MMA

Μαργαριτόπουλος: "Το ΜΜΑ δεν είναι τσακωμός, θα δίνω το χέρι μου σε ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους μου"

Μαργαριτόπουλος: "Το ΜΜΑ δεν είναι τσακωμός, θα δίνω το χέρι μου σε ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους μου"

O Δημήτρης Μαργαριτόπουλος μίλησε στο fightsports.gr μετά τον δεύτερο αγώνα του στο MMA και φυσικά για τις εντυπώσεις του και φυσικά για το γεγονός πως ο αντίπαλος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του.

Δεύτερη νίκη με εντυπωσιακό νοκ άουτ αλλά και αρκετή περιπέτεια, για τον Δημήτρη Μαργαριτόπουλο στο Cage Survivor Fight Night του Σαββάτου και ο πρωταθλητής του Καράτε και του BJJ μιλάει στο fightsports.gr για την άρνηση του αντιπάλου να του δώσει το χέρι στην αρχή του αγώνα αλλά να επιτεθεί αμέσως, το κόψιμο στο κεφάλι που γέμισε αίμα το κλουβί και πως άλλαξε τα σχέδιά του, την ζώνη του πρωταθλητή και τους υπόλοιπους μαχητές της κατηγορίας του.

Δεύτερος αγώνας στο ΜΜΑ, πως ένιωσες αυτή τη φορά στο κλουβί; πιο άνετος και εξοικειωμένος;

Σίγουρα όσες περισσότερες ώρες προπόνησης γράφω και περισσότερους αγώνες τόσο πιο άνετος θα νιώθω όταν αγωνίζομαι. Είναι πολύ δύσκολο να πεις είμαι άνετος και χαλαρός, νομίζω είναι παγίδα κιόλας. Όταν δουλεύεις πατάς καλά και είσαι ηρεμότερος!

Έγινε πολύ κουβέντα για την προσπάθεια του αντιπάλου στην αρχή να σε χτυπήσει όταν πήγες να δώσεις το χέρι; Εσύ πως το είδες και σε επηρέασε καθόλου εκεί;

Nα σου πω την αλήθεια με τον τρόπο που ήρθε πάνω μου στην αρχή ήμουν σχεδόν σίγουρος θα αγγίξουμε γάντια όπως και με τον Λύρα! Και όπως νομίζω έγινε σε όλα τα ματς του event. Δεν είχα κάτι να χωρίσω με τον αντίπαλο μου, για τρία πεντάλεπτα θα ήμασταν αντίπαλοι έτσι και αλλιώς, οπότε όπως σε κάθε μαχητή πήγα να δώσω το χέρι μου, προφανώς δεν το κατάλαβε ή δεν ήθελε. Αυτό όμως τώρα που είμαι με καθαρότερο μυαλό ξέρω πως δεν είναι δική μου δουλειά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές και τις πράξεις του και για το πως θέλει να τον θυμούνται! Τώρα με επηρέασε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς είχα ήδη πάρει το takedown και ξανασηκώθηκα σκισμένος να πρέπει να επαναλάβω κάτι που είδη είχα κάνει και ο αντίπαλος μου γνώριζε. Ψυχολογικά τώρα αν με ρωτάς, δεν σκέφτηκα κάτι ή νευρίασα, πιο πολύ με ενόχλησε μετά το παιχνίδι, παρά κατά την διάρκεια.. άλλωστε όλα έγιναν λες και δεν το είχα!

Το μεγάλο κόψιμο στο κεφάλι στην αρχή, σε έκανε αυτό να αλλάξεις το πλάνο σου, σε άγχωσε καθόλου;

Βέβαια άλλαξε το πλάνο μου. Το σκίσιμο ήταν αρκετά βαθύ και δεν είχα την πολυτέλεια να χαλαρώσω καθόλου έπρεπε να τελειώσω το συντομότερο δυνατόν. Ήμουν τυχερός που πρόλαβα έσκυψα και έφυγα λίγο δεξιά, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα! Τέλος καλό όλα καλά.

Δύο στις δύο νίκες στην διοργάνωση, έχεις στο νου σου καθόλου να διεκδικήσεις την ζώνη σε επόμενο event;

Δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάτι τέτοιο. Ίσως είναι νωρίς ίσως όχι, αυτό όμως το ξέρουν οι δάσκαλοι μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι αφού κλείσει η σεζόν για το bjj. Θέλει υπομονή και όχι παρορμητικά βήματα και ευτυχώς σε αυτό έχω ανθρώπους και δασκάλους που με προσέχουν πολύ.

Έχεις κάποιον άλλον αθλητή της κατηγορίας σου που θες να αντιμετωπίσεις;

Δεν έχω σκεφτεί κάποιον όχι. Είχα συγκεντρωθεί σε αυτό το παιχνίδι. Μπορώ όμως να πω πως η κατηγορία έχει παικταράδες. Βήμα βήμα θα προπονηθούμε και θα αγωνιστούμε ξανά!

Θέλω να κλείσω τονίζοντας πως το ΜΜΑ δεν είναι τσακωμός, δεν είναι καυγάς ούτε τις περισσότερες φορές έχουμε κάτι προσωπικό μεταξύ μας, γι αυτό ακριβώς και θα δώσω το χέρι μου πάντα σε ΟΛΟΥΣ μου τους αντιπάλους. Και οι 2 συμφωνούν για έναν αγώνα γιατί να μην δώσουν χέρια δηλαδή? Μιας και πολύς κόσμος μου είπε ότι είμαι ''βλάκας'' που πήγα να δώσω χέρι. Απλά την επόμενη φορά, πιο προσεκτικά. Συγχαίρω κάθε μαχητή και προπονητή του event, και ευχαριστώ τους διοργανωτές και τις χορηγάρες μου! Fitshop.gr, PLAYSAFE, BODYWORKS, LEGACY APPAREL, CAPTAIN'S BAKERY. ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ευχαριστήρια στο προσωπικό μου προφίλ!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Aπίστευτο: Στην Ρωσία μαθαίνουν πολεμική τέχνη με Selfie Sticks (BINTEO)

Brye Anne Russillo:Δεν την…παλεύω με το στήθος μου, αλλά το πολεμάω (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πορνοστάρ Kleio Valentien που θέλει ραντεβού με την Ronda Rousey

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ