MMA

Oscar De La Hoya: Επιστρέφει στην δράση στα 47 του χρόνια

Boxer Oscar De La Hoya lifts his arms in front of a newly unveiled seven-foot-tall bronze statue of himself at the Staples Center in downtown Los Angeles on Monday, Dec. 1, 2008. De La Hoya will fight Manny Pacquiao at the MGM Grand Garden in Las Vegas on Dec. 6.  (AP Photo/Damian Dovarganes)
Boxer Oscar De La Hoya lifts his arms in front of a newly unveiled seven-foot-tall bronze statue of himself at the Staples Center in downtown Los Angeles on Monday, Dec. 1, 2008. De La Hoya will fight Manny Pacquiao at the MGM Grand Garden in Las Vegas on Dec. 6. (AP Photo/Damian Dovarganes) ASSOCIATED PRESS

Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στα ρινγκ δώδεκα χρόνια μετά τον τελευταίο του αγώνα είναι ο Oscar De La Hoya.

Της μόδας τείνουν να γίνουν οι επιστροφές και έτσι μετά τον Mike Tyson που έχει ανακοινώσει την επιστροφή του στην ενεργό δράση, τον ίδιο δρόμο ακολουθεί ο Oscar De La Hoya. Ο 47χρονος promoter, 12 χρόνια μετά την τελευταία του μάχη επιβεβαίωσε το γεγονός. "Οι φήμες είναι αληθινές. Ξεκινάω τα σπάρινγκ σε λίγες εβδομάδες",ανέφερε.

Ο De La Hoya δεν επιθυμεί να κάνει αγώνα επίδειξης όπως αυτόν του Tyson με τον Roy Jones Jr. "Θα είναι αληθινός αγώνας. Μου έλειψε το ρινγκ. Αγαπάω το μποξ και μου έχει προσφέρει τα πάντα στην ζωή μου", καταλήγει.

Ο De La Hoya υπήρξε χρυσός Ολυμπιονίκης όταν κατέκτησε την πρωτιά στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης. Κατάφερε να κερδίσει την ζώνη WBO στην lightweight κατηγορία.

O Αμερικανός κατάφερε να γίνει πρωταθλητής σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μαχητές όλων των εποχών και δημοφιλής επίσης. Την πιο βαριά ήττα γνώρισε από τον Manny Pacquiao όταν εγκατέλειψε το ματς στον όγδοο γύρο το 2008. Λίγους μήνες μετά αποσύρθηκε.

Ο De La Hoya εκτός από τις μάχες που έδωσε και κέρδισε στο ρινγκ κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και το ποτό στο παρελθόν. Η απόφαση του να επιστρέψει είναι για να αποδείξει στους νεότερους μαχητές πως πρέπει να μοχθούν και για να επιτύχουν ανεξαρτήτως ηλικίας και δυνάμεων και αυτός θα είναι ο λόγος που θα κοντραριστεί με τοπ μαχητή.

Περισσότερες πληροφορίες για την επιστροφή του De La Hoya θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες, αλλά το σίγουρο είναι πως αυτό το come back θα προκαλέσει αίσθηση.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Avril Mathie: Αυτό το κορμί σημαίνει…πυγμαχία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ