MMA

Λιναρδάτου: "Να αντιμετωπίσω όλες τις επαγγελματίες πυγμάχους στην Ελλάδα"

Λιναρδάτου: "Να αντιμετωπίσω όλες τις επαγγελματίες πυγμάχους στην Ελλάδα"

Λίγες μέρες μετά από μια ακόμη νίκη της στη Γερμανία, η Χριστίνα Λιναρδάτου ανέλυσε τα πλάνα της για το παρόν και το μέλλον στο πυγμαχικό στερέωμα.

Άλλη μία σπουδαία νίκη για την Χριστίνα Λιναρδάτου πριν από λίγες μέρες στην Γερμανία που έρχεται να επιβεβαιώσει την εκπληκτική περίοδο φορμαρίσματος που διανύει. Η αθλήτρια του Μάνου Λαβδάκη έχει ήδη φτιάξει ένα πολύ καλό ρεκόρ και μας αναλύει τα πλάνα της για το παρόν και το μέλλον της στο πυγμαχικό στερέωμα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις της:

Χριστίνα πέτυχες άλλη μία νίκη έχεις φτάσει το ρεκόρ σου στο 9-1 και είσαι αυτή την στιγμή η πυγμάχος με το καλύτερο ρεκόρ στην Ελλάδα(μαζί με Μαστροδούκα). Ποιο είναι το επόμενο βήμα κι αν υπάρχει περίπτωση να σου δοθεί μία νέα ευκαιρία για τίτλο WBC;

Η πορεία μου μέχρι τώρα και οι αγώνες που έχω δώσει μέχρι στιγμής με αποκορύφωμα αυτόν στο Βέλγιο κόντρα στην Delfine Persoon για τον παγκόσμιο τίτλο της WBC έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών μάνατζερς και προμοτερς ανά τον κόσμο.

Ο προπονητής μου και μάνατζερ μου Μανώλης Λαβδάκης έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις τις οποίες αυτή τη στιγμή εξετάζει πολύ προσεκτικά Σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα της καριέρας μου.

Το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκεί που η επαγγελματική πυγμαχία αμείβεται πλουσιοπάροχα και η αναγνώριση των αθλητών είναι τεράστια.

Ήδη έχει γίνει μία πρόταση για έναν πολύ σπουδαίο αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι ακόμα αν δεν πέσουν υπογραφές και δεν έχουμε το συμβόλαιο στα χέρια μας.

Όσον αφορά τον παγκόσμιο τίτλο της WBC, ναι σίγουρα σύντομα θα ξαναδιεκδικήσω την ζώνη αυτή και υπάρχουν σκέψεις ένας τέτοιος αγώνας να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Οι προπονήσεις σου από εδώ και στο εξής θα έχουν ως βάση στην Ελλάδα και κατά πόσο σε βοήθησε η προετοιμασία που έκανες στο εξωτερικό κι αν σε άλλαξε σαν αθλήτρια;

Ναι οι προπονήσεις μου θα έχουν ως βάση την Ελλάδα, γυμνάζομαι στο γυμναστήριο του Περσέα με τον Μανώλη Λαβδάκη, κάνουμε εξαιρετική δουλειά εδώ και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα boxing club του εξωτερικού.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν έχω γυναίκες για να κάνω σπάρινγκ. Η προετοιμασία που έκανα στο εξωτερικό ουσιαστικά και συγκεκριμένα στον Αγιο Δομίνικο αποσκοπούσε κυρίως στην προσπάθεια μου να γίνω επαγγελματίας και να έχω μία επαγγελματική κάρτα σε μία επαγγελματική ομοσπονδία.

Όταν πήγα στον Άγιο Δομίνικο δεν υπήρχε επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα και γι' αυτό έκανα αυτό το ταξίδι. Σαφώς και με άλλαξε σαν αθλήτρια η εμπειρία αυτή. Με σκλήρυνε σαν άνθρωπο, με γέμισε αυτοπεποίθηση, έφτασα στα όρια μου και όχι μόνο έφτασα στα όρια μου αλλά με ανάγκασε να τα ξεπεράσω κατά πολύ κάνοντας με δυνατότερη και βοηθώντας με να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που πραγματικά έχω επιλέξει να κάνω.

Το σημαντικότερο όφελος από αυτή την εμπειρία ήτανε το ψυχολογικό κομμάτι παρά το σωματικό – τεχνικό. Μέσα από τέτοιες εμπειρίες επιστρέφεις πάντα.

Στην Ελλάδα υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον να αγωνιστείς με αθλήτρια κι αν σου έχει γίνει κάποια πρόταση; Θα σε δούμε σε εγχώριο event;

Ναι σαφώς και υπάρχει ενδιαφέρον αγωνιστώ με Ελληνίδες αθλήτριες. Θέλω να αντιμετωπίσω όλες τις επαγγελματίες πυγμάχους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένα θέλω αντιμετωπίσω την Κάλια Κουρούνη,την Μαρία Σεμερτζόγλου και την Αρετή Μάστροδουκα. Από τις οποίες η μόνη αξιόλογη για μένα είναι η Αρετή Μαστροδουκα.

Οι αγώνες αυτοίθα ανεβάσουν πολύ το επίπεδο της επαγγελματικής πυγμαχίας γυναικών στην Ελλάδα και θα δώσουνε μία ώθηση στις νέες κοπέλες να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα αυτό.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει το τοπίο εδώ και να δούμε ποια είναι η καλύτερη τελικά Ελληνίδα επαγγελματίας πυγμάχος, γιατί πολλά λέγονται και ακούγονται τον τελευταίο καιρό. Αν θες να λέγεσαι champion και ότι είσαι η καλύτερη πρέπει να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους και δεν υπάρχουν υπεκφυγές σε αυτό.

Ο μάνατζερ μου στο παρελθόν έχει κάνει πρόταση σε όλες τις αθλήτριες που αναφερθήκαν προηγουμένως αλλά δυστυχώς δεν είχαμε κάποια θετική απάντηση. Θα ήθελα πολύ να ξανάαγωνιστώ στην Ελλάδα αυτό όμως που είναι απαραίτητο είναι κάποια σοβαρή πρόταση από Έλληνα προμοτερ.

Τι είναι αυτό που θεωρείς πως κάνει ιδανική την Ελλάδα για να προπονείσαι και τι είναι αυτό που σε απογοητεύει ως αθλήτρια;

Η Ελλάδα είναι ιδανική για να προπονείσαι σ' αυτήν γιατί είσαι κοντά στην οικογένεια σου, στο σπίτι σου, στους φίλους σου και στους ανθρώπους που αγαπάς και σ' αγαπάνε. Είσαι στο γυμναστήριο σου με τους συναθλητές σου και τον προπονητή σου με τους οποίους έχεις μεγαλώσει όλα τα χρόνια.

Και γενικά οι συνθήκες είναι τέλειες αν εξαιρέσεις το γεγονός που αναφερθήκαμε και προηγουμένως ότι δεν υπάρχουνε γυναίκες για sparing. Επίσης το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για τον άνθρωπο (ο ήλιος της,ο αέρας της και οι ομορφιές της).

Αυτό που με απογοητεύει είναι το ότι η πυγμαχία δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα της άξιζε. Οι αμοιβές είναι πενιχρές και η εξέλιξη είναι περιορισμένη για έναν αθλητή οποίος έχει στόχους υψηλούς.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Πυγμάχος «φορτώνει» με γροθιές δύο παρείσακτους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστικό βίντεο: 38χρονος σκότωσε με μια γροθιά πατέρα επτά παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάπηρος ηλικιωμένος βγάζει νοκ άουτ ληστή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ