Όταν ο Τζάνος είπε "όχι" στα 4.000 ευρώ μηνιαίως των Κροατών για να συνεχίσει να τιμά το Εθνόσημο

Όταν ο Τζάνος είπε "όχι" στα 4.000 ευρώ μηνιαίως των Κροατών για να συνεχίσει να τιμά το Εθνόσημο

Ο Γιώργος Τζάνος είχε πει "όχι" το 2010 στα 4.000 ευρώ μηνιαίως που του προσέφεραν οι Κροάτες, για να συνεχίσει να τιμά το Εθνόσημο. Διαβάστε την ιστορία του.

Μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτή του στενού πρέσινγκ που έκανε η κροατική ομοσπονδία καράτε στον Έλληνα πρωταθλητή Γιώργο Τζάνο για να λάβει την κροατική υπηκοότητα και να παίξει με τα χρώματα των "Vatreni".

Η ιστορία αυτή έγινε το 2010 όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γιώργος Τζάνος όταν οι Κροάτες του προσέφεραν ηγετική θέση στην εθνική τους ομάδα και 4.000 ευρώ το μήνα συν τα πριμ των επιτυχιών. Ο καρατέκα της κατηγορίας των -84 κιλών απέρριψε πανηγυρικά τους Κροάτες αναφέροντας τότε σε επίσημη δήλωσή του: "Δεν το δέχθηκα, διότι προτίμησα να αγωνίζομαι για τη σημαία της Ελλάδας που λατρεύω τόσο πολύ".

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο Τζάνος κατά την επίσκεψη της ομάδας καράτε στον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κύριο Μπιτσαξή το 2010. Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τζάνου, όπως μεταφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ ήταν:

"Ήταν πολύ σημαντικό που ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην Εθνική μας ομάδα. Ιδιαίτερα του τονίσαμε ότι φέτος οι αθλητές πήγαμε στη Σερβία, πληρώνοντας ο καθένας τα έξοδά του.

Γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά πιστεύουμε ότι ο κ. Μπιτσαξής θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης που υπάρχει στο άθλημά μας. Δεν μπορούμε πλέον να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να πηγαίνουμε σε αγώνες στο εξωτερικό. Θα σας πω ένα παράδειγμα.

Πριν από λίγες ημέρες μου έκαναν πρόταση από την ομάδα της Κροατίας, να έχω μια δεύτερη υπηκοότητα και να αγωνίζομαι με την Εθνική τους ομάδα με πολλές οικονομικές απολαβές.

Συγκεκριμένα μου πρότειναν μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ, συν τα πριμ για τις επιτυχίες. Δεν το δέχθηκα, διότι προτίμησα να αγωνίζομαι για τη σημαία της Ελλάδας που λατρεύω τόσο πολύ."

Ο Γιώργος Τζάνος, επτά χρόνια μετά συνεχίζει τη φοβερή του πορεία εντός ελληνικών συνόρων με πιο πρόσφατη επιτυχία την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα κατέκτησε την 3η θέση στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του "Open de Paris".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ: Φυλακισμένος επιτίθεται με παλαιστικές κινήσεις και street boxing σε φρουρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξύλο στο Μοναστηράκι από μάστερ του Ju Jitsu σε τοξικομανή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Fat Joe: «Δέκα μπράβοι μας παρακαλούσαν να σταματήσουμε τον άγριο και ξυπόλητο Mike Tyson!»

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24