MMA

Khabib Nurmagomedov: Αυτός είναι ο πρωταθλητής του UFC που πάλευε με αρκούδες κι έφτασε στην κορυφή

Khabib Nurmagomedov: Αυτός είναι ο πρωταθλητής του UFC που πάλευε με αρκούδες κι έφτασε στην κορυφή

O Khabib Nurmagomedov είναι αήττητος στην ΜΜΑ καριέρα του με ρεκόρ 27-0. Για πολλούς είναι ο κορυφαίος στο στυλ του όλων των εποχών. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει ποιος είναι ο πρωταθλητής από το Νταγκεστάν που μικρός έκανε προπονήσεις με αρκούδες (VIDEO).

Το Νταγκεστάν γιορτάζει για το καμάρι του. Η μικρή περιοχή που είναι περικυκλωμένη από βουνά, απέκτησε εθνικό ήρωα και τ' όνομά του είναι Khabib Nurmagomedov.

Ο 30χρονος μαχητής των ΜΜΑ, πρωταθλητής του UFC στην lightweight κατηγορία, μπορεί να τα έκανε... μαντάρα επιτιθέμενος στην ομάδα του Conor McGregor, ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) κέρδισε με το σπαθί του -μέσα στο κλουβί- να διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών.

Κι όχι άδικα, αφού ο "αετός" είναι αήττητος στην ΜΜΑ καριέρα του, μετρώντας 27 συνεχόμενες νίκες από το 2008 που πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στην Πολτάβα της Ουκρανίας απέναντι στον παγκοσμίως άγνωστο, Vusal Bayramov.

ΠΑΛΕΥΕ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Η προπόνηση του Khabib Nurmagomedov σε παιδική ηλικία δεν έχει να κάνει με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Με πατέρα παλαίμαχο αθλητή της πάλης και κόουτς, ο πιτσιρικάς Khabib πάλευε με αρκούδες για να δυναμώσει. Δεν αναφερόμαστε αστικό μύθο, αλλά σε πραγματικότητα! Υπάρχει και σχετικό βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Το 2014, όταν ο Khabib επικράτησε του μετέπειτα πρωταθλητή, Rafael Dos Anjos, αναγκάστηκε να σταματήσει ν' αγωνίζεται για δύο χρόνια. Μόλις είχε γράψει το 22-0 στην καριέρα του και το UFC ήθελε να του δώσει την ευκαιρία για τη ζώνη της κατηγορίας.

Δύο τραυματισμοί, όμως, στα γόνατα που συνοδεύτηκαν με ισάριθμα χειρουργεία τον έκαναν να σκεφτεί σοβαρά να εγκαταλείψει τη δράση. Εντέλει, ο προπονητής και πατέρας του Abdulmanap Nurmagomedov τον έπεισε ν' αλλάξει άποψη, τονίζοντας του πως αν σταματήσει να κυνηγάει τον τίτλο, θα είναι σαν να προδίδει τον εαυτό του και την οικογένειά του να πιστεύει.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι ο Khabib έχει αφιερώσει τη ζωή του στα μαχητικά αθλήματα, έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδαίες του στα οικονομικά! Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ασχολείται παράλληλα με κάποια άλλη δουλειά για να ζήσει.

Δεν είναι μόνο τα 10.000.000 δολάρια που έβγαλε από το ματς με τον Conor McGregor είναι και ότι διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα με άλλους μαχητές στο Νταγκεστάν, τους οποίους προπονεί μαζί με τον πατέρα του, ενώ έχει και την οικονομική στήριξη επιφανών Ρώσων.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ

Ο Khabib είναι παντρεμένος από το 2013, ωστόσο φωτογραφίες της γυναίκας του δεν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως επίσης και των δύο παιδιών του που γεννήθηκαν το 2015 και το 2017. Η κόρη του είναι πρωτότοκη, ενώ ο γιος του, Μοχάμεντ, γεννήθηκε τη στιγμή που ο Νταγκεστανός βρισκόταν στο Λας Βέγκας και νικούσε τον Edson Barboza.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ

Παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί από εδώ και πέρα με την καριέρα του Khabib Nurmagomedov έπειτα από την ανόητη ενέργεια του να επιτεθεί σε έναν από τους προπονητής του Conor McGregor, ενώ είχε νικήσει το μεγαλύτερο ματς της καριέρας του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κινδυνεύει να μην λάβει ποτέ ξανά βίζα, αλλά αυτό είναι δύσκολο ειδικά, δε, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του UFC, Dana White είναι φίλος με τον Donald Trump. Ο Khabib, πλέον, είναι πασίγνωστος σε όλο τον πλανήτη, θα φέρει χρήμα στην εταιρία, οπότε το επικρατέστερο σενάριο είναι μία ρεβάνς με τον McGregor και μάλιστα στη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ