MMA

Μαρία Παπαδόπουλου: η παγκόσμια πρωταθλήτρια Kyokushin Karate που σάρωσε στην Ρωσία

Μαρία Παπαδόπουλου: η παγκόσμια πρωταθλήτρια Kyokushin Karate που σάρωσε στην Ρωσία

Μία τεράστια επιτυχία πέτυχε πριν από λίγες μέρες η Μαρία Παπαδόπουλου που κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας, στο στυλ τουKyokushin Karate.

Εκεί μετά από τρεις αγώνες αναδείχτηκε πρώτη στην κατηγορία των +70 κιλά και σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά. Μετά την τεράστια επιτυχία, το Fightsports.gr επικοινώνησε με την αθλήτρια που παραχώρησε συνέντευξη στο μαχητικό πόρταλ.

Πέτυχες μία σπουδαία επιτυχία στο εξωτερικό για την Ελλάδα στο πιο σκληρό στυλ του Καράτε ήταν κάτι που περίμενες η πρώτη θέση;

"Πάντα πηγαίνουμε για τη πρώτη θέση και για αυτό δουλεύουμε σκληρά με τον δάσκαλο μου. Μετά, πολλά παίζουν ρόλο. Η κλήρωση που θα τύχουμε η κατάσταση που θα βρεθείς εκείνη τη μέρα και γενικά όλοι οι αγώνες είναι σε υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό και κρίνονται σε λεπτομέρειες.

Σ' αυτό το παγκόσμιο στον ημιτελικό βρήκα απέναντι μου τη Ρωσίδα...και ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας που κρίθηκε στη τελευταία παράταση. Μετά στο τελικό σκεφτόμουν ότι αφού έφτασα ως εδώ δεν δέχομαι να χάσω κάτι που είπα και στον προπονητή μου".

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και που θα σε δούμε να αγωνίζεσαι;

"Έχουμε πολλούς στόχους. Ένας από αυτούς σίγουρα είναι ένα δυνατό Πανευρωπαϊκότης KWU που πιθανόν να γίνει στη Βάρνα τον Ιούλιο.

Βέβαια ενδιάμεσα σίγουρα θα παίξουμε και σε άλλα δυνατά τουρνουά που θα γίνουν στην Ευρώπη".

Θεωρείς πως το επίπεδο του Ελληνικού Καράτε έχει ανέβει;

"Σίγουρα έχει ανέβει αλλά ακόμα παραμένει χαμηλά σε σχέση με τη υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή, Ρωσία, Ισπανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιθουανία είναι από τις χώρες που ξεχωρίζουν στα πρωταθλήματα.

Γίνεται μια προσπάθεια από την KWU Greece να ενωθούν οι μεγαλύτερες οργανώσεις του Kyokushin στην Ελλάδα και να γίνουμε ισχυροί μέσω κοινών αγώνων και προπονήσεων.

Από τη μεριά μας η IFK Greece με αρχηγό τον κ. Στέφανο Τρανίδη στηρίζει αυτή τη προσπάθεια όπως και εμάς σε κάθε μας βήμα".

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις σε όλους τους Έλληνες μέσω της επιτυχίας σου;

"Ελπίζω μέσω των επιτυχιών μας να ωθήσουμε νέα παιδιά να εισέλθουν στο χώρο του Kyojushin Karate και γενικά στα δυναμικά αθλήματα.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα που πρέπει να αξιοποιηθούνκαι να ανεβάσουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει στο χώρο των πολεμικών τεχνών".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Όταν η καυτή πορνοστάρ KleioValentienζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ