MMA

Πριν τον Conor: 5 ΜΜΑ πρωταθλητές που έπαιξαν σε μεγαλύτερη κατηγορία!

Πριν τον Conor: 5 ΜΜΑ πρωταθλητές που έπαιξαν σε μεγαλύτερη κατηγορία!

Με την αποτυχημένη απόπειρα του Conor McGregor, να ανέβει κατηγορία, το fightsports.gr κάνει αναδρομή στους 5 πρωταθλητές του MMA που παίξανε σε μεγαλύτερες κατηγορίες με επιτυχία.

Με την απόπειρα του featherweight πρωταθλητή του UFC, Conor McGregor, να ανέβει κατηγορία να καταλήγει σε αποτυχία, το fightsports.gr κάνει μια αναδρομή στους 5 πρωταθλητές του MMA που παίξανε σε μεγαλύτερες κατηγορίες με επιτυχία!

1. Bj Penn

Ο "Prodigy" του UFC και του BJJ είναι ο σπουδαιότερος Lightweight (70 κιλά) μαχητής στην ιστορία του αθλήματος όμως η πρώτη ζώνη που κατέκτησε στο UFC ήταν αυτή στη Welterweight κατηγορία. Έχοντας στην αρχή της καριέρας του μια ήττα και μια ισοπαλία σε αγώνα για τον τίτλο των 70 κιλών στο UFC, o Bj Penn ανεβαίνει στα 77 κιλά για να διεκδικήσει την ζώνη του απόλυτου άρχοντα της κατηγορίας τότε Matt Hughes.

Ο Penn τον πνίγει στον πρώτο γύρο και κατακτά την ζώνη. Αμέσως μετά υπογράφει με το Κ-1 και ανεβαίνει ακόμη μια κατηγορία στα 84 κιλά για να κερδίσει τον Rodrigo Gracie και αμέσως μετά ανεβαίνει στην Heavyweight κατηγορία και χάνει με απόφαση από τον σχετικά άγνωστο Lyoto Machida!

Αργότερα θα επιστρέψει στο UFC και αφού χάσει από GSP και Hughes στα 77 κιλά, επιστρέφει στα 70, κερδίζει την ζώνη και κάνει 5 σερί νίκες. Αργότερα στο τέλος της καριέρας του αγωνιστεί ξανά και στα 77 κιλά αλλά και στα 66 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

2. Anderson Silva

Ο Βραζιλιάνος super star με την σπουδαία καριέρα στα 84 κιλά, ανεβαίνει το 2009 στα 93 κιλά για να αντιμετωπίσει τον Forrest Griffin ο οποίος μόλις στην προηγούμενη μάχη του είχε χάσει τον τίτλο. Αν και πολλοί περίμεναν ο πιο βαρύς και ίδιου reach Griffin θα προκαλούσε προβλήματα στον Anderson. Τελικά αυτός με μια θρυλική εμφάνιση βγαλμένη από το Matrix τον βγάζει νοκ άουτ και γράφει ιστορία. Πριν από αυτή τη μάχη είχε ξανακερδίσει στα 93 κιλά τον βετεράνο James Irvin και αργότερα τον Stephan Bonnar.

3. Wanderlei Silva

Ο άλλος Βραζιλιάνος Silva της λίστας κέρδισε το 2001 το Middleweight πρωτάθλημα του PRIDE με τους Ιάπωνες να έχουν την συγκεκριμένη κατηγορία στα 93 κιλά και όχι στα 84. Τρεις αγώνες μετά θα ανέβει στην heavyweight κατηγορία για να αντιμετωπίσει τον επίσης μεγάλο Mirco Cro Cop σε μια μάχη που θα ζυγιστεί πιο βαρύς από τον Κροάτη παρότι ήρθε από μικρότερη κατηγορία. Ο αγώνας τους θα έχει φοβερό θέαμα αλλά θα λήξει σε ισοπαλία.

Θα αγωνιστεί άλλες δύο φορές στην heavyweight κατηγορία ενάντια σε Mark Hunt και Cro Cop και θα χάσει και τις δύο φορές, ενώ αργότερα στο UFC θα κατέβει στα 84 κιλά που είναι και το βέλτιστο βάρος του, δύο κατηγορίες κάτω από την μάχη με τον Cro Cop!

4. Randy Couture

O "Captain America" είναι μια από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις του UFC αφού ξεκίνησε την ΜΜΑ καριέρα του σε ηλικία 34 ετών! Κέρδισε αρχικά την heavyweight ζώνη 2 φορές πριν κατέβει κατηγορία για να κερδίσει την ζώνη στα 93 κιλά ενάντια στον Tito Ortiz και αργότερα ξανά, ενάντια στον Vitor Belfort! Όμως δεν του έφταναν αυτές οι ζώνες και μετά από λίγο καιρό όχι μόνο ξανανεβαίνει κατηγορία αλλά κερδίζει εκ νέου και την heavyweight ζώνη από τον Tim Sylvia.

5.Dan Henderson

O "Hendo" έγινε ο Welterweight πρωταθλητής του PRIDE το 2005 και 3 αγώνες μετά ανέβηκε 1κατηγορίαγια να κερδίσει πρώτα τον Vitor Belfort και αμέσως μετά τον Wanderlei Silva και να γίνει ο Middleweight πρωταθλητής του PRIDE!

Τιμητική αναφορά:

Vitor Belfort,ξεκίνησε από Heavyweight όπου πήρε την ζώνη, ξαναπήρε την ζώνη στα 93 κιλά και κατέληξε να παίζει στα 84 που είναι και το βέλτιστο βάρος του.

Alistair Overeem,δεν ήταν ποτέ πρωταθλητής στα 93 κιλά αλλά βρήκε την υγειά του όταν ανέβηκε στην Heavyweight κατηγορία.

Kazushi Sakuraba,φτιαγμένος για 77ρης έπαιζε όλη του την καριέρα του με θηρία ακόμη στην Heavyweight κατηγορία όπου πήρε και μια ζώνη τουρνουά στο UFC Japan!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

10 σέξι Ελληνίδες μαχήτριες που σε φέρνουν πιο κοντά στα σπορ! (ΦΩΤΟ)

Diaz vs McGregor: Πως ο «αλήτης» απ’το Stockton σιώπησε τον περιβόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χουλιγκανισμοί Shaquille O'neal για τη νίκη του Diaz! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ