MMA

Μία γροθιά πριν από 45 χρόνια δημιούργησε την ιδέα του Rocky

Μία γροθιά πριν από 45 χρόνια δημιούργησε την ιδέα του Rocky

Η ταινία Rocky μεγάλωσε γενιές ανθρώπων που αγάπησαν την πυγμαχία λόγω της γενναιότητας του ήρωα της ταινίας, Rocky Balboa.

Ήταν εκείνος που συμβόλιζε το αουτσάιντερ που μπαίνει μέσα στο ρινγκ και κάνει την έκπληξη απέναντι στο πρωταθλητή Apollo Creed. Η ιδέα όμως δεν γεννήθηκε από μόνη της ούτε την συνέλαβε ο Silvester Stallone.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1975. Ο Muhammad Ali αντιμετώπιζε τον άγνωστο Chuck Wepner. Είναι ο άνθρωπος που έφαγε τόσο ξύλο από τον Sonny Liston που έκανε 200 ράμματα.

Το ματς είχε ξεκάθαρο φαβορί και όλοι στοιχημάτιζαν πόσο σύντομα θα τελειώσει το ματς. Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα μέχρι τον όγδοο γύρο. Τότε ο άσημος Wepner περνάει μία γροθιά στα πλευρά του Ali και τον ρίχνει στο καναβάτσο.

Ο αγώνας τελειώνει λίγο πριν εκπνεύσει ο 15ο γύρος με νικητή τον Ali, αλλά στην ιστορία έμεινε πως ο Wepner λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στον θρυλικό Ali.

Την ιδέα αυτή δανείστηκε ο Stallone που υποχρέωσε μάλιστα τους παραγωγούς να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος στο σενάριο που έγραψε. Αργότερα ο Wepner θα του έκανε μήνυση αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Το Rocky έμεινε στην ιστορία ως η κορυφαία πυγμαχική ταινία όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η κόρη του Van Damme μεγάλωσε και είναι μία…κόλαση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ