MMA

Ο Singtongnoi Por Telakun νίκησε τον καρκίνο με το Muay Thai

Ο Singtongnoi Por Telakun νίκησε τον καρκίνο με το Muay Thai

Οι στιγμές αγωνίας, η απειλή για την ζωή του και το μαχητικό του πνεύμα μας έκαναν να συγκινηθούμε με την ιστορία του Ταϊλανδού πρωταθλητή, Singtongnoi Por Telakun, που σήμερα διδάσκει σε μία από τις καλύτερες σχολές του πλανήτη.

Αν επισκεφτείς μία μέρα το Evolve MMA(στο ίδιο gym με Don Anjos και Αngela Lee)θα γνωρίσεις από κόντά τον Ταϊλανδό πρωταθλητήSingtongnoi Por Telakun που διδάσκει με πάθος και ζωή στα νέα παιδιά, την τέχνη του Muay Thai.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτός ο άνθρωπος πάλεψε με τον καρκίνο για αρκετούς μήνες. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη μάχη που έχει δώσει στην ζωή του όπως λέει.

"Ο όγκος ήταν 2 χιλιοστά. Τον είχα στον λαιμό",αποκαλύπτει περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που πέρασε με τις συνεδρίες που είχαν να κάνουν με ακτινοβολία και χημειοθεραπείες.

"Ήταν μία κουραστική έως βασανιστική περίοδος. Δεν είχα ενέργεια να κάνω τίποτα, παρά μόνο να κοιμάμαι. Πονούσε ο λαιμός μου και καιγόμουν ολόκληρος. Δεν μπορούσα να περπατήσω και ήθελα να κάνω εμετό όλη την ώρα".

Η περίοδος αυτή ήταν δύσκολη, όμως οSingtongnoi δεν το έβαζε κάτω." Έπρεπε να παλέψω για τους ανθρώπους που αγαπούσα".

Μετά από πολλές διακρίσεις στο Muay Thai αποφάσισε να στραφεί στην προπονητική. "Δεν είχα χρήματα και έπρεπε να κάνω κάτι για την οικογένεια μου. Τότε ήταν που διαγνώστηκα με καρκίνο. Ήμουν σίγουρος πως θα πεθάνω".

Ευτυχώς για εκείνον το Evolve Gym που τον προσέλαβε εκείνη την περίοδο ανέλαβε όλα τα έξοδα της θεραπείας και τον έστειλε στο καλύτερο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

"Αυτό που έμαθα έχοντας καρκίνο είναι η αξία που έχει η ζωή. Είναι σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου και να προσέχεις αυτούς που αγαπάς",καταλήγει και αποδεικνύει πως δεν ήταν μαχητής μόνο στο ρινγκ αλλά και στην ζωή. Αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για κάθε άνθρωπο πως πρέπει να μην το βάζει κάτω και να συνεχίζει.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

Jenna Jameson: Τρελαίνομαι για τον Conor McGregor (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ