MMA

Khabib vs Poirier: Ένα κλασικό ντέρμπι μεταξύ wrestler και striker

Khabib vs Poirier: Ένα κλασικό ντέρμπι μεταξύ wrestler και striker

Η μάχη του Κhabib Nurmagomedov με τον Dustin Poirier έχει τεράστιο ενδιαφέρον ενόψει της 7ης Σεπτεμβρίου όταν και οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι στο Άμπου Ντάμπι.

Ένα match up με δύο τελείως διαφορετικούς αθλητές που θέλουν να αποδείξουν πως το στυλ τους είναι το καλύτερο. Θεωρητικά σε τέτοια παιχνίδια συνήθως ο wrestler έχει το πάνω χέρι. Ο Nurmagomedov έχει εκθέσει έως τώρα όλους τους καλούς strikers που έχει συναντήσει (Johnson, Barboza, McGregor).

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το striking του Poirier είναι κοντά σε αυτό του Ιρλανδού. Ο Nurmagomedov όμως καταφέρνει να ρίχνει κατά μέσο όρο πέντε φορές σε κάθε παιχνίδι τον αντίπαλο.

Εκεί προκύπτει το ζήτημα κατά πόσο είναι έτοιμος ο Poirier στα take down defence. Πάντα σε αυτά τα παιχνίδια σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη. Μπορεί ο Poirier να καταφέρει ένα δυνατό χτύπημα στον Khabib και να τον ρίξει. Πριν από λίγο καιρό η ομάδα του Khabib ισχυριζόταν πως θα κρατήσει το παιχνίδι στην όρθια μάχη.

Αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο θα τηρηθεί εφόσον δυσκολευτεί ο Khabib. Λογικά θα διαλέξει την επιτυχημένη συνταγή της πάλης και της πίεσης. Είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος τρόπος να κερδίσει ο Poirier είναι εφόσον καταφέρει να εξουδετερώσει στους πρώτους δύο γύρους τον Νταγκεστανό. Όσο η μάχη πάει πιο...βαθιά ο Khabib θα επικρατήσει.

Σε αυτό το ματς υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί(Khabib) και ξεκάθαρο αουτσάιντερ(Poirier). Όμως στο παρελθόν ο Poirier έχει διαψεύσει τις Κασσάνδρες και γι'αυτό βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι και διεκδικεί τον πολύτιμο τίτλο του UFC από τον άνθρωπο που δεν έχει χάσει ποτέ!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Mike Tyson: Καπνίζω κάνναβη 40.000 δολαρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ