MMA

Κέρδισε τίτλο στο μποξ και της απαγόρεψαν την επιστροφή στο Ιράν!

Κέρδισε τίτλο στο μποξ και της απαγόρεψαν την επιστροφή στο Ιράν!

ΗSadaf Khadem είναι η πρώτη Ιρανή πυγμάχος που αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα μποξ όμως δεν μπορεί να επιστρέψει στην χώρα της καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και εκείνη και του προπονητή της!

Η Sadaf Khadem βρέθηκε στην Γαλλία την Κυριακή όπου αντιμετώπισε την Anne Chauvin. Kέρδισε το ματς ωστόσο το λάθος της, σύμφωνα με τους συμπατριώτες της ήταν πως φορούσε σορτς και δεν έφερε την μαντίλα που φορούν οι Μουσουλμάνοι!

"Ο προπονητής μου ενημερώθηκε πως θα μας συλλάβουν. Έκανα τις επιλογές μου αλλά δεν θέλω να βρουν το μπελά τους άνθρωποι που με βοήθησαν", λέει η Ιρανή πυγμάχος. Πάντως η πυγμαχική ομοσπονδία του Ιράν διαψεύδει το γεγονός. Όπως αναφέρουν η Khadem δεν ανήκει στην ομοσπονδία και κάνει ατομικούς αγώνες.

Οι γυναίκες στο Ιράν επιτρέπεται να πυγμαχούν αλλά πρέπει να τις προπονεί γυναίκα και να φορούν μαντίλα κατά την διάρκεια του αγώνα.

"Παλεύω και έχω κουράγιο σαν γυναίκα. Τιμώ την πατρίδα μου, το Ιράν. Σε ποια χώρα του κόσμου σε συλλαμβάνουν επειδή τιμάς την πατρίδα σου", αναρωτιέται η Khadem.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ο Mike Tyson έπαιζε μποξ μαστουρωμένος με κόκα και χασίς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ