένα εκατομμύριο. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ζουν στην ζώνη της άνεσης", αναφέρει στα πρώτα του λόγια.

Ο πατέρας του είναι προπονητής Καράτε και τον ώθησε να ξεκινήσει τις πολεμικές τέχνες.

"Στο σχολείο υπάρχει η Ελληνική πλευρά και η Αγγλική. Εγώ ήμουν στην Αγγλική. Οι Έλληνες είχαν πιο καλά φυσικά προσόντα. Ένιωθα αδύναμος και δεν μπορούσα να στηρίξω τους φίλους μου.Πήγα σε μία σχολή καράτε. Δεν μου άρεσε και βρήκα τότε το Muay Thai", αναφέρει.

Ο Μιχαήλ ήταν έξι ετών όταν πήγε στο LumpineeGym στην Λεμεσό και οι προπονητές διέκριναν από νωρίς το ταλέντο του.

"Δεν είχα σκοπό να αγωνιστώ. Αλλά τραυματίστηκε κάποιος και ο προπονητής με κάλεσε τελευταία στιγμή. Ήμουν τόσο τρομαγμένος όμως κατάφερα να κερδίσω με νοκ άουτ".

Όταν ήταν 11 ετών πήγε στην Ταϊλάνδη για πρώτη φορά. Η μητέρα του τον στήριξε σε όλη του την προσπάθεια. "Στην Κύπρο δεν με πίστευε κανείς. Μου είπαν να σταματήσω να σπαταλάω τον χρόνο μου", τονίζει.

Χάρη σε έναν σπόνσορα που προήλθε από το Petchyindee Academy ξεκίνησε την πορεία στην Ταϊλάνδη. Η προπόνηση ήταν πάρα πολύ σκληρή και τα χρήματα ελάχιστα.

"Άρχισα να πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρω. Κανείς δεν είχε πετύχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο και δεν είχα κάποιο πρότυπο για να βαδίσω ανάλογα. Άκουσα το ένστικτό μου και συνέχισα", υπογραμμίζει.

Με την υπογραφή του συμβολαίου με το ONE FC ο Μιχαήλ παίρνει μία τεράστια ευκαιρία. "Θέλω να φροντίσω την οικογένεια μου όπως έκανε εκείνη για μένα", καταλήγει.

Ο Μιχαήλ κοντράρεται με τονLerdsila στις 16 Αυγούστου με στόχο να φτάσει την δεύτερη νίκη και να δικαιώσει τις προσδοκίες του ONE FC που επενδύει πάνω του.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Αυτό είναι το πιο σέξι Bottle Cap Challenge που έχεις δει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ