MMA

Οπαδισμός και πολεμικές τέχνες στην Πολωνία

Οπαδισμός και πολεμικές τέχνες στην Πολωνία

Σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο έχουν αναπτυχθεί και τα μαχητικά αθλήματα στην Πολωνία, καθώς οπαδοί ομάδων επιλέγουν να προπονούνται ακόμα και σε συνδέσμους που πίσω στηρίζονται από σχολές πολεμικών τεχνών.

Η Πολωνία τα τελευταία χρόνια είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της κεντρικής Ευρώπης αφού είναι η όγδοη δύναμη της ηπείρου οικονομικά!

Παραδόξως όμως παρά την ανάπτυξη της, είναι το μοναδικό κράτος της περιοχής που έχουν ανέβει τόσο πολύ τα ποσοστά εξτρεμιστικών ομάδων που κυρίως δρουν μέσω του ποδοσφαίρου.

Υπήρξε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα επεισόδια στα γήπεδα, αφού υπάρχει κορύφωση του οπαδισμού, και μάλιστα την ημέρα γιορτής για την εξέγερση της Βαρσοβίας, συγκεντρώνονται οπαδοί όλων των ομάδων και προκαλούν επεισόδια με την αστυνομία.

Σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο έχουν αναπτυχθεί και τα μαχητικά αθλήματα, που οι Πολωνοί επιλέγουν να προπονούνται ακόμα και σε συνδέσμους που πίσω στηρίζονται από σχολές πολεμικών τεχνών.

Οι πιο γνωστοί από αυτούς της Λεχ Πόζναν, της Βίσλα και της Λέγκια που πρωταγωνιστούν στο παρακάτω βίντεο, κάνοντας σκληρές προπονήσεις, για να γίνουν άρτιοι μαχητές του δρόμου. Δείτε το βίντεο.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν πασίγνωστο Ρώσο MMAer (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα πάθεις σοκ με την καυτή προπονήτρια του Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα κρυώνει, η Mackenzie Dern... φλέγεται! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ