MMA

Πρωταθλήτρια του Judo κάνει "άλογο" δημοσιογράφο που την προκάλεσε

Πρωταθλήτρια του Judo κάνει "άλογο" δημοσιογράφο που την προκάλεσε

Την λένε Madelene Rubinstein και κατάγεται από την Νορβηγία, με πολλούς τίτλους Ευρωπαϊκούς στο παλμαρέ της, μόλις στα 22 της χρόνια. Δείτε τι έκανε σε δημοσιογράφο που την προκάλεσε (VIDEO).

Την λένε Madelene Rubinstein και κατάγεται από την Νορβηγία, με πολλούς τίτλους Ευρωπαϊκούς στο παλμαρέ της, μόλις στα 22 της χρόνια. Απέναντι της βρέθηκε ο ρεπόρτερMathias Skarpaasπου κατέχει άσπρη ζώνη στο συγκεκριμένο σπορ και αναμετρήθηκαν με μεγάλη διαφορά κιλών. Η μαχήτρια ήταν 52 κιλά και 1.61 ύψος ενώ ο δημοσιογράφος 80 κιλά και 1.87 ύψος.

Το Judoείναι άθλημα αλλά και πολεμική τέχνη, του οποίου ιδρυτής θεωρείται ο Τζιγκόρο Κάνο, που γεννήθηκε το 1860. Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε ζίου ζίτσου, με κυριότερες σχολές τις, Τέντζιν-Σίνγιο Ρύου και Κίτο Ρύου και με τα πιο χρήσιμα στοιχεία έφτιαξε ένα δικό του σύστημα που ονομάσθηκε τζούντο.

Στο τζούντο οι αθλητές χρησιμοποιούν χέρια και πόδια. Έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει ολυμπιακό αγώνισμα. Το τζούντο είναι παλιά ιαπωνική πολεμική τέχνη, και μία μορφή σύγχρονης πάλης.

Στην Ελλάδα ήλθε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν Καθηγητή αγγλικής, τον Βάος. Ήταν γιος του Πρόξενου της Αγγλίας στην Ινδία, όπου εκεί το διδάχθηκε όχι με τη σημερινή του μορφή αλλά ως αυτοάμυνα ζίου- ζίτσου.

Γλωσσικά ο όρος τζούντο είναι η ένωση δύο λέξεων, τζου , που σημαίνει ευγενής-δεξιοτέχνης και ντο , που σημαίνει οδός. Στην Ευρώπη ερμηνευόταν ως ευγενής τέχνη, τώρα όμως ερμηνεύεται ως ο δρόμος της δεξιοτεχνίας.

Δείτε τι έγινε στο βίντεο:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Ρωσίδα Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κρατούμενος πυγμάχος "μοιράζει ξάπλες" σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ)

H Τecia Torres είναι η πιο σέξι ομοφυλόφιλη αθλήτρια στο UFC (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ