MMA

Mayweather: Aπό τα γκέτο του Michigan ο πιο πλούσιος πυγμάχος στον πλανήτη

Mayweather: Aπό τα γκέτο του Michigan ο πιο πλούσιος πυγμάχος στον πλανήτη

Το παραμύθι του Floyd Mayweather στον δρόμο για την δόξα. Aπό τα γκέτο του Michigan ο πιο πλούσιος πυγμάχος στον πλανήτη. Η ιστορία ζωής του "Money". (PHOTOS)

Το παραμύθι του Floyd Mayweather στον δρόμο για την δόξα, δεν έχει μόνο ροδοπέταλα αλλά και πολλούς...δράκους. Εκείνος κατάφερε όμως να φέρει στα μέτρα του, μία ζωή γεμάτη εμπόδια και να γίνει ο πιο πλούσιος πυγμάχος στον πλανήτη.

Ο Mayweather είναι αυτό που λέμε σήμερα " αυτοδημιούργητος" και ορίζει επακριβώς τον όρο, με την προσωπικότητα και τα επιτεύγματα του. Έχει βγάλει 615 εκατομμύρια λίρες και προετοιμάζεται για το πιο κερδοφόρο παιχνίδι της καριέρας του στις 26 Αυγούστου κόντρα στον Cono McGregor. Σήμερα που μιλάμε, ζωή του μοιάζει παραδεισένια, γεμάτη πλούτη και διασκέδαση, όμως πως έφτασε στην κορυφή;

Μεγάλωσε σε μία πολύ σκληρή γειτονιά του Michigan στο Grand Rapidsπου το μόνο του μέλημα ήταν ξεφύγει από την μιζέρια των ναρκωτικών της βίας.

"Αν δεν άκουγες έναν πυροβολισμό την εβδομάδα ανησυχούσες στην γειτονιά",ομολογεί ο Money. Η οικογενειακή βία και η αστάθεια στα σπίτια των Αμερικανών που ζουν στους δρόμους τουMichigan, είναι συχνό φαινόμενο.

Πολλές φορές από αυτές τις οικογένειες, βγαίνουν ήρωες του αθλητισμού όπως ο Mayweather. Ήταν μόλις ενός έτους όπως λέει, όταν ο πατέρας του για να γλιτώσει από τον θείο του, τον χρησιμοποίησε σαν... ασπίδα. Τελικά ο θείος πυροβόλησε τον πατέρα του στο πόδι!

Ήταν μία φαμίλια πυγμαχική, καθώς οταν έφτασε να κάνει ντεμπούτο το 1996 τον είχαν προλάβει ήδη άλλοι τρεις που ανέβηκαν στο ρινγκ πριν από αυτόν. Η μάχη ήταν στο αίμα του Μayweather και στα γονίδια του. "Ήξερα πυγμαχία πριν μάθω οτιδήποτε άλλο στην ζωή μου", υπογραμμίζει.

Δυστυχώς για τον Floyd ούτε το πρότυπο της μητέρας του ήταν το καλύτερο, αφού ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη.Ο πατέρας του έλεγε πως μία μέρα θα τον κάνει πρωταθλητή.Εκείνος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το τι είναι σήμερα ο Mayweather, όπως παραδέχονται πολλοί.

Όταν μπήκε στο Grand Rapids gyms τον ανέλαβαν οι παλιοί του γυμναστηρίου και η προπόνηση του από 11 ετών είχε τρέξιμο για 16 χιλιόμετρα! Ότι έκανε εκείνος, ακολουθούσε και ο πατέρας του .

"Το μήλοδεν πέφτει μακριά από την μηλιά. Ο πατέρας όπως και ο γιος ήταν πολύ εγωιστές σε αυτό που έκαναν", λένε οι άνθρωποι που τους έζησαν από κοντά στην προπόνηση.

Η καριέρα του πατέρα Mayweather δεν είχε αφοσίωση γι'αυτό και δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όπως του διάδοχου του αργότερα Floyd, για τον οποίο δόθηκε ολοκληρωτικά.

"Δεν πήγαινα στο πάρκο να παίξω, ή να δω ταινίες. Θυμάμαι ότι έκλαιγα όλη την ώρα γιατί με έδερνε ο πατέρας μου. Προσευχόμουν κάθε μέρα να γίνω ενήλικος και να σηκωθώ να φύγω. Βαρέθηκα να τρώω ξύλο", παραδέχεται.

Στις αρχές του 90 ο πατέρας του έκανε πέντε χρόνια φυλακή με αποτέλεσμα να χάσει την στιγμή που ο γιος του πήρε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Το 1998 βγήκε από την φυλακή.

Ο Mayweather περιγράφει γλαφυρά την εποχή που ήταν εννέα ετών σε ένα δωμάτιο που δεν είχε καν ηλεκτρικό. "Είμασταν επτά άτομα σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο.

Δεν είχαμε ηλεκτρικό, ήταν ένα κρύο δωμάτιο χωρίς νερό. Εκεί σκληραγωγήθηκα πραγματικά. Όταν βλέπουν οι άνθρωποι τι ανέσεις έχω τώρα, δεν έχουν ιδέα από που ήρθα και ότι δεν είχα τίποτα μικρός".

Όλα αυτά τον έκαναν να μην ασχολείται με τις κακές συνήθειες άλλων συνομηλίκων στην εφηβεία που συνήθως ήταν εθισμένοι στα ναρκωτικά και στο ποτό. "Τα Χριστούγεννα δεν είχαμε ποτέ γιορτή. Η μητέρα μου έβγαινε έξω για να πάει σε κάποιο κατάστημα και να μας κλέψει δώρα. Δεν τα κατάφερνε πάντα",λέει ο Mayweather και καταλήγει. "Η πυγμαχία είναι πολύ εύκολη. Η ζωή είναι πραγματικά δύσκολη".

Διαβάστε ακόμηστο fightsports.gr

ΌτανηκαυτήπορνοστάρKleioValentienζήτησεραντεβούαπό την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ